Savjeti za bolji i uspješniji dan

Jutro je doba dana kad sami, svojim navikama određujemo kakav će nam biti dan – bez obzira na sve oko nas, ako smo odmorni i puni energije, nema tog problema s kojim se nećemo moći uhvatiti u koštac.

Naravno, kako bismo to postigli, trebamo usvojiti zdrave jutarnje navike koje će nas ojačati, napuniti energijom i dobrim raspoloženjem – i svijet je naš.

Stoga, krenimo redom…

Čaša vode nakon buđenja – hidratizirajte organizam odmah nakon buđenja jer niste pili ništa zadnjih šest, sedam, osam sati… Dodajte malo limuna, meda i đumbira i tijelo će odmah pozitivno reagirati, a metabolizam će se probuditi.

Istezanje i vježbanje – genijalna stvar za buđenje, kako uma tako i tijela. Ako niste preveliki fan vježbanja, ipak se natjerajte makar na par minuta istezanja, vaše će vam tijelo biti zahvalno.

Doručak – najkorisniji obrok u danu, treba ga pojesti do sat vremena nakon buđenja i, naravno, treba biti obilan i dobro uravnotežen. Nemojte izlaziti iz kuće bez doručka!

Planiranje – ako ste dobro organizirani, već ste navečer napisali što sve morate obaviti. Nakon buđenja, istezanja i doručka, vaš je um odmoran i svjež, pa još jednom pregledajte listu i napravite izmjene ako je potrebno.

Pokret u novi dan – prve stvari na listi neka budu najteže i najzahtjevnije. Kad njih savladate svježi i puni energije, ostat će vam dovoljno koncentracije i snage za ostatak dana, a raspoloženje zbog uspješno odrađenih najgorih zadataka bit će dodatna pogonska energija.

Dakle, ukratko – kad se probudite, nemojte odmah navaliti na kavu, cigarete, e-mailove i društvene mreže, na taj način nemate šanse proživjeti uspješan dan!

Izvor: ljepotaizdravlje

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.