Advent u Zagrebu kreće ovu subotu i biti će najljepši

Manifestacija "Advent u Zagrebu" od 30. studenoga 2019. do 7. siječnja 2020. ponudit će bogat sadržaj na brojnim gradskim lokacijama nadahnut baletom Orašar, ekologijom i kulturom, a za sve aktivnosti uključujući promociju Adventa na stranim tržištima, gradska Turistička zajednica izdvaja 5,5 milijuna kuna.

"Advent će ove godine biti najljepši do sada, a tri glavne teme su Orašar i baština, ekologija i održivost te pristupačnost za osobe sa invaliditetom, u sklopu kojih će primjerice manje i veće skulpture Orašara, koje izrađuje Petar Banda, biti po cijelom gradu, dok će većina ugostitelja umjesto plastike koristiti papirnate čaše, tanjure i slično, a postavit će se i posebne premosnice za lakše kretanje osoba s invaliditetom", istaknula je Bienenfeld.

Najavila je da priredba kao i prošlih godine počinje paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu, te potom programima otvorenja na Zrinjevcu te Tomislavovom trgu, gdje će i ove godine biti Ledeni park sa klizalištem. Prvog dana Adventa, 30. studenoga, posebna svečanost održat će se i u Vili Prekrižje, koja će za publiku biti otvorena i u nekoliko navrata tijekom Adventa, dok će sve ostale lokacije biti otvorene stalno. Tako će adventski program i ove godine biti na Europskom trgu, kod HNK, u kinu Tuškanac, Oktogonu, na Trgu bana Jelačića, gornjogradskom Strossmayerovom šetalištu, u Maksimiru i ZOO-u te drugim lokacijama.

Detaljan program i kalendar Adventa u Zagrebu 2019. godine potražite ovdje

Tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu održat će se u subotu, 30. studenog u 19:45 sati. Istog dana, od 18 sati na Tomislavcu se otvara najveće klizalište na otvorenom u ovom dijelu Europe.

A tisuće lampica postavljeno je i na platou Gradec, u obliku svjetlosne instalacije koja se i ove godine nestrpljivo iščekuje za stvaranje najljepših adventskih fotografija. Nakon Božićne kugle u kojoj su se posjetitelji fotografirali prošle godine, te velikog čarobnog okvira u kojem je padao umjetni snijeg, ove godine najprepoznatljivija fotografija Adventa nastat će u predimenzioniranom poklonu izrađenom od konstrukcije i lampica iza kojih se nazire pogled na Zagrebačku katedralu s platoa.

Advent na Europskom trgu objavio je zanimljiv program, na kojem će se uz gastronomske poslastice okupljeni zabavljati uz poznata glazbena imena, kvizove, radionice... Stoga kada se zaželite chillanja i dobre ekipe provjerite program Adventa na Europskom trgu i doživite Zagreb na drugačiji način.

A ako želite vidjeti kako magični Maksimir izgleda zimi onda je Advent u Maksimiru mjesto za vas.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Davor Puklavec/ PIXSELL

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.