Kontinuirano obrazovanje jedina je garancija opstanka na tržištu

Kontinuirano obrazovanje jedina je garancija opstanka na tržištu

 

Sa Sinišom Bronićem, voditeljem razvoja poslovanja portala Edukacije.hr razgovarali smo o stanju na tržištu edukacija u vrijeme pandemije te planovima za budućnost
 

  •   Za početak molim vas da predstavite vašu tvrtku i vaš brend Edukacije.hr

Više od 15 godina pomažemo tvrtkama i pojedincima da budu bolji i uspješniji u svojem poslovanju. Organiziramo kratke i sadržajne edukacije. Rješavamo probleme poslovanja i unapređujemo s novim znanjima, iskustvima i metodologijama.

 

  •   Koje vrste edukacija nudite?

U ponudi imamo zaista raznovrsne edukacije - od seminara i radionica uživo, preko video seminara, pa do webinara i in-house edukacija. Novost u ponudi su i materijali za e-učenje, odnosno kako ih mi zovemo - zbirke dokumenata.

 

  •   Kakvo je danas stanje na tržištu edukacija? Ulažu li tvrtke i institucije u cjeloživotno obrazovanje svojih djelatnika?

Šareno. Postoji velika diskrepancija između onih koji kontinuirano ulažu u ljude i onih koji to, za sada, ne moraju. Poslovanje i uvjeti na tržištu se mijenjaju sve više i sve brže, tako da je kontinuirano obrazovanje jedina garancija opstanka na tržištu kako za tvrtke/institucije tako i za zaposlene.    

 

  •   Tko ulaže više u obrazovanje - privatni ili javni sektor?

Identično, podjela nije na javni ili privatni sektor, već na one koji već moraju ulagati i one koji još uvijek ne moraju ulagati u znanje za osiguranje budućnosti svog poslovanja. Privatni sektor ima više onih koji već sada moraju, tako da su i češći na edukacijama.

 

  •   Kako ste vi prilagodili poslovanje u vrijeme korona krize?

Cijelo vrijeme trajanja korona krize smo aktivni, čak i više nego što smo bili prije. Fokusirali smo se na online proizvode, ali nismo zanemarili ni edukacije uživo, koje održavamo redovito, poštujući epidemiološke mjere.

 

  •  Koji je recept za kreiranje uspješnih edukacija?

Slušati potrebe kupaca, pitati ih dovoljno puta kako bi razjasnili što im točno treba i kako i onda to baš tako i isporučiti.

 

  •   Kakvi su vam planovi za budućnost?

Nastaviti s održivim rastom poslovanja i krenuti sa širenjem van Hrvatske.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.