BESPLATNI PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA ZA NEZAPOSLENE

BESPLATNI PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA ZA NEZAPOSLENE
 

Visoka škola  Aspira kroz projekt ASPIRATUR organizira  besplatne programe osposobljavanja za nezaposlene osobe. Uz mentorstvo vrhunskih stručnjaka stječete zanimanje koje se upisuje u e-radnu knjižicu te vještine i kompetencije za daljnji razvoj Vaše karijere. Programi se provode u oba grada u kojima Visoka škola Aspira djeluje, a to su Split i Zagreb.

Izradom i provedbom 3 programa osposobljavanja za zanimanja kuhar, konobar i sommelier, pripadnici ciljnih skupina osposobit će se za rad u djelatnostima turizma i ugostiteljstva.

Projektom su obuhvaćene sljedeće ciljane skupine:

  • Osobe mlađe od 25 godina
  • Osobe starije od 54 godine

Zbog intenzivnih ulaganja u ugostiteljstvo i hotelijerstvo, otvaranja ozbiljnih hotela i restorana te sve zahtjevnijih gostiju došlo je do potrebe za vrhunski ugostiteljskim kadrom, odnosno za educiranim i obučenim ugostiteljskim osobljem koji su traženi na tržištu rada.

Upisom nekog od navedenih programa dobivate besplatnu edukaciju, liječnički  pregled i sanitarnu knjižicu.  

Kratki opis programa:

Program osposobljavanja za kuhara je namijenjen osobama koje žele naučiti osnove o hrani, čuvanju i skladištenju namirnica te opremi koja se koristi u kuhinji i pruža dobru osnovu za mogućnosti daljnjeg razvoja. Polaznik stječe znanja i vještine potrebne za pripremu jednostavnih jela. 

Trajanje programa: 2 mjeseca

Uvjeti upisa: završena osnovna škola, navršenih 18 godina i nezaposlen/a

Program osposobljavanja za konobara idealan je za sve one koje imaju iskustva u ugostiteljstvu ili žele promijeniti svoje zanimanje. Polaznik programom stječe znanja i vještine potrebne za obavljanje konobarskog posla.

Trajanje programa: 2 mjeseca

Uvjeti upisa: završena osnovna škola, navršenih 18 godina i nezaposlen/a

Program  osposobljavanja za sommeliera je namijenjen svima koji žele steći nova ili unaprijediti ranije stečena znanja i vještine, odnosno steći kompetencije iz područja sommelierstva i enologije te ugostiteljstva u cjelini, neovisno o tome radi li se o  osobama s iskustvom u ugostiteljstvu i hotelijerstvu ili vinskim entuzijastima koji se u tom području žele osposobiti.

Trajanje programa: 2 mjeseca

Uvjeti upisa: završena srednja škola, navršenih 18 godina i nezaposlen/a

Planirani početak osposobljavanja za program kuhar, konobar i/ili sommelier: SPLIT - 30.11.2020.; ZAGREB – 2.12.2020.

Prezentacije programa bit će:  SPLIT -  11.11. u 12:00h na adresi Domovinskog rata 65, 21000 Split te u ZAGREB – 12.11. u 12:00h na adresi Heinzelova 62a, 10000 Zagreb.

Za prijavu kliknite ovdje.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.