Dunja Križek: Kako sam uredski posao zamijenila radom u ljekarni

Dunja Križek: Kako sam uredski posao zamijenila radom u ljekarni

 

Dunja Križek je naša bivša polaznica programa prekvalifikacije Farmaceutski tehničar, uz to je majka dvoje male djece, supruga te vlasnica psa. Do prekvalifikacije je radila kao voditeljica ureda u tvrtci koja se bavi veleprodajom.

Dunja svoje slobodno vrijeme najradije provodi u prirodi, šećući sa psom. Opušta se čitajući kada za to uspije uhvatiti vremena, ili pak kao većina ljudi voli pogledati neku dobru seriju na Netflixu. Uz to  nekoliko puta tjedno vježba jogu.

S Dunjom smo razgovarali o njenoj odluci za velikom promjenom karijere do koje je došlo nakon dugo razmišljanja i skupljanja hrabrosti kada je shvatila da nema što izgubiti. A danas joj je drago da je došlo do te odluke.
 

Imali ste siguran uredski posao, a odlučili ste napraviti potpuni zaokret u karijeri – prekvalificirati se i postati farmaceutski tehničar. Kako je došlo do te odluke da upišete program na Zdravstvenom učilištu Medical?

Na internetu sam pretraživala koje mogućnosti prekvalifikacije postoje i naišla na Zdravstveno učilište Medical. Već pri prvom kontaktu s djelatnicama u referadi svi su bili izrazito susretljivi i spremni odgovoriti na sva moja pitanja, kojih nije bilo malo.

Za Medical sam se odlučila zbog same organizacije nastave, koja je u popodnevnom terminu i vikendima, prilagođena svima nama s brojnim privatnim i poslovnim obavezama.

Osim toga, materijali s predavanja su dostupni i online, kao i svi drugi edukativni materijali, skripte i prezentacije. Profesori su vrlo otvoreni, predavanja su interaktivna i zanimljiva, tako da se i neki izazovniji kolegiji, poput anatomije ili farmakologije, na kraju mogu položiti s lakoćom.

Obzirom da programe prekvalifikacije upisuju odrasle osobe koje imaju privatnih i poslovnih obaveza, često ih zanima kako uskladiti sve obaveze s predavanjima, ispitima i vježbama koje su sastavni dio prekvalifikacije?

Naravno da na trenutke bude izazovno koordinirati sve obaveze, ali najbitnija je želja i motivacija, i ne gubiti cilj iz vida. Jako je važno zadržati kontinuitet, redovito pratiti predavanja, odrađivati zadatke i vježbe. Tada sama priprema za ispit i nije toliko stresna.

 

 

Program prekvalifikacije za Farmaceutskog tehničara traje između 18 i 20 mjeseci. Upoznali ste u tom period jako puno predavača i kolega s kojima ste dijelili klupu. Što Vam je od svega najviše ostalo u sjećanju?

Svi profesori su prijateljski nastrojeni, tako da smijeha i zabave na predavanjima nije nedostajalo. U sjećanju mi je ostala profesorica Ana Marija Bajt kao izrazito draga, puna životnih priča i njezina predavanja su uvijek bila puna smijeha. Osim toga imala sam i odlične kolegice, danas prijateljice, i kava s njima prije predavanja je bila apsolutno neizostavna.

Nakon što ste uspješno prošli proces prekvalifikacije za Farmaceutskog tehničara, možete li reći je li program ispunio Vaša očekivanja?

Program je stvarno opravdao moja očekivanja, znanja koja sam stekla tijekom prekvalifikacije sada mogu primijeniti u svakodnevnom radu. Iako je ispred mene još puno rada i učenja, mislim da sam u Medicalu dobila jako dobre temelje.

Nedugo nakon obrane završnog rada započeli ste s pripravničkim stažom u ljekarni. Gdje ste pronašli staž?

Već nakon položenih ispita, a prije obrane završnog rada počela sam tražiti staž šaljući otvorene molbe. Nakon selekcijskog postupka dobila sam pripravništvo u Farmaciji tako da sam odmah po završetku prekvalifikacije počela raditi i to je najbolji pokazatelj koliko se moj cjelokupni trud zaista isplatio.

Koja je vaša poruka za buduće polaznike?

Moja poruka svima koji se eventualno dvoume oko upisa – donesite odluku, napravite taj korak,  uložite u svoje obrazovanje jer sigurno nećete požaliti!

 

 

 

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.