Odsad na Facebooku možete komentirati vlastitim digitalnim avatarom

Odsad na Facebooku možete komentirati vlastitim digitalnim avatarom



Digitalni avatari pojavljivat će se u komentarima na Facebooku i prepiskama u Messengeru, a hoćete li ga napraviti, ovisi samo o vama.

Bitmoji ili osobni digitalni avatar zapravo je sličica ili animacija napravljena kako bi sličila korisniku. Svi oni koji koriste Appleove i Samsungove pametne telefone (ili Snapchat i Instagram) već dobro znaju kako bitmoji izgleda i što se sve s njime može.

Osmišljeni da udahnu malo života u dopisivanje i ukrašavanje fotografija, bitmojiji su osvojili ponajprije mlađe korisnike.

A odsad ih je moguće koristiti na Facebooku i Messengeru. Kako su pojasnili iz Facebooka, bitmojije će biti moguće koristiti za pokazivanje osjećaja i komunikaciju s prijateljima u komentarima, dok će u Messengeru i Stories biti korišteni u objavama. Osobni bitmoji moći će se koristiti i za profilnu sliku tijekom igranja.

Avatari su na Facebooku predstavljeni još prošle godine, ali su bili dostupni samo u Australiji i Novom Zelandu, s postupnim širenjem na Veliku Britaniju i Irsku. Ove godine to je širenje nastavljeno po Europi i Kanadi.

Ako ste ikad stvarali vlastitog avatara u nekoj od videoigara, vjerojatno vam je dobro poznat cijeli postupak. Za one koji nisu, avatar možete u potpunosti prilagoditi svom izgledu ili pak otići u drugu krajnost i napraviti virtualni lik koji vam nimalo ne nalikuje. Možete birati boju kože, oblik lica, karakteristike lica, frizure, odjeću i druge dodatke.

Avatar vam omogućava da izrazite svoje osjećaje i raspoloženja kroz digitalnu osobnost koja je jedinstveno vaša, ističu iz Facebooka.

Kako napraviti vlastitog avatara?

U komentarima na Facebooku ili u prostoru za upisivanje poruke na Messengeru kliknite na ikonicu "smješka" i potom odaberite Sticker, odnosno Naljepnice. Tamo pronađite opciju "Create Your Avatar", tj. "Napravite vlastiti Avatar" i krenite. Druga je mogućnost da u dijelu "Bookmarks" na glavnom dijelu Facebooka pronađete karticu "Avatars".

Cijeli je postupak veoma jednostavan, a ako želite da vaš avatar izgleda što realističnije, možete i aktivirati kameru da vam ga je lakše napraviti.

Ako vam se konačni izgled vašeg avatara ne sviđa, možete ga doraditi u svakom trenutku. Samo odaberite "Edit avatar", odnosno "Uredi avatar" u "Stickerima".

 

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.