11 savjeta Bill Gatesa koje nikada nećete čuti u školi

Bill Gates, biznismen i osnivač kompanije Microsoft i najbogatiji Amerikanac, održao je govor u srednjoj školi o 11 stvari koje niste i nećete naučiti u školi, prenosi Business.hr

Pravilo 1: Život nije fer, navikni se na to!


Pravilo 2: Svijet ne zanima tvoje samopoštovanje. Svijet te prihvaća ako postigneš nešto prije nego što se počneš dobro osjećati u svojoj koži.


Pravilo 3: Nećeš zarađivati 60 tisuća dolara godišnje čim izađeš iz srednje škole. Nećeš biti potpredsjednik sa službenim telefonom, sve dok to ne zaradiš.


Pravilo 4: Ako misliš da ti je učitelj strog, čekaj da dobiješ šefa.


Pravilo 5: Pečenje hamburgera nije ti ispod časti. Tvoji preci su imali drugu riječ za pečenje hamburgera : zvali su to prilikom.


Pravilo 6: Ako pogriješiš, nisu tvoji roditelji krivi, ne kukaj nad svojim pogreškama, uči iz njih.


Pravilo 7: Prije tvog rođenja tvoji roditelji nisu bili dosadni kao sada. Postali su takvi zbog plaćanja tvojih računa, čišćenja tvoje odjeće i slušanja tebe kako pričaš kako si 'cool'. Zato prije nego spasiš šume od parazita pokušaj posložiti ormar u svojoj sobi.


Pravilo 8: Tvoja škola ima način za rješavanje i pobjednika i gubitnika, život nema. U nekim školama ukinuli su negativne ocjene i daju ti bezbroj prilika da daš pravi odgovor, ali to nema nikakve sličnosti sa stvarnim životom.


Pravilo 9: Život nije podijeljen u semestre. Nema slobodnog ljeta i vrlo malo zaposlenih je zainteresirano da ti pomogne da pronađeš sebe. To čini u svoje slobodno vrijeme.


Pravilo 10: Televizija nije pravi život. U pravom životu ljudi moraju napustiti kafić i otići na posao.


Pravilo 11: Budi ljubazan prema štreberima. Velike su šanse da ćeš raditi za jednog. 

Izvor: bussines.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.