Dosadno vam je doma? Evo par savjeta što raditi dok ste u izolaciji

Dosadno vam je doma? Evo par savjeta što raditi dok ste u izolaciji

 

S obzirom na upute stručnjaka, svakako treba izbjegavati odlaziti van osim u slučajevima odlaska u kupovinu namirnica ili lijekova. Iako na prvu, samoizolacija i ne zvuči tako loše, svima prvo padne na pamet “malo ću se odmoriti od svega” no nakon nekoliko dana većina više ne zna što bi sa sobom.

Svakako treba paziti da se potpuno ne izoliramo od svijeta i padnemo u neku vrstu depresije, jer to je zadnje što želimo.

Iskoristite vrijeme izolacije za stvari za koje inače možda nemate previše vremena, a mi donosimo par savjeta:

 

Ostanite u kontaktu s prijateljima

To što ste u izolaciji ne znači da se trebate osamiti od društva i prijateljima s kojima ste inače svakodnevno u kontaktu. Živimo u vremenu tehnologije i nikad nije bilo lakše održavati kontakte na daljinu, kako uz poruke i  video pozive tako i preko društvenih mreža, koje su ionako velik dio naših života.
 

Odlučite se za online edukaciju

Sada je pravo vrijeme da “ukradete” malo vremena za sebe i odlučite se za neku edukaciju. S obzirom na situaciju s koronavirusom, sve više obrazovnih ustanova uvodi online nastavu. Najveća prednost takvog oblika učenja je upravo ta da ne morate nigdje ići, nego vam je sve nadohvat klika mišem. Uz to da sami birate tempo, razna istraživanja su pokazala kako su polaznici online edukacijskih programa pokazali bolje rezultate od svojih kolega iz tradicionalnih učionica.


Vježbajte

Ne, nemate izliku udebljati se 10 kila u kratkom vremenu jer “teretane ne rade zbog trenutne situcije”. Svi smo svjesni da se doma više jede, pogotovo kada nam je dosadno, ali isto tako se može i vježbati. Uz razne stranice na društvenim mrežama i YouTube kanale s kućnim vježbama i dalje nemate izliku ne imati “perfect summer body” do ljeta. Dovoljno je izdvojiti 15-20minuta dnevno, a budimo realni, ako smo po cijele dane doma, ne možemo reći da nismo stigli.
 

Igrajte društvene igre

Kada ste zadnji put sa svojim ukućanima igrali npr. Čovječe ne ljuti se ili Monopoly? Sada je pravo vrijeme za to. Društvene igre su uvijek dobra ideja, a vrijeme provedeno s obitelji još bolja! Bilo da imate djecu ili živite samo sa partnerom, različite igre prava su zabava (naravno, po mogućnosti da se ne posvađate svi međusobno :D ) Ipak, ako živite sami, postoji rješenje i za to. Različite digitalne platforme sa bezbroj igara online pravi su raj za igrače i definitivno svatko može pronaći nešto za sebe.
 

Čitajte

Svake godine nas šokiraju podaci o tome kako malo čitamo, možda će se ove godine to promijeniti? Nemojte samo čitati portale i vijesti vezane za koronavirus (treba biti informiran, ali ne zanemariti sve ostalo), jer sada napokon imate vremena pročitati tu knjigu koja vam je već dugo u glavi, ali nikako da dođe na red. Većina knjižnica je produžila vrijeme zaduženja knjiga, a uvijek ostaje i opcija knjiga u digitalnom obliku.
 

Gledajte serije i filmove

Ako pratite neku seriju i inače imate grižnju savjesti zbog previše sati provedenih ispred malih ekrana, sada ne morate. Jer kada ćete pogledati sve te silne serije i filmove koje imate u planu, ako ne dok ste zatvoreni doma. Ipak, imajte na umu da postoje i druge stvari osim Game of Thrones i Prijatelja, a HBO npr. nudi i kategoriju pod nazivom #ostanidoma.
 

Posvetite se sebi

Bilo da uživate u kuhanju za koje inače nemate previše vremena, želite si napraviti makeover prostora u kojem živite, posvetiti se više biljkama ili jednostavno napokon isprobati tu masku za lice koju ste kupili prije 3 mjeseca, izdvojite si vrijeme za to. I inače, ne samo u vrijeme virusa. Jer na kraju krajeva, trebate se posvetiti stvarima koje volite uvijek, a ne samo kada ste u izolaciji.

 

Vrijeme provedeno doma ne treba biti samo čekanje da izađemo van.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.