UNITEDPOP, globalna akademija s 25+ lokacija odnedavno i u Zagrebu!

UNITEDPOP je globalna akademija s 25+ lokacija diljem svijeta uključujući Berlin, Amsterdam, Pariz, Madrid, Melbourne, Peking, a od nedavno i Zagreb te Ljubljanu. Akademija već skoro 30 godina polaznicima diljem svijeta omogućava da unaprijede svoje karijere obrazovanjem koje se bazira na praktičnom radu u kreativnim industrijama. UNITED POP je i ponosni partner renomiranog londonskog sveučilišta University of West London, što polaznicima omogućava i opciju preddiplomskog studija.

Prošle godine, u Zagrebu je otvoren novi UNITEDPOP kampus koji se prostire na više od 400 kvadrata što ga čini najvećim privatnim art kampusom u regiji. U opremanje kampusa je uloženo čak tri milijuna kuna, a UNITEDPOP akademija polaznicima nudi širok raspon obrazovnih programa od šestomjesečnih tečajeva do preddiplomskog studija. Tu su programi iz glazbene produkcije, video igara, fotografije, grafičkog dizajna, modnog dizajna, komunikacija, video produkcije te marketinga i menadžmenta.


Kako je sve krenulo?

„Naša priča od svog početka iz 2008. godine ima jasan cilj, a on je pružiti obrazovanje koje će biti u koraku s vremenom!” - kaže Marin Gospić, direktor UNITED POP akademije. „Krenuli smo kao EMI Institute za audio inženjering i glazbenu produkciju u Zagrebu te ubrzo otvorili kampuse u Splitu, Rijeci i Ljubljani. Naš svijet temelji se na ljubavi prema edukaciji i prepoznavanju stvarnih potreba tržišta koje na kampusima svakodnevno prenose vodeći stručnjaci koristeći najmoderniju opremu i tehnologiju.” - nastavlja Gospić. 

Nakon punih 10 godina djelovanja i stotine zadovoljnih polaznika vrijednost ove priče prepoznao je vodeći globalni brend UNITEDPOP kada 2018. dolazi do akvizicije nakon čega Zagreb, uz Ljubljanu, postaje dio ove velike i uspješne akademije za glazbu i multimediju. „Novu priču nastavljamo istim žarom, kvalitetom i upornošću sa željom da u drugim kreativnim domenama pružimo polaznicima priliku za obrazovanje i rast te da mijenjaju domaću i inozemnu kreativnu scenu.” zaključuje Gospić koji, između ostalog, djeluje kao DJ i glazbeni producent.


Kada kažu „praktičan rad” zbilja to i misle!

Mnoge obrazovne institucije i ustanove vole se razbacivati riječju praktično, no UNITED POP je taj aspekt shvatio veoma ozbiljno, zbog čega na koncu iskače ispred konkurencije. U bilo kojem trenutku tijekom školovanja, bilo da se radi o tečaju ili trogodišnjem studiju, studenti imaju mogućnost usavršavati se i učiti izvan predavanja koristeći opremu na kampusu kad god požele - a najveći art kampus u regiji nudi zaista mnogo. Bilo da se radi o impresivnoj audio konzoli od tri metra u glazbenom studiju, sjajno opremljenim učionicama koje posjeduju Mac računala s najmodernijim softverima iz project managementa, video i audio produkcije te grafičkog dizajna, prostranog foto studija s vrhunskom rasvjetom ili modnog studija kojim dominiraju zvukovi preša, siruba i iberdek mašina, ovaj kampus rijetko koga ostavlja ravnodušnim.



Predavači kao esencija i duša obrazovanja

„Naši predavači će i dalje biti naš najvrjedniji resurs, a unaprjeđenje karijera naših polaznika kroz vrhunsko obrazovanje koje je u korak s vremenom naš jedini cilj.” napominje Marin Gospić koji je i sam predavač već više od desetljeća. Osim vrhunske opreme, upravo su predavači ono što većina UNITED POP studenata spominje kao glavni adut ove akademije. U Radničkoj 1A nerijetko će vas zateći prizor predavača i predavačica koji, daleko iza „fajrunta” s nekolicinom studenata entuzijastično ulaze u diskusije i odgovaraju na pitanja bez obzira na to što je predavanje odavno završilo. 

Grupa od preko 30 vrhunskih predavača zbilja je šarolika - od renomiranih producenata i poznatih glazbenika poput Luke Tralića Shota iz Elementala do nagrađivanih modnih dizajnerica, poznatih radijskih glasova, TV lica, vlasnika event agencija, project managera s dugogodišnjim iskustvom i grafičkih urednika najvećih hrvatskih medija. Svi predavači su autoriteti i profesionalci u svojim poljima i u koraku s vremenom, pa tako na studente prenose najrelevantnija znanja i vještine koje će im odmah omogućiti konkurentnost na današnjem kreativnom tržištu.


Preddiplomski studija renomiranog britanskog sveučilišta sada i u Hrvatskoj

Zagreb kao središte Hrvatske oduvijek je slovio kao grad umjetnosti i kulture i redovito stoji uz bok europskim metropolama. Kada je umjetnost u pitanju, često su se domaće snage odlučivale na obrazovanje u inozemstvu. To je nerijetko skupo i ne ostvarivo svima. Dolaskom UNITED POP akademije, kreativci diljem regije imaju priliku obrazovati se u Hrvatskoj, u isto vrijeme gradeći međunarodnu mrežu kontakata. Naime, studenti koji se odluče upisati trogodišnji program preddiplomskog studija dobivaju benefite obrazovanja u Londonu ali bez skupocjenih troškova života izvan Hrvatske zahvaljujući “study & travel” programu. Prve dvije godine koje se temelje na praktičnom radu odvijaju se na kampusu u Zagrebu. Zadnja godina zamišljena kao akademska i istraživačka, a polaznici jednom mjesečno svakog prvog vikenda u mjesecu putuju u jedan od tri gradova – Amsterdam, Berlin ili Köln. U navedenim gradovima, studenti slušaju predavanja s UNITED POP kolegama iz cijelog svijeta, dok preostalo vrijeme provode pišući seminare i bruseći svoje intelektualne vještine u konzultaciji s najboljim svjetskim predavačima online putem. Preddiplomski studij dodjeljuje University of West London, renomirano londonsko sveučilište čiji su polaznici brojni slavni kreativci od producenata nagrađivanih Grammyjem do Oscarovaca, a jedan od najslavnijih polaznika je zasigurno legendarni frontman Queen-a Freddie Mercury.


Postani i ti dio globalne UNITED POP priče

Neovisno o području koje te zanima, UNITED POP akademija nudi različite vrste obrazovanja. Tu su početni tečajevi u trajanju od šest mjeseci za sve one koji žele unaprijediti svoj hobi. Za one koji žele zagrebati puno dublje ispod površine UNITED POP nudi dvogodišnji program profesionalnog obrazovanja odnosno UNITED POP diplomu. Ako se odlučiš za dodatnu„study & travel” godinu, odnosno za trogodišnji akademski profesionalni program, po završetku studija preddiplomski studij dodjeljuje ti University of West London. Saznaj više i postani UNITED POP student!

 

 

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.