7 odličnih stvari za tvoju karijeru

7 odličnih stvari za svoju karijeru

 

Ako si u potrazi za koracima koje možeš napraviti kako bi napredovala u karijeri, a koji ne uključuju dodatne sate u uredu, evo nekoliko prijedloga

Kada je u pitanju razvoj karijere, nekoliko je očitih stvari koje trebamo činiti želimo li napredovati. Kvalitetan rad, dobri odnosi s nadređenima i kolegama, poštivanje rokova i samopromocija samo su neke od tih stvari.
 
Rast i razvoj tvoje karijere ne mora se odnositi samo na ono što se događa unutar ureda. Zapravo, postoje mnoge odlične stvari koje možeš učiniti kako bi potaknula vlastiti napredak

 

Volontiraj

Upravo je volontiranje odlična prilika za upoznavanje novih ljudi i za sklapanje odličnih poznanstava, ali i za savladavanje nekih novih vještina. Osim toga, to je odlična prilika da učiniš nešto za dobrobit cjelokupne zajednice. Istraži koje su mogućnosti volontiranja u tvom gradu i odaberi ono što ti se najviše sviđa. To će ti pomoći da unaprijediš svoju karijeru, a i dobro ćeš se osjećati jer si učinila nešto vrijedno.
 

Čitaj knjige

Nažalost, čitanje je danas postalo sve rjeđa aktivnost, no to je zapravo sjajan način da proširiš svoje horizonte i da naučiš neke nove stvari, kao i da obogatiš svoj rječnik. Bez obzira na tematiku, čitanje se uvijek preporučuje za poboljšanje znanja. Ujedno je to i odličan način da se opustiš i da uživaš u svom omiljenom štivu.
 

Napravi vlastitu web stranicu

Danas svatko može imati vlastitu web stranicu ili blog, a to može biti dio tvog osobnog i profesionalnog brenda i pomoći ti da promoviraš svoje posebne vještine te da se predstaviš svijetu u najboljem svjetlu, bez obzira na industriju u kojoj se nalaziš. Uz mnoge servise koji nude platforme za izgradnju web stranice, to uistinu nije teško. Vlastita web lokacija može učiniti čuda za tvoju karijeru.
 

Isprobaj nešto novo

Svi mi živimo užurban život, dani su nam ispunjeni raznim obavezama i zbog takvog je tempa vrlo lako upasti u kolotečinu. Međutim, nemoj dozvoliti da ti svaki dan bude jednak i monoton. Budi hrabra i prihvaćaj izazove te se potrudi što češće isprobavati nešto što ranije nikad nisi. To će potaknuti tvoju karijeru, ali ti možda i pomoći da otkriješ neke nove strasti i interese. Prijavi se za online tečaj stranog jezike, okušaj se u fotografiji, nauči plesati... O čemu god da je riječ, učenje novih vještina nikada nije loša stvar.
 

Pronađi mentora

Koliko god da je tvoj raspored natrpan, uvijek je dobro ostaviti malo prostora za izgradnju važnih odnosa. Nemoj propuštati sastanke uz kavu s kolegama s posla. Još jedan produktivan odnos koji možeš izgraditi izvan ureda je odnos s mentorom. Potraži uspješnu i inspirativnu osobu od koje možeš puno toga naučiti i prikupiti ideje.


Pričaj s ljudima

Popularni naziv za izgradnju poslovnih odnosa danas je 'strateško umrežavanje', no ono zvuči pomalo usiljeno pa ti umjesto toga savjetujemo da pričaš s ljudima gdje god bila. Bez obzira na to je li riječ o osobi koja sjedi pokraj tebe u frizerskom salonu ili nekome tko stoji u redu ispred tebe u banci. Nikad ne znaš koga bi mogla upoznati stoga budi hrabra i nemoj se bojati započinjati razgovora sa strancima.


Opusti se i napuni svoje baterije

Koliko god da ti je tvoja karijera važna, također nemoj zaboraviti izdvojiti neko vrijeme i za opuštanje. Da bi bila uspješna, vrlo je bitno napuniti svoje baterije i povremeno si dati oduška. Vrijeme odmora presudno je za tvoje mentalno zdravlje, ali i za produktivnost. Teško da ćeš impresionirati na poslu ako si iscrpljena. Možda ti se čini kontraproduktivno, no ponekad je uistinu dobro ne činiti ništa nakon što dođeš s posla pa nemoj zbog toga osjećati grižnju savjesti.

 

 

Izvor: zena.rtl.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.