Što znače razne kretnje rukama tijekom razgovora?

Britanski stručnjak za veze i odnose, Jacob Lucas, odaje 10 tajni govora tijela koje možete naučiti iz gestikulacija ruku partnera.

Jacob je poznat na društvenim mrežama, gdje redovito dijeli savjete o spojevima i vezama, a sada otkriva 10 pokreta rukama i što oni mogu značiti kada je u pitanju govor tijela.

Također radi izravno s klijentima i koristi metode iz stvarnog života kako bi pomogao mnogima kada su u pitanju njihovi ljubavni životi. Nedavno je podijelio video, s nekoliko pokreta, a zatim objasnio što bi oni mogli značiti.

Mnogi stručnjaci za govor tijela ne vjeruju da svaka gesta znači isto kada je svi čine. Međutim, moguće je da se određeni pokreti mogu povezati s određenim značenjima, kao što navodi Jacob.

Prvi pokret koji navodi je kada netko ima dlanove okrenute prema gore. To, objašnjava, može značiti da su pošteni, pouzdani i da žele biti prihvaćeni. Prelazeći na drugu gestu, demonstrira pokret 'sjeckanja' rukama. To može značiti da govornik precizno govori i želi obaviti stvari, kaže Lucas.
Treće, kada su dlanovi okrenuti prema dolje, riječ je o tome, u smislu govora tijela, da bi to moglo značiti dominaciju i govorenje s uvjerenjem. Četvrto je tapkanje prstima, za koje Jacob kaže da bi moglo značiti osjećaj iznerviranosti, stresa i frustriranosti.

Njegov peti pokret pokazuje pokret pranja ruku, što bi moglo odražavati da se govornik osjeća nervozno, nepouzdano i zabrinuto. Na suprotnom kraju spektra, njegov šesti pokret su ruke u obliku 'tornjeva', koje mogu predstavljati da se govornik osjeća samouvjereno, moćno i dominantno.
Još jedan pokret koji može sugerirati da je govornik nesiguran, nesamouvjeren i nervozan je pokret sklopljenih ruku sa skrivenim palčevima. Također, ako netko s kim razgovarate ima podignut kažiprst, to bi moglo značiti da želi samo da ga slušate, prema Jacobu.

U međuvremenu, držanje kažiprsta u drugoj ruci znači da bi se mogli osjećati nesigurno, nelagodno i nepouzdano. Kao svoju desetu i posljednju gestu, Jacob je naveo trljanje lica objema rukama, što bi, kako je rekao, moglo značiti da je netko frustriran, iznerviran i umoran.

Izvor: 24 sata

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.