Postani vrhunski financijski analitičar za kojeg će se poduzetnici boriti rukama i nogama

Postani vrhunski financijski analitičar za kojeg će se poduzetnici boriti rukama i nogama


Potražnja za financijskim analitičarima sve je veća. Poduzetnici jednostavno žele bolje raspolagati svojim, često mukotrpno zarađenim novcem. To se osjeti posebno sada kada je pandemija uzela maha te se dovodi u pitanje opstanak mnogih poduzeća.

Kvalitetnom financijskom analizom izrađenom od strane financijskog analitičara poduzetnici dobivaju vrlo važne informacije: kako što više uštedjeti, ali i gdje najbolje uložiti zarađeni novac. Temeljem tih i još mnogih drugih podataka, oni zatim donose daljnje odluke ključne za rast i razvoj poduzeća.

Kako njihove odluke ovise o mišljenjima financijskih analitičara, poduzetnicima nije svejedno kojeg financijskog analitičara će izabrati. Prednost zato daju kvalitetnim financijskim analitičarima, odnosno osobama koje imaju sva potrebna znanja, vještine, ali i iskustvo u obavljanju financijskih analiza. Ono što bi vas moglo također zanimati je to da takve osobe vrlo brzo pronalaze posao i ostvaruju iznadprosječna primanja. Pa ako volite brojke i analize te se vidite u ovom zanimanju, pročitajte tekst do kraja i saznajte čime se financijski analitičar bavi i kako se možete prekvalificirati u financijskog analitičara.
 

Što zapravo radi financijski analitičar?

Prije nego se upustite u svijet financijskog analitičara, pozorno pročitajte retke koji slijede kako biste bili sigurni da je to ono što želite. Financijski analitičar odgovoran je za prikupljanje, procjenu i analizu informacija te donosi prijedloge za poboljšanje poslovanja poduzeća, uzimajući u obzir trenutnu situaciju na tržištu.

Konkretno, financijski analitičar bavi se procjenama budućih kretanja u poslovanju i industriji i temeljem istraživanja daje savjete o kupovini ili prodaji dionica, isplativosti marketinških tehnika, ali i procjeni rizika u bankarskom sektoru. Preciznost, odgovornost, samostalnost, logičko razmišljanje i jasno izražavanje samo su neke od vještina koje ima kvalitetan financijski analitičar. Tu su još i izvrsna informatička znanja (Word, Access, Outlook, Excel…), odlično poznavanje engleskog jezika i razvijene analitičke sposobnosti.

Ako ste se pronašli u ovom opisu, vjerujemo da ste na dobrom putu da postanete vrhunski financijski analitičar. Ipak, hajdemo provjeriti koje još uvjete trebate zadovoljiti za ovo zanimanje.
 

Tko sve može postati financijski analitičar?

Zvanje financijskog analitičara možete steći ako ste završili preddiplomski ili diplomski studij financija, ekonomije, matematike, statistike ili nekog drugog sličnog područja, bez obzira na to imate li radnog iskustva ili ne. Financijski analitičar možete postati i radite li u banci, korporaciji, brokerskoj kući, osiguravajućem društvu ili vladinoj agenciji te se želite prekvalificirati. Ako pak ste specijalist u kontrolingu, financijama, računovodstvu i internoj reviziji i želite proširiti svoje znanje, zvanje za financijskog analitičara svakako će vam pomoći u tome.

I mali poduzetnici često su primorani biti sami svoji financijski analitičari pa im ovo znanje može pomoći kako bi digli svoje poslovanje na potpuno novu razinu.
 

Što nudi program Financijskog analitičara Instituta za menadžment?

Program Financijskog analitičara na Institutu za menadžment vrlo je detaljan, što znači da ćete po njegovom završetku znati sve što je potrebno za obavljanje posla financijskog analitičara. To uključuje znanja o korporativnom financiranju, kontroli i oblicima financijskog restrukturiranja, financijskom menadžmentu, financijskom računovodstvu, kao i raznim financijskim analizama.

Naši predavači redom su stručnjaci iz različitih područja financija koji će vam na jednostavan i razumljiv način objasniti i one najkompleksnije teme. A sve to kroz interaktivna predavanja i brojne primjere iz domaće i inozemne prakse.

Kako i sami znamo koliko je važna praksa, posebnu pažnju posvećujemo upravo njoj. Zato je cilj Instituta za menadžment od polaznika programa izgraditi vrhunske financijske analitičare koji će biti spremni na sve poslovne izazove koji ih očekuju u budućnosti.

Ako i zapnete na pokojem modulu, u sklopu programa uvijek možete dogovoriti individualne konzultacije s predavačima koji će vam bez problema pomoći da savladate i naizgled teško gradivo.

Nakon odslušanog programa pristupit ćete ispitu koji je ujedno dokaz da ste uspješno savladali gradivo. Time stječete i pravo upisa novostečenog zvanja u radnu e-knjižicu.

Pročitajte više informacija o programu Financijski analitičar ovdje, a za sva dodatna pitanja im se možete javiti.

 

Izvor: izm.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.