Što boja očiju otkriva o vašoj osobnosti? Crna je strast, siva mudrost, plava spontanost...

Što boja očiju otkriva o vašoj osobnosti? Crna je strast, siva mudrost, plava spontanost...

 

Ne kaže se bez veze da su oči ogledalo duše. Naime, boja očiju itekako puno toga može reći o nečijem karakteru. Zato još jednom pogledajte svoju ili partnerovu boju očiju i provjerite što znači

1. Crne oči
Iako zapravo ne postoje crne oči, neke su oči tamno smeđe boje da ostavljaju dojam crnih te su vrlo rijetke. Za ljude s crnim očima se smatra da su vrlo temperamentni, puni strasti i hiperaktivni. Vrlo su predani svemu što rade, natjecateljski su nastrojeni i vole privlačiti pozornost. Osim toga, opisuje ih se kao tajanstvene, nesklone dijeljenju vlastite privatnosti i teško zaljubljive. Ipak, ako se zaljube su vrlo odani, a mana im je svadljivost i nestrpljivost.

2. Plave oči
Plava boja očiju je intenzivna i povezuje se s nebom, energijom, električnim nabojem i racionalnim razmišljanjem. Ljude s plavim očima se smatra pristupačnima, šarmantnima i prijateljski nastrojenima. Osim toga oni su vrlo spontani, spremni isprobati nove stvari i imaju razvijenu duhovnu stranu ličnosti. Odlični su u zamjećivanju stvari koje drugima promaknu, a mana im je brbljavost, netaktičnost i brzopletost.

3. Smeđe oči
Smeđa je jaka i bogata boja koja se povezuje s energijom zemlje, kreativnošću, upornošću i plodnošću. Ljude sa smeđim očima, koje su ujedno i najčešće među ljudima, se smatra empatičnima, nezavisnima i pouzdanima. Također, smeđa boja predstavlja i jak seksualni nagon, želju za druženjem i ekstrovertiranost. Materijalne stvari nisu im toliko važne koliko harmonija u odnosima i položaj u društvu. Mana im je povremena taština, kao i osjetljiv ego.

4. Sive oči
Siva boja očiju se poprilično rijetko susreće, a ona simbolizira mudrost i čvrstoću karaktera. Ljude s ovom bojom očiju opisuje se kao rođene vođe koji mogu pronaći rješenje iako ga nitko drugi ne vidi. Lako su prilagodljivi, smireni su i ljubitelji prirode. Nisu pretjerano otvoreni, no vrlo su romantični i senzibilni. Imaju racionalan stav u životu, vjerni su i skloni dugim vezama. Mana im je pretjerana emotivna osjetljivost.

5. Zelene oči
Zelena boja očiju simbolizira karizmu, inovativnost, mladost i zdravlje. Ljude sa zelenim očima se opisuje kao ljubitelje avantura i svih vrsta užitaka u životu. Dobri su govornici, snalažljivi su u društvu i općenito su rijetko usamljeni. Strastveni su ljubavnici, no u ljubavi su ponekad prevrtljivi te ni sami ne znaju što žele, dok u drugim područjima života to nije tako. Mana im je tvrdoglavost, sklonost manipulaciji i ljubomora.

6. Oči boje lješnjaka
Ova poprilično rijetka boja očiju nastaje kao kombinacija plavih, smeđih i zelenih tonova, a simbolizira snagu i hrabrost. Ljude s očima boje lješnjaka često se opisuje kao neustrašive i spremne na životne izazove. Obično su lijepi i privlačni, iako u zavođenju nisu nimalo agresivni niti direktni već dostojanstveni. U poslu su sposobni, ali ponekad lijeni. Mana im je što su često "nagli i skloni pametovanju.

 

Izvor: 24sata.hr

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.