3.Dani strukovnih nastavnika: Besplatna trodnevna edukacija

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u zadnjih godinu dana organizira već treće dane strukovnih nastavnika koji su namijenjeni nastavnicima strukovnih predmeta. S ovim događanjem broj nastavnika koji su u proteklih godinu dana potpuno besplatno sudjelovali na ovom tipu trodnevnih edukacija je ukupno 1500. Ovaj stručni skup bit će prilika da se na jednom mjestu i ovaj put okupi 500 strukovnih nastavnika kako bi se još kvalitetnije pripremili za provedbu kurikularne reforme i bolji rad s učenicima.

Nastavnicima će se obratiti ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Nakon što je uspješno organizirala dva skupa na kojima je ukupno sudjelovalo 1000 nastavnika strukovnih predmeta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira „3. Dane strukovnih nastavnika“ koji će se od 9. do 11. listopada 2019. godine održati u Šibeniku. S obzirom na uspjeh prethodnih Dana strukovnih nastavnika, Agencija ponovno organizira ovo iznimno važno događanje koje se financira iz ESF-ova projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“ čija je vrijednost veća od 11 milijuna kuna. Zahvaljujući projektnome financiranju, ovo je događanje potpuno besplatno za strukovne nastavnike.

Jedan od prioritetnih ciljeva Dana je zadovoljiti potrebe nastavnika strukovnih predmeta kako bi mogli primjereno odgovoriti društvenim promjenama i novim informacijsko-tehnološkim zahtjevima.

Ovo događanje, kao i cijeli projekt, osmišljen je radi modernizacije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kroz stručno usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta te se provodi u skladu s ciljem 2.2. Unaprjeđenje sustava trajnog profesionalnog razvoj u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, definiranog Programom razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (2016. - 2020.).

Događaj će okupiti 500 sudionika, 30 predavača, a u tri dana održat će se ukupno 44 predavanja i radionice. Nastavnici će imati prigodu slušati različita zajednička opća predavanja i plenarna predavanja te sudjelovati na radionicama unutar svakog obrazovnog sektora. Za strukovne nastavnike ovo je jedinstvena prilika da se povežu s drugim nastavnicima iz drugih dijelova Hrvatske te razmijene ideje vezane uz njihove sektore i/ili područja rada.

Dani strukovnih nastavnika odlična su prilika da se dodatno podigne društveni ugled nastavnika u javnosti te se promovira sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Ovo događanje je samo jedno u nizu aktivnosti kojima Agencija daje podršku nastavnicima strukovnih predmeta te osigurava kvalitetne mogućnosti za jačanje nastavničkih kompetencija.

Više informacija na: https://danistrukovnihnastavnika2019.weebly.com/

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.