Noć kazališta: Objavljen program u više od 50 mjesta i gradova

Manifestacija Noć kazališta održat će se 16. studenoga u više od 50 mjesta i gradova diljem Hrvatske, ove godine s pet novih sudionika.

Pokretač i organizator manifestacije Noć kazališta je Narodno sveučilište Dubrava. Na konferenciji za medije u palači Dverce ravnatelj Narodnog sveučilišta Dubrava Željko Šturlić kazao je kako je iznimno zadovoljan što Noć kazališta i ove godine uspješno 'nastavlja svoj put i misiju'.

'U manifestaciju se iz godine u godinu uključuje sve više malih sredina, a interes je počela pokazivati i hrvatska dijaspora, bilo sa svojim predstavama, bilo s našim predstavama u njihovim sredinama', rekao je Šturlić. 'To nam pokazuje da je Hrvatska u tom projektu i organizaciji velika - da može funkcionirati i izvan naših granica', ocijenio je.

Noć kazališta 2019. održat će se u subotu 16. studenoga, što će, kako je istaknula, zapravo biti centralni dan ovogodišnje manifestacije, budući da se ona već tradicionalno održava tijekom nekoliko dana. Tako će prve aktivnosti početi već 15. studenoga, a završit će 18. studenoga u posljednjem mjestu koje ima manifestaciju, rekla je Banić Naumovski. Neka su mjesta odlučila imati program više dana, pa će tako nekoliko Noći kazališta imati Beli Manastir, Šibenik, Bjelovar, Zaprešić itd.

Cjelovit program objavljen je na mrežnim stranicama Noći kazališta, a druge zemlje koje mu se pridružuju ove godine su Češka, Bugarska, Slovačka, Austrija, Srbija, Crna Gora, te Bosna i Hercegovina. Informacije o njihovim programima dostupne su na adresi europeantheatrenight.com.

Noć kazališta održava se treće subote u mjesecu studenome, tjedan dana prije godišnjeg proglašenja dobitnika Nagrade hrvatskog glumišta Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Izvor: tportal.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.