Usmjeri karijeru u željezničkom pravcu i razvijaj se u skladu s trendovima na tržištu rada

Možeš li svoju budućnost zamisliti na željeznici? Želiš li voziti vlak? Smatraš li kako bi rad za strane tvrtke na Hrvatskom tržištu željezničkih usluga ispunio tvoje karijerne ciljeve?

Prije 6 godina Hrvatska je ušla u Europsku Uniju i službeno je liberalizirano tržište željezničkih usluga. Od toga dana osim željezničkih firmi u vlasništvu države na mreži pruga u teretnom prometu može prometovati bilo koja druga firma koja ima odgovarajuće dozvole. Danas u Hrvatskoj postoji registrirano više od 10 željezničkih firmi od kojih većina prevozi teret jer tržište putničkih usluga još nije liberalizirano. Od tih firmi gotovo sve bilježe konstantno povećanje prometa iz mjeseca u mjesec.

Tržište željezničkog prometa u Hrvatskoj raste iz godine u godinu i svakim danom domaće, ali i strane tvrtke iskazuju sve veću potrebu za strojovođama, manevristima i ostalim željezničkim zanimanjima.

Učilište Studium prepoznalo je trendove i potrebe na tržištu željezničkih usluga te trenutno od željezničkih zanimanja provodi prekvalifikacije za zanimanje Tehničara vuče strojovođu,  tehničara pregledača vagona, osposobljavanje za manevriste te osposobljavanje za stjecanje općih stručnih znanja iz djelokruga strojovođa.

Trenutna ponuda željezničkih zanimanja u Učilištu Studium:

PREKVALIFIKACIJE:

-Tehničar vuče strojovođa

Uvjeti za upis: osnovnu školu, najmanje 15 godina života, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Po uspješnom završetku prekvalifikacije stječe se srednja stručna sprema za zvanje Tehničar vuče strojovođa

-Tehničar pregledač vagona

Uvjeti za upis: osnovnu školu, najmanje 15 godina života, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Po uspješnom završetku prekvalifikacije stječe se srednja stručna sprema za zvanje Tehničar pregledač vagona

OSPOSOBLJAVANJA:

-Manevrist

Uvjeti za upis: srednju školu, najmanje 18 godina života, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Trajanje: 150 sati

Cijena programa: 4.900,00 kn

-Osposobljavanje za stjecanje općih stručnih znanja iz djelokruga strojovođe

Uvjeti za upis: završena četverogodišnja srednja škola tehničke struke, navršenih 18 godina života i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Trajanje: 325 sati

Cijena programa: 4.900,00 kn

Poslovi u željeznici omogućuju veliku mobilnost i razvoj pojedinca, tržište Europske unije promatra se kao jedinstveno, a ovlaštenja djelatnika vrijede za područje cjelokupne Europske unije.

Upisi su u tijeku! Usmjeri svoju karijeru u željezničkom smjeru i razvijaj se u skladu s trendovima na tržištu rada!

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.