Algebra i partneri, OTP banka i Autoškola Marvix, stipendijama u ukupnom iznosu od 60.000 kuna nagradili maturante s najboljim uspjehom na maturi

U suradnji s partnerima – OTP bankom i Autoškolom Marvix – Algebra je ponovno, treću godinu zaredom, dodijelila stipendije za ukupno 13 maturanata koji su se za maturu pripremali u Algebri a potom postigli najbolje uspjehe na ispitu državne mature. 

Maturanti koji su se prijavili na ovogodišnji stipendijski natječaj ostvarili su sjajne rezultate na ispitu državne mature, postigavši riješenost ispita u pravilu iznad 90 posto, a kod pojedinih kandidata čak i stopostotnu riješenost ispita. 

Algebra, OTP banka i Autoškola Marvix nadaju se kako će ove stipendije najuspješnijim maturantima značajno olakšati i početak njihova akademskog obrazovanja i života.

Treću godinu zaredom, u sklopu stipendijskog natječaja „Nagrađujemo izvrsnost“, Algebra je dodijelila stipendije u ukupnom iznosu od 60.000 kuna maturantima koji su ostvarili najbolje rezultate na državnoj maturi a da su se pritom, u mjesecima koji su prethodili ispitu, za njega pripremali u Algebri.

Partneri stipendijskog natječaja bili su OTP banka i Autoškola Marvix. 

Cilj stipendijskog natječaja „Nagrađujemo izvrsnost“ jest istaknuti najuspješnije maturante i kontinuirano nastaviti poticati maturante na pravovremeni početak priprema za državnu maturu jer jedino on dovodi do izvrsnih rezultata. 

Rezultati maturanata nagrađenih ovogodišnjim stipendijama pokazuju kako se pravovremene pripreme itekako isplate – svi su u pravilu postigli riješenosti ispita koji nadmašuju 90 posto, a u pojedinim slučajevima su i u cijelosti, bez ijednog izgubljenog boda, riješili ispite iz pojedinog predmeta.

Sve stipendije u sklopu natječaja ove su godine u novčanim iznosima od 8000 kuna za maturanticu ili maturanta s najboljim rezultatom na državnoj maturi u pojedinom predmetu kao prva stipendija, odnosno 2000 kuna za maturanticu ili maturanta s drugim najboljim rezultatom, kao druga stipendija u kategoriji pojedinog predmeta. 

Stipendije su ove godine osvojili: Antonia Kelava iz Zagreba (najbolji rezultat na Matematici A) i Oleksandr Ichenskyi iz Zagreba (drugi najbolji rezultat na Matematici A); Tomislav Brodarić iz Zagreba (najbolji rezultat na Matematici B, u ovom slučaju stopostotna riješenost ispita) i Marija Čeperić (također stopostotni rezultat na ispitu iz Matematike B, no po pravilima stipendijskog natječaja Tomislav Brodarić osvaja prvu stipendiju zbog bolje riješenosti ostalih ispita); Fran Rajković iz Zagreba i Franka Logarić, također iz Zagreba, dijele prvu stipendiju iz Hrvatskog jezika na A razini zbog identičnog rezultata ostvarenog na državnoj maturi, dok drugu osvaja Patricija Čeović iz Zagreba; Nika Kovač iz Zagreba i Oleksandr Ichenskyi, također iz Zagreba, osvajaju prvu i drugu stipendiju za Hrvatski jezik na B razini; Sven Atiković iz Zagreba osvojio je prvu stipendiju za najbolje riješen ispit iz Engleskog jezika na A razini, dok drugu osvaja Antonija Klanac iz Zadra; konačno, za odlično riješene ispite iz Engleskog jezika na B razini stipendije su osvojili Josipa Hromin iz Zadra (prva stipendija) i Antonio Zglavnik iz Zagreba (druga stipendija).

Maturante koji su osvojili stipendije pozdravio je na ceremoniji dodjele stipendija dekan Visokog učilišta Algebra doc.dr.sc. Mislav Balković te im je tom prilikom čestitao na odličnom rezultatu na ispitima državne mature i osvojenim stipendijama, istaknuvši usput važnost obrazovanja i postizanja izvrsnosti na svim koracima obrazovnog puta.

„Polaganje ispita državne mature jedan je od najvažnijih i svakako i najstresnijih trenutka u životu svakog maturanta, ali i njihovih obitelji i, kao da to nije dovoljno stresno, već dvije godine ovaj izazovan period bio je dodatno otežan i situacijom uzrokovanom pandemijom. 

No, maturanti su unatoč svemu sjajno odradili ovaj lavovski posao i dokazali sebi da mogu savladati i najizazovnije prepreke. Ponosni smo što smo sudjelovali u uspjehu ovih maturanata koji su svoje izvrsne uspjehe postigli i uz našu pomoć, ali ipak prvenstveno zahvaljujući svojem marljivom  i kontinuiranim radu tijekom cijelog školovanja“, izjavila je Gorana Urukalo Čorkalo, rukovoditeljica poslovnog područja za državnu maturu u Algebri.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo i ove godine nastavili partnerstvo s Algebrom na ovom zanimljivom projektu i što možemo podržati daljnje školovanje i napredak ovih talentiranih i mladih ljudi. OTP banka d.d. svojim društveno odgovornim poslovanjem pokušava doprinijeti kvalitetnijem i boljem životu različitih segmenata društva u kulturnom, edukativnom, zdravstvenom, sportskom i socijalnom aspektu te je ovaj projekt dio našeg doprinosa razvoju i napretku sredine u kojoj poslujemo“, izjavila je Martina Delić, voditeljica Tima za marketinšku suradnju OTP banke d.d.

„Ponosni smo što sudjelujemo u ovom stipendijskom natječaju jer znamo koliko je važno podržati i motivirati mlade, potaknuti ih da postignu što bolje rezultate u svim segmentima života, a naročito u školovanju. Svim maturantima, koji ovih dana upisuju svoje buduće studije, želimo da u ova izazovna vremena ne odustaju, da uče i istražuju. Budite ustrajni i mudri, gradite sebe, stvarajte nova prijateljstva i upijajte nova znanja“, poručili su iz Autoškole Marvix.
 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.