Dvoumite se oko odabira srednje škole? Ovaj upitnik će vam pomoći odabrati najbolju opciju

Na stranicama Filozofskog fakulteta u Zagrebu postoji upitnik koji bi vam mogao pomoći oko odabira vašeg budućeg zanimanja, a pristupiti mu možete na ovoj poveznici. Upitnik sadrži 33 pitanja o  sklonostima i sposobnostima, a za njegovo ispunjavanje potrebno će vam biti oko 5 – 6 minuta.

Ipak, napominju s Filozofskog, ovaj interaktivni upitnik ne može posve zamijeniti profesionalnog savjetovatelja, već se je za potpuniji dijagnostički postupak i savjet potrebno obratiti se službi za profesionalno usmjeravanje HZZ-a.

Kako se test rješava? Nakon svakog pitanja, na ljestvici s pet odgovora potrebno je odabrati jedan koji najbolje opisuje stupanj vaše sklonosti. Nakon što odgovorite na sva pitanja, potrebno je kliknuti na polje ‘pošalji’.

'Računalo će analizirati vaše odgovore i predložit će vam zanimanja koja su u skladu s vašim sklonostima. Naravno, računalo vam može dati valjani prijedlog samo ukoliko sebe opišete iskreno', napomena je u uputama za rješavanje upitnika.

Ukoliko želite usporediti studije prema trajanju, uvjetima upisa i ECTS bodovima svakako posjetite aplikaciju 'Usporedi studije'.

Izvor: srednja.hr

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.