Filmovi koji će vas inspirirati u potrazi za poslom

Ponekad je najbolji način da ponovo napunite baterije jednostavno sjesti i opustiti se uz dobar film. A zašto to ne bi bio film koji vas može inspirirati da skupite snage i odlučno krenete dalje u potragu? 

Ovo je popis filmova koji bi vas mogli motivirati dok ste u potrazi za poslom: 

1) The Pursuit of Happyness (2006.)

Autobiografski film, u kojem glume Will i Jaden Smith, govori o Chrisu Gardneru i njegovom putu od beskućnika do CEO-a vlastite tvrtke. 

Gardner se odlučno suočava s izazovima, kako bi i svom sinu pružio primjer. Njegovo putovanje inspirativno je za sve one koji nastoje potražiti bolje mogućnosti za sebe i svoju obitelj. 

U konačnici, ovo je priča o nepokolebljivoj vjeri u teškim trenutcima. 

2) Office Space (1999.) 

Ovo je kultni film o grupi IT-jevaca koji rade u depresivnom uredu dobar je poticaj za one koji imaju posao, ali ih treba 'pogurati' da krenu u potragu za boljim poslom. 

Marljiv, ali podcijenjen, Peter Gibbons i njegovi kolege suprotstave se kompaniji kada nekoliko njih dobije otkaz. Njihove su metode možda ekstremne, ali pokazuju da je uvijek važno biti svjestan svoje vrijednosti. 

Osjećate li se loše na radnome mjestu, imajte na umu da je to privremena situacija i da bi vas negdje drugdje bolje tretirali. 

3) Julie & Julia (2009.)

Ponekad prilika zakuca na vrata kad je najmanje očekujete.

U ovom slučaju to se događa Julie Powell, mladoj spisateljici koja radi u centru za korisnike, ali otkriva svoju strast prema kulinarstvu. 

Film pokazuje kako nam hobiji i interesi koje imamo mogu pomoći u otkrivanju idealne karijere. Postoji izreka koja kaže da je ono čime se bavimo dok bismo trebali raditi možda ono čime bismo se trebali baviti u životu. 

4) Erin Brockovich (2000.) 

U ovoj istinitoj priči, Julia Roberts glumi nezaposlenu samohranu majku, koja se bori protiv ogromne američke naftne kompanije. 

Njezina neumorna potraga za istinom i pravdom donijela je dobro široj zajednici. Lijepa poruka ovog filma ukazuje da, kada stvari ne idu onako kako bismo željeli, možemo uzvratiti i suočiti se sa izazovima. Netko vam je zalupio vrata pred nosom? Imate pravo inzistirati na tome da vas saslušaju. 

Nemojte da vas trenutna situacija odvuče od vaših ciljeva. Umjesto toga, promatrajte ovo kao izazov da se još više potrudite. 

5) High Fidelity (2000.) 

Tražite li novi početak ili priliku da ostvarite svoje snove ili životni cilj, ovo je film za vas. 

John Cusack glumi Rob Gordona, koji radi u glazbenom dućanu i čini se da je zapeo u adolescenciji. Gordon u filmu prolazi kroz svoje tridesete uz humor i svijest o tome da napokon mora sazrijeti. 

Uspijeva pronaći svoju svrhu u životu uz pomoć prijatelja i svoje nesvjesne ljubavi prema glazbi. 

Film koji vrvi zanimljivim likovima nije samo za ljubitelje glazbe već i za one kojima treba poticaj da promijene karijeru. 

Cilj i strast trebali bi biti sastavni dio svake promjene posla. To je način kako svakim danom možete biti korak bliže ostvarenju svog sna. 

6) Jerry Maguire (1996.) 

Uspješan sportski agent Jerry Maguire dobije otkaz u agenciji za koju je radio. Ova nagla promjena potiče ga da pokrene vlastiti posao, doduše, ne u uvjetima na koje je naviknut. 

Ovaj film uči nas da potpora grupe može uvelike pomoći u trenutcima nesigurnosti. Podrška prijatelja i obitelji može nam pomoći da ustrajemo. Osjećate li da vam pada motivacija prilikom potrage za poslom, razgovarajte o tome s onima koji su vam bliski i dajte do znanja kako se osjećate. 

7) The Secret of my Succe$s (1987.) 

Ambiciozan mladić Brantley Foster na teži način uči kako napredovati u korporativnom svijetu, od nule. 

Mnogi mladi ljudi u potrazi za poslom imaju određena očekivanja i nerijetko se razočaraju kada shvate da su prvi poslovi daleko od onoga kako su zamišljali početak svoje karijere. 

Ono što im ponekad promiče je činjenica da nas upravo ti jednostavni poslovi pripremaju za izazove koji slijede. 

Ovaj film inspirirat će sve koji tek kreću u potragu za svojim prvim poslom. 

Izvor: MojPosao

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.