London calling - Mapa znanja dovodi svjetske predavače kroz webinare

London calling - Mapa znanja dovodi svjetske predavače kroz webinare 
 
 
 
Od sredine ožujka, online edukacije postale su svojevrsni must have
 
Tradicionalna offline edukacija se vrlo brzo i jednostavno uslijed pandemije koja je pogodila čitav svijet prebacila u online sferu. Dokazano je kako se financije, marketing, pravo, management, osobne i profesionalne vještine - mogu jednako kvalitetno usvojiti i online putem. Nakon početnog privikavanja na novu normalu kako je popularno nazivaju u medijima, pojedinci i tvrtke su se počeli redovito prijavljivati na različite webinare.
Međutim, iako mjere popuštaju i okupljanja su ponovo moguća, potrebno je naglasiti da velik broj prijava za webinare i dalje pristiže. Direktorica Mape znanja, kompanije koja je među prvima počela s organizacijom poslovnih seminara u Hrvatskoj, Katica Križić Čumandra objasnila je novonastali fenomen ovako: 
 
Za ono što prvo mislimo da je nemoguće, na kraju se uvijek uspijemo prilagoditi. Da smo pitali naše sudionike prije pola godine što misle o tome da seminare uživo prebacimo u online izdanje, zasigurno nas nitko ne bi poticao u tome. A sada, oni koji se redovito educiraju, ne samo da su se priviknuli na novi način predavanja, već uviđaju različite prednosti takvog načina edukacije.
 
Glavne prednosti webinara, što za sudionike, ali i za predavače kao i organizatore su sljedeće:
 
1. Idealna platforma za određene teme - postoje teme i područja kojima je potrebno posvetiti čitav dan. No isto tako postoje važne i aktualne teme koje je moguće detaljno obraditi u tek nekoliko sati. Upravo za takve teme webinari su savršen alat putem kojeg je moguće u svojem domu ili uredu izdvojiti nešto vremena i posvetiti se edukaciji. Tako ćemo ovaj i idući mjesec obraditi teme poput društvene mreže TikTok i potencijala gaming industrije. Obje su teme aktualne i relevantne mnogim tvrtkama, a moguće ih je kvalitetno prenijeti u nekoliko sati.
 
2. Lakša suradnja s inozemnim predavačima - dovođenje stranih svjetskih predavača nikad nije bilo lakše. Umjesto dogovaranja avionskih karata i smještaja, kod webinara je jedino potrebno dogovoriti vrijeme i temu. Mapa znanja iskoristila je tu prednost, pa tako 30. lipnja virtualno dovodi londonskog stručnjaka Davida Skerretta koji će pričati o prednostima i novitetima umjetne inteligencije u marketingu. Uz Davida, jedan od naših domaćih predavača nalazi se trenutačno u Argentini i od tamo će jednostavno prenijeti znanje o podcastu i YouTube marketingu online putem.
 
3. Ušteda vremena i novaca - ne treba zaboraviti niti na ovaj faktor. Webinari nam omogućuju brz i jednostavan pristup strukturiranom prenošenju znanja u vlastitom domu ili uredu bez trošenja vremena na putovanje na drugu lokaciju.
 
Mapa znanja zbog svega ovog odlučila je, uz redovne seminare, trajno zadržati webinare bez obzira na daljnji razvoj situacije i popuštanje mjera. Ključno je pratiti relevantne teme i pružati znanja prema zahtjevima i potrebama samih tvrtki. Već gotovo 10 godina vodimo se tim principima i ostajanje pri tome i u ovom periodu pokazuje kako je kanal komunikacije važan, ali ne i presudan faktor za uspješan nastavak poslovanja.
 
Znači li to da će webinari postati jedini način edukacije? Jedino ako će nas situacija primorati. Webinari nikada neće moći zamijeniti atmosferu druženja uživo, kao i energiju predavača i grupe, no je ponekad učenje online putem odlična ideja.
 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.