Safe Space - program podrške zaposlenicima, briga o zaposlenicima i njihovom razvoju

Godina pandemije i potresa donijela je značajnu izloženost stresu kod većine naših građana. Istraživanja pokazuju pad u kvaliteti mentalnog zdravlja s dugoročnim posljedicama.

Brojne organizacije i poslodavci suočavaju se s pitanjem kako odgovoriti na osobne potrebe zaposlenika te ujedno osigurati poslovnu stabilnost i poslovni razvoj organizacije. Sve je jasnije da će briga o mentalnom zdravlju zaposlenika postati dugoročno neizostavna tema programa ljudskih resursa. 

Na tu temu donosimo razgovor s gđom Renatom Takač Pejnović, jednom od kreatorica programa „Safe Space – program podrške zaposlenicima“ i stručnjakinjom programskog savjetodavnog tima.
 


1. Molimo vas recite nam više o programu Safe Space i kako je došlo do njegovog pokretanja? 

Safe Space program nastao je kao odgovor na potrebe tržišta, odnosno ljudi poput svih nas koji već preko godinu dana živimo i radimo u uvjetima pandemije, na što se u Hrvatskoj dodalo još dvije serije razornih potresa. Ranije se na tim temama radilo s pojedinačnim klijentima, no kompanije su se počele javljati s potrebom da se svim zaposlenicima osigura mjesto na kojem bi se mogli anonimno javiti i zatražiti pomoć, podršku i savjet.

Safe Space je sigurno mjesto na kojem znamo da su preopterećenost, stres, strahovi od potresa, ljutnja zbog situacije i slično normalni, i da je produktivno podijeliti ih sa stručnjacima i tako si pomoći kako bismo bolje funkcionirali i za sebe i za druge. 

2. Osim Vas, tko još sudjeluje u izvođenju programa? 

U užem su timu kolegice Dea Ajduković, psihologinja, psihoterapeutkinja s kliničkim iskustvom i psihoterapijska supervizorica, te kolegica Ivana Peršin i ja – obje poslovni coachevi s dugogodišnjim iskustvom i edukantice završnih godina psihoterapije. 

Kombinacija Deinog kliničkog iskustva i supervizije te Ivaninog i mojeg iskustva u korporativnom coachingu pokazala se odličnom u praćenju potreba zaposlenika. Osim nas, u program se uključuju i drugi kolege koji su specijalizirani za pojedine potrebe koje se unutar programa mogu pojaviti, a cijeli program koordiniraju kolegice iz tvrtke Projectus grupe.


3. Možete li nam reći nešto više o utjecaju pandemije na mentalno zdravlje zaposlenika te zašto bi trebalo uvesti program podrške u organizaciju? 

Sva ranija iskustva i istraživanja provedena u zadnjih godinu dana pokazuju da pandemijski uvjeti, a pogotovo potres, utječu negativno na mentalno zdravlje svih nas. Nikad nije pretjerano ponavljati da ovo nije normalna situacija. Posljedice se pokazuju prije ili kasnije, na ovaj ili onaj način i rijetko tko će ih moći izbjeći.

Stoga je naš cilj organizacijama pomoći da zaposlenicima „normaliziraju“ potrebu za podrškom i da je oni potraže, poželjno što ranije, odnosno prije no što nastanu veće posljedice. 
 
4. Koje su teme prihvatljive u programu? 

Nema neprihvatljivih tema! Jedna od osnova programa jest da je potpuno anoniman i unutar okvira etičkih uzusa povjerljivosti poslovnog coachinga, psihološkog savjetovanja ili psihoterapije.

Kod najmlađih zaposlenika javlja se, na primjer, bojazan da će starijim roditeljima donijeti virus, kod onih malo starijih strah da nisu dovoljno zaštitili svoju djecu ili preopterećenost obiteljskim obvezama, a svi zajedno osjećaju pritisak rokova i stresa na poslu ili strah od urušavanja starih uredskih zgrada. 

U korporativnom svijetu postoji ravnoteža između humane dimenzije i cilja organizacije da posluje profitabilno. Organizacije koje nas angažiraju brinu o svojim zaposlenicima i koriste svoja sredstva da im osiguraju podršku, a dugoročno to znači da će zaposlenici moći bolje funkcionirati na poslu i svoje kapacitete koristiti u smislu kreativnosti i inovativnosti koje su u poslovanju dragocjene.

Pojedini korisnici kao rezultate navode razvijanje produktivnih taktika i strategija nošenja sa strahovima i problemima, te svakako bolje funkcioniranje nego ranije. Naravno, korisnicima ostavljamo mogućnost ponovnog javljanja, po potrebi. 


 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.