Provjerite svoje kolekcije i vitrine, jedan tip figura iz Kinder jaja vrijedi pravo bogatstvo

Provjerite svoje kolekcije i vitrine, jedan tip figura iz Kinder jaja vrijedi pravo bogatstvo
 


Ali budite oprezni, kolekcionari prave velike razlike i iznimno su detaljni.

Odavno su izložena na blagajnama supermarketa i svako ih dijete želi. Naravno, radi se o Kinder jajima. Svi koji su uspjeli uvjeriti roditelje da ih kupe mogli su se veseliti spoju čokolade i zabave. A mnogi sretnici danas mogu biti čak dvostruko sretniji, jer neke od figurica iz prošlosti zaista vrijede mnogo novca, piše Fenix magazin.

Prije svega tu se misli na figure “Štrumpfova”: Ako ste dovoljno sretni da u svojoj staroj kolekcionarskoj vitrini imate Štrumpfa noćnog čuvara, Štrumpfa s frulom ili Štrumpfa sa zrcalom, možete se radovati nekoliko tisuća eura. Na Ebayu čak i noćni čuvar Štrumpf ima cijenu do 12.000 eura. Ali budite oprezni, kolekcionari prave velike razlike i iznimno su detaljni. Priželjkivani Štrumpf ima veliku vrijednost samo ako je korišten uložak od plave tvrde plastike, s naslikanim šeširom i hlačama.

 

 

Isto vrijedi i za Štrumpfa s frulom, koji može imati vrijednost od 5.000 do 10.000 eura ako je proizveden kao bijela figurica s crvenom frulom. Ovdje se zapravo radi o greški u proizvodnji, jer normalni štrumpfovi s frulom vrijede nekoliko stotina eura.
Štrumpf sa zrcalom također donosi između 4.800 i 6.000 eura zarade – pod jednim uvjetom: ogledalo mora biti obojeno u srebrnu, umjesto u bijelu boju. Štrumpf na štulama vrijedi oko 900 eura.

Patuljak s visokom vrijednošću je Ferdi Fallobst. Ako je od tamnog osnovnog materijala, vrijedi između 2.000 i 3.500 eura. Figurice Asterixa i Obelixa također donose novac kada se prodaju za od 100 do 180 eura.

 

Izvor: www.poslovni.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.