Google više nije najpopularnija internetska destinacija

Google više nije najpopularnija internetska destinacija
 

Pogledajte tko ga je zamijenio na tronu.

TikTok je uspio - popularna drutšvena mreža napokon je postala najpopularnijom internetskom destinacijom na svijetu, ostavivši Google u prašini, odnosno na drugom mjestu na listi najpopularnijih internetskih domena.

Google.com koji pod sobom ima Maps, Translate, Photos, Flights, Books, News i ostale usluge se nije uspio oduprijeti rivalu koji na koncu 2022. broji preko milijardu aktivnih korisnika. TikTok.com je također prešišao ostale američke tehnološke divove poput Amazona, Applea, Facebooka, Microsofta i Netflixa, izvještava The Independent.

Njegova matična kompanija, kineski ByteDance, jedina je kompanija izvan SAD-a koja se našla na listi deset najpoželjnijih. TikTokov uspon do zvijezda pratila je sigurnosna firma Cloudflare koja je objavila služben 'osvrt na godinu' u kojem spominje nagli porast kompanije prema kraju 2021, prenosi tportal.

Jedan od razloga zašto hrpa novih korisnika nadire prema mreži sa kratkim filmićima dijelom je i pandemija koja je sve prisilila da provode više vremena pred ekranima i u zatvorenim prostorima, izbjegavajući veća druženja.

Pandemija je, sve se čini, samo jedan od razloga zašto je stranica zabilježila rast popularnosti. Drugi analitičari poput onih iz Virgin Medije O2 sredinom su tjedna otkrili da je 'ljeto slobode' korisnicima omogućilo osvježavanje i ažuriranje sadržaja na društvenim mrežama.
 

Izvor: tportal

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.