Slušni akustičar - buduće vrlo traženo zanimanje u RH

Trenutno u Hrvatskoj ne postoji edukacija za slušnog akustičara, a povećana potreba za takvim educiranim kadrom iz godine u godinu raste.

Tu činjenicu potkrepljuje Izvješće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o osobama s invaliditetom u RH iz travnja 2017. godine prema kojem 13 461 osoba u RH ima oštećenje sluha, dok prema procjenama i analizama specijaliziranih trgovina za slušna pomagala i sredstva za zaštitu sluha ta brojka premašuje čak 400 tisuća.

Program usavršavanja za poslove u području slušne akustike, koje je izradilo Učilište Ambitio, jedinstven je kako u Republici Hrvatskoj, tako i u zemljama u okruženju. Nastavnim planom i programom jasno su definirana i obuhvaćena sva potrebna znanja i vještine kao preduvjet za kvalitetno i uspješno obavljanje poslova u području slušne akustike.

Osoba će nakon završetka programa moći klijentu na kvalitetan i stručan način pomoći prilikom odabira optimalnog slušnog pomagala, odnosno mjerenje sluha, uzimanje otisaka zvukovoda klijenta i podešavanje slušnog pomagala.

Uvjeti upisa u program usavršavanja

Postoji mogućnost formalnog i neformalnog upisa u ovaj program. Kod formalnog upisa u program osoba mora imati navršenih 18 godina života, poznavati jedan strani jezik, poznavati rad na računalu, imati završenu srednju školu za sljedeća zanimanja: strojarski tehničar, strojarski tehnološki tehničar, tehničar za finomehaniku, elektrotehničar, tehničar za elektrostrojarstvo, tehničar za procesnu tehniku, tehničar za računalstvo, tehničar za elektroniku, elektroničar, tehničar za mehatroniku, tehničar za očnu optiku. Program usavršavanja mogu upisati osobe s bilo kojom višom ili visokom školom.

Neformalno program mogu upisati i sve druge osobe s minimalno završenom srednjom školom bilo kojeg drugog usmjerenja.

Program se upisuje u e-radnu knjižicu

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u obrazovnom sektoru Osobne, usluge zaštite i druge usluge kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu.

Iskoristite priliku!

Posjetite nas u Učilištu Ambitio i iskoristite 10 % popusta na redovitu cijenu programa samo za 1.generaciju polaznika.

Upisi su u tijeku!

Početak predavanja je u travnju 2019.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.