Obrazovanje za zanimanja sa sigurnim zaposlenjem - upisi u tijeku!

Biti obrazovan za tržište rada danas je nužna potreba i izazov za svakog od nas. To znači stalno ulaganje u vlastito cjeloživotno obrazovanje s ciljem stjecanja novih i poboljšanja postojećih znanja, vještina i kompetencija kako bismo pronašli najbolji posao te se prilagodili potrebama današnje ekonomije.

Na tržištu se pruža čitava paleta istih ili sličnih programa ustanova za obrazovanje odraslih te je teško donijeti konačnu odluku koji program odabrati i da li će se usvojeno znanje kasnije zaista moći iskoristiti.

Dentalni asistent i dalje među najtraženijim zanimanjima u RH

Učilište Ambitio ustanova za obrazovanje odraslih jedan je od lijepih primjera ulaganja u razvoj inovativnih i na tržištu potrebnih programa obrazovanja te ulaganja u kvalitetu pružanja znanja. Prvo je u RH uvelo on-line program učenja u obrazovanju odraslih osoba na programu usavršavanja zdravstvenih djelatnika za poslove dentalnog asistenta, jedinstvenog u regiji i već nekoliko godina ostvaruje uspješnu suradnju sa poslodavcima. Upravo su oni prepoznali obrazovnu snagu Učilišta Ambitio koje stvaranjem novih vrijednosti u području ljudskih potencijala u traženim zanimanjima želi osigurati prednost polaznicima u lakšem zapošljavanju te pokrenuti u svakom polazniku ambiciju za poboljšanje osobnog i profesionalnog razvoja. Neke od glavnih prednosti su individualizirani pristup svakom polazniku, suradnja s nastavnicima - stručnjacima s bogatim dugogodišnjim iskustvom u praksi i praćenju inovacija, kvalitetan administrativni tim te moderno opremljen prostor ustanove u sklopu koje se nalazi i jedinstveni Vježbovni centar dentalne medicine sa svim potrebnim instrumentima za odvijanje praktičnih vježbi za sve programe u području dentalne medicine. Zbog ovakvog načina rada i obrazovanja polaznici se lako zapošljavaju.

Upravo je povezanost teorije sa praktičnom nastavom ono što su poslodavci prepoznali kao benefit za njih te na tjednoj bazi direktnim obraćanjem Učilištu nude našim dentalnim asistentima zapošljavanje na mjestu dentalni asistent.

U više od 7 godina, koliko Učilište postoji na tržištu obrazovnih usluga, provodi formalne programe obrazovanja u području dentalne medicine, zdravstvenog turizma, palijativne skrbi i od nedavno u području slušne akustike te neformalne radne tečajeve za dentalne asistente, talijanski jezik u dentalnom turizmu i radionice o vještinama roditeljstva.

Usavršavanje nastavnika putem EU projekata

Učilište je napravilo korak više prepoznavši vrijednost povlačenja sredstava iz EU fondova za razvoj novih inovativnih projekata u obrazovanju odraslih te je do sada provelo dva projekta financirana iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok su još četiri europska projekta u fazi provedbe.

Kako bi nastavni proces bio što kvalitetniji te omogućio lakše i inovativnije stjecanje znanja na zadovoljstvo polaznika, Učilište ulaže i u usavršavanje nastavnika u pedagoško-psihološkim kompetencijama kroz radionice. Jedan od primjera ovakvih usavršavanja provodi se kroz aktualni jednogodišnji Erasmus+ projekt pod nazivom „Mobilnošću i ambicijom do novih dodanih vrijednosti za polaznike“, financiran sredstvima iz programa Europske Unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Projektom će se unaprijediti nastavni procesi temeljeni na inovativnim metodama poučavanja, doprinijeti će se daljnjem razvoju i primjeni e-učenja te poboljšati kvaliteta i učinkovitost obrazovnih procesa boljim upravljanjem ljudskim resursima. U okviru ovog projekta provedene su tri inozemne mobilnosti djelatnika Učilišta, i to u području inovativnih metoda poučavanja u Helsinkiju, primjene platformi za e-učenje i upravljanja ljudskim potencijalima u Pragu koji su započeli prenositi svoja stečena znanja na ostale djelatnike i nastavnike u Učilištu. U tijeku su diseminacijske aktivnosti unutar kojih se, između ostalog, provode i radionice za nastavnike o inovativnim metoda u poučavanju i primjeni e-učenja u nastavi u obrazovanju odraslih. U sljedećih dva i pol mjeseca, koliko još traje projekt, Učilište očekuje da će stvoriti nove vrijednosti u načinu rada i kvaliteti obrazovanja, nastaviti i dalje razvijati nove programe praćenjem tržišta rada kao i nove projekte u području obrazovanja odraslih.

Više o samom projektu možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://uciliste-ambitio.hr/mobilnoscu-i-ambicijom-do-novih-dodanih-vrijednosti-za-polaznike/

U tijeku su upisi! Više na:  https://www.educentar.net/Institucija/7949/Uciliste-Ambitio-ustanova-za-obrazovanje-odraslih/

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.