Koristite li ispravan font kad pišete mail?

Iako vam se možda odabir fonta prilikom pisanja maila ne čini naročito važan, on uvelike govori o vašem dobrom ukusu i poznavanju osnova dobre poslovne korespondencije.
Kako onda uopće odabrati font koji je najbolji odabir za pisanje maila? Izbor najčešće pada na jedan od ova četiri: Helvetica, Arial, Georgia ili Verdana.

Iako je odabir mnogih, Helvetica zapravo i nije najbolji izbor za pisanje bilo čega, ponajmanje maila.

'Slova su previše zbijena, jednostavno su preblizu', kaže Nadine Chahine, jedna od uglednih američkih tipografkinja koja smatra kako su Sans-serif fontovi jako loš odabir za pisanje maila i uopće čitanje jer umaraju oči i stvaraju nepotreban osjećaj zamorenosti.

Ista stvar vrijedi i za sveprisutni Arial koji je zapravo font Gmaila.

'Treba koristiti font čija slova se jasno razlikuju i ne nalikuju previše jedna na druge', izjavio je tipograf Gerry Leonidas i objasnio kako su fontovi poput Ariala i Helvetice bili prvi izbor prije nekoliko godina, dok većina korisnika nije imala zaslone s visokom rezolucijom.

Jedno istraživanje je pokazalo da Amerikanci od 40-satnog radnog tjedna, čak 11 sati provedu u online komunikaciji, među fontovima koji zapravo štete očima.

Prema istraživanju, financiranom od strane Microsofta, Verdana je idealna vrsta fonta. Služeći se Verdanom korisnici računala mogu bez naprezanja čitati tekst veličine 10 ili 12.

Ista stvar vrijedi i za Georgiu, font u kojemu svako slovo ima svoj jasan oblik i završetke koji omogućuju lakše i brže čitanje. Za dobar font je bitan pravilan razmak među slovima i riječima te jasan oblik slova, smatraju tipografi.

Izvor: hr.n1info.com

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.