Dadilja Meghaninog i Harryjevog sinčića je morala proći diktatorski fakultet

Osnovan 1892. godine od strane Emily Ward, Norland College je najprestižniji fakultet za dadilje koji svojim polaznicima garantira posao u najvažnijim obiteljima diljem svijeta. Iz ovih je redova, između ostalih, odabrana i dadilja malenog princa Georgea, a kasnije i njegove sestre Charlotte i brata Louisa, Maria Teresa Turrion Borrallo. Najčešće opisivana kao ozbiljna žena decentnog make-upa i uspravnog držanja, Maria je simbol Norlanda. Potječe iz dobrostojeće španjolske obitelji i svoj je život potpuno podredila odgoju budućih kraljeva i princeza. Evo kako je izgledalo njezino školovanje u ovoj staroj instituciji.

Strogo određena pravila

Na prvoj godini studija mlade žene sjede u grupama savršeno uspravnih leđa i raspravljaju o očekivanjima svojih budućih poslodavaca pritom se cijelo vrijeme smješeći. Učiteljica ih promatra cijelo vrijeme i upozorava ako je nekoj od njih ovratnik na bluzi slučajno malo nakošen. Popis pravila je i više no dugačak. Polaznice smiju nositi samo jedan par manjih običnih naušnica, vidljive tetovaže su potpuno neprihvatljive, ručni satovi nisu dopušteni, kosa se mora skratiti ili nositi skupljena u pundži, a šminke smije biti jedino u tragovima. Pušenje je strogo zabranjeno svugdje oko učilišta i dokle god je polaznica obučena u uniformu.

"Želimo skupljati iskustva i raditi u obiteljima diljem svijeta"

 Uniforma mora biti čista i ispeglana i sa sobom nosi niz pravila. U njoj buduće "super dadilje" ne smiju žvakati žvakaće gume, slušati glazbu preko slušalica, konzumirati hranu ili piće u hodu i brzu hranu općenito , kupovati alkohol ili se koristiti mobitelom. Pitaš se zašto bi se jedna mlada moderna žena samostalno podvrgnula ovim strogim pravilima? "Želimo raditi u različitim zemljama i na taj način proputovati svijet", je misao kojom se vodi većina polaznika. Iako na učilištu prevladava uglavnom ženska populacija, u Norlandu se može naći i pokoji muškarac.

Mary Poppins susreće Jamesa Bonda

 Ove dadilje jednoga dana preuzimaju sve aspekte skrbi - ali samo o djetetu. Jedino njemu moraju kuhati, čistiti i prati, ali nikada nisu dio posluge. Jedan od najvažnijih savjeta koje dobiju netom nakon što diplomiraju je: "Stavite srebrnu četku za kosu na svoj toaletni ormarić čim dođete. Na taj vas način neće zamijeniti za poslugu". Na fakultetu osim osnovnih vještina kao što su šivanje i mijenjanje pelena, vježbaju i sigurnu vožnju u teškim uvjetima kao što je npr. bijeg od paparazza, prevenciju cyber kriminala i samoobranu od otmičara. Svoju obuku u šali nazivaju "Mary Poppins susreće Jamesa Bonda". Također uče kuhati raznovrsna jela i organizirati dječje tulume.

Školarina iznosi oko 15.000 funti godišnje

 U prosjeku dobivaju šest ponuda za posao i nikada ne otkrivaju tko su im klijenti. Zna se jedino da uključuju liječnike, glumce, ali i bogate poduzetnike iz SAD-a, Kine i Dubaija. Ove dadilje mogu zaraditi i više od 120.000 američkih dolara uz razne benificije od kojih je jedna i dobivanje stana na privatno korištenje. No, tokom svog trogodišnjeg školovanja imaju prilično visoke troškove od kojih samo školarina iznosi oko 15.000 funti godišnje, a koja se svake iduće godine povećava za 5%. Uniforma se plaća oko 800 funti, a bilo kakvo nedolično ponašanje rezultira oduzimanjem iste i brisanjem iz registra Norlanda. Po završetku studija, dadiljama se dodjeljuju "probne" obitelji u periodu od godine dana. No, praksa ne ide uvijek glatko- neke dadilje znaju imati problema s poslodavcima, dok neke uhvati nostalgija za domom.

Meghan Marle možda sada živi u iluziji da će svog sina odgajati sama, možda uz pomoć svoje majke. No, zbog strogih kraljevskih pravila, ali i njezinih obveza kao vojvotkinje, vrlo vjerojatno će se morati osloniti na pomoć dadfilje - i to najvjerojatnije one iz Norlanda.

Izvor: miss7

Želiš li biti dadilja?

Ti ne moraš proći ovako težak fakultet, već "baci oko" na EduCentar ponudu tečajeva za dadilje.

Jednim klikom pošalji upit i saznaj sve potrebne informacije za upis.

Odabereš li jedan od ponuđenih programa, sigurno nećeš pogriješiti!

 

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.