Savjeti za poslovnu video komunikaciju

U današnje vrijeme užurbanog tempa video pozivi su otkriće, jer možete bilo kada i bilo gdje obaviti od poslovnih do privatnih razgovora, što rade velike uštede na vremenu i olakšava razgovor osobama koje su na različitim destinacijama.

Ono što je važno za sve koji se koriste video pozivima su pravila ponašanja koje valja znati i kojih se važno pridržavati. U nastavku vam donosimo neke od njih.

  • Prilikom razgovora preko video poziva važno je kako izgledate. Prije samog video poziva pogledajte u ogledalo da li vam je sve na mjestu kako bi bili sigurni da pristojno izgledate.
  • Za vrijeme razgovora nemojte jesti i žvakati žvaku jer je to vrlo nepristojno.
  • Pobrinite se da za vrijeme video poziva okolina koja vas okružuje bude uredna. Pripazite gdje ćete se smjestiti kako bi sve što vas okružuje izgledalo pristojno.
  • Kako bi imali kvalitetnu video snimku pobrinite se da vam prostorija u kojoj obavljate video poziv bude dobro osvijetljena i da sjedite na mjestu koje nije okrenuto nasuprot svjetla kako ne bi na snimci bili u mraku.
  • Ne zavaravajte se da se prilikom video poziva ne vidi sve, jer je video poziv isti kao i razgovor sa osobom u četiri oka. Zato se potrudite biti u najboljem izdanju ukoliko prilikom razgovora želite ostaviti najbolji dojam.
  • Pazite kako se prilikom razgovora ponašate jer se sve vidi. Ne kolutajte očima, ne uzdišite, itd. Sve se vidi i sve se čuje, pa se pobrinite biti maksimalno profesionalni ako obavljate poslovni razgovor.
  • Ne budite nepristojni, pa prilikom razgovora izbjegavajte gledati na sat kao da vam se žuri ili kao da uopće ne doživljavate osobu sa kojom razgovarate. Ako vam je razgovor dosadan barem se pravite kao da vas zanima.
  • Potrudite se video poziv obaviti u tišini te ne boravite na mjestu koje može ometati razgovor. Opustite se i razgovarajte isto kako bi razgovarali s osobom oči u oči.

Izvor: x-ica.com

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.