Kako jednostavno naučiti programirati u Pythonu?

Kako jednostavno naučiti programirati u Pythonu?

Python online tečajevi početne i napredne razine

 

Popularnost programskog jezika Python

Bez obzira želite li napraviti prve korake u svijetu programiranja ili planirate nadograditi svoje vještine, programski jezik Python mogao bi biti rješenje za vas.

Usporedimo li ga s drugim programskim jezicima, Python se odlikuje jednostavnošću pa se na učenje ovog programskog jezika često odlučuju oni koji tek ulaze u svijet programiranja. No istovremeno, Python pruža mnoštvo različitih mogućnosti i resursa pa je zato čest odabir i iskusnih developera koji razvijaju nove aplikacije.

Ukratko, kada govorimo o Pythonu, govorimo o programskom jeziku pomoću kojeg možete izraditi gotovo sve–od jednostavnih skripti do web aplikacija.

Kako je došlo do velike potražnje za Python programerima?

Python je jezik koji se sve više koristi u procesima analize i obrade podataka. S obzirom na streloviti napredak u području razvoja umjetne inteligencije i strojnog učenja, potražnja  za Python programerima je u porastu. Kako na inozemnom, tako i na hrvatskom tržištu rada.

Jeste li znali da su pomoću Pythona napravljene neke od najpoznatijih svjetskih aplikacija kao što su Instagram i Spotify? Pročitajte ovdje koje su još poznate aplikacije koje svakodnevno koristite izrađene uz pomoć programskog jezika Python.

Uz mnogobrojne prednosti opisane u prethodnim redcima, važno je naglasiti i značaj  globalne Python zajednice. Kolegijalna zajednica okuplja stručnjake koji će rado podijeliti dragocjena iskustava stečena tijekom godina rasta popularnosti ovog jezika. Programeri svih profila i razina stručnosti mogu postati dio ove globalne baze znanja.

 

Online učenje o programskim jezicima

Mnoštvo entuzijasta programera odlučuje se na samostalno učenje novih programskih jezika, a izvore edukacije pretražuju diljem weba. Iako je to praktičan, dostupan i često besplatan način učenja, donosi i mnoštvo nedostataka.

Potraga za kvalitetnim edukacijama oduzima previše vremena, a raznovrsni materijali prikupljeni iz različitih izvora ne pružaju jasnu strukturu koja će polaznike kvalitetno voditi, korak po korak, dok usvajaju nova znanja.

Za maksimalno učinkovitu organizaciju vremena i stjecanje novih specifičnih znanja i njihove praktične primjene, najbolja je opcija odabir specijalizirane online edukacije koju su kreirali stručnjaci.

 

Technology & Developer kolekcija online tečajeva

Tvrtka Cognita, specijalizirana za e-učenje, u suradnji sa svojim partnerom Skillsoftom, globalnim liderom u ponudi online tečajeva, donose vam online edukaciju o Pythonu u sklopu kolekcije Technology & Developer.

Jednogodišnji pristup Technology & Developer kolekciji tečajeva omogućuje vam da tijekom godine dana steknete znanja iz mnogobrojnih područja IT industrije.

Kolekcija je namijenjena svim postojećim i budućim informatičkim stručnjacima i obuhvaća online edukacije iz područja razvoja softvera, web dizajna, operativnih sustava, serverskih tehnologija, razvoja produkta, vođenja projekata, i mnogih drugih aktualnih tema i područja.

 

Online edukacija za Python

U sklopu Technology & Developer kolekcije dostupan je online edukacijski program za Python u kojem polaznici imaju pristup na:

·         60 online video tečajeva početne, napredne i ekspertne razine

·         online testove za provjeru znanja

·         predavanja u virtualnoj učionici

·         online knjige za stručnjake i vodiče za početnike o programiranju u Pythonu

·         virtualno okruženje za vježbe programiranja (Practice Lab) koje sadrži zadatke za kodiranje s instrukcijskim videima.

Detaljan opis online edukacijskog programa o Pythonu možete pročitati ovdje.

 

Online učenje na inteligentnoj platformi Percipio

Sadržaj svih edukacijskih programa dostupan je putem inteligentne platforme za e-učenje Percipio uz koju možete maksimalno iskoristiti svoje vrijeme i odabrati tip učenja koji se prilagođava vašim obvezama.

Platforma Percipio pruža najbolju podršku i iskustvo učenja kroz sadržaje koje možete:

·         gledati

·         čitati

·         slušati

·         vježbati.

U ovoj online edukaciji imat ćete priliku koristiti najnovije metode i trendove u digitalnom učenju koje pruža najbolje iskustvo za korisnika.

 

Promotivna ponuda online tečajeva o Pythonu

Tvrtka Cognita pripremila je promotivni popust od 40% za e-učenje Python.

Promotivni popust uključuje jednogodišnji pristup cijeloj Technology & Developer kolekciji online tečajeva.

Za više informacija o promociji, online edukacijskim programima i besplatnom demo pristupu obratite nam se na mail: info@cognita.hr .

 

Autorica članka: Mihaela Klarić, Content Specialist, Cognita

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.