Naučite se ispričati: zlatna pravila koja uvijek pale

Reći “oprosti” nije jednostavno, što  zbog ponosa, što zbog uvjerenja da smo u pravu ili pak…zbog osjećaja srama. Kako bilo, kada osjetite reći tu riječ koja zlata vrijedi, potrebno je izbjegavati ove varijante koje, ako ste im skloni, poništava vrijednost isprike!

1. Ako kažete:”Oprosti, ali….”(ali!)

Ako uključujete ‘ali’ na kraju svoje isprike, budite sigurni da ista neće djelovati kao da to doista mislite, već kao da nalazite opravdanje za svoje (ne)djelo. Najbolje isprike su one kratke, prave, iskrene i uključuju: svijest da je vaš postupak povrijedio osobu, riječ “oprosti” i kratko pojašnjenje što ćete napraviti da se ista greška ne dogodi dva puta. Držite se toga.

2. Ako kažete: “Oprosti što si se osjećao/osjećala…”

Ovo je jedna od najčešćih  pogrešaka kada se ispričavamo i koja vodi u daljnju raspravu. Ova isprika ne samo da umanjuje osjećaje osobe kojoj se ispričavamo, nego istodobno svaljujemo krivicu na nju. To zvuči  otprilike ovako:’Oprosti što te povrijedio moj postupak, ali mi nije žao za to što sam učinio/la’. Bitno je ostati ponizan pri ispričavanju, nikako ne stavljati ispred ego i ponos jer je, kako smo rekli, cilj riješiti problem a ne produbljivati ga.

3. Naširoko i naveliko objašnjavate.

Pojašnjavajući kontekst zašto ste nekoga tretirali tako kako jeste jedna stvar, a davajući objašnjenje do te točke da na kraju izgleda kao izgovor, potpuno je drugi par rukavica. Primjerice, vaša je prijateljica nedavno prošla težak prekid i osjećate da niste bili uz nju, umjesto da nabrajate gdje ste bili (viroze, sastanci, ispit, roditeljski itd.), držite se jednostavnog pojašnjenja da ste bili zauzeti, ali da ste sada tu za nju.

4. Vaše vrijeme za ispriku je – pogrešno.

Mislite da je za ispriku uvijek pogodno vrijeme? Varate se. Ako ista dolazi prerano, strana koja je povrijeđena trebat će minutu da se ohladi ili je čak možete uhvatiti u trenutku kada još nije spremna oprostiti.

S druge strane, ako isprika dolazi prekasno, ostavljate dojam da vam nije toliko stalo da ispravite pogrešku.  Osiguranje pravi “tajming” za jedno iskreno oprosti, ali u jednom se slažemo-bolje da kasnite  s isprikom nego da se ona nikada ne dogodi.

Izvor: elegant.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.