Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski već 23. godinu zaredom organizira Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski već 23. godinu zaredom organizira Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja tijekom kojeg promiče hrvatske nacionalne vrijednosti, kao i vrijednosti Europske unije, kojoj pripadamo. Ove godine održava se od 13. do 17. studenog. Kao i prethodni programi tjedna, tako je i ovaj raznolik i potpuno prilagođen učeničkim potrebama u cilju ostvarivanja unaprijed utvrđenih obrazovnih ishoda pojedinih predmeta.

U navedenom tjednu obilježit ćemo 350. godišnjicu smrti Katarine Zrinski, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, Međunarodni dan tolerancije te Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Ponedjeljak, 13. studenog, započinjemo radionicama za učenike svih razreda u okvirima Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Utorak, 14. studenog, je termin terenske nastave, koja će se održati u Vukovaru, gdje će učenici posjetiti dva proizvodna pogona obuće u poduzeću Borovo, kao primjere dobre poslovne prakse. Za vrijeme terenske nastave u prostorijama PGEŠ Katarina Zrinski, voditelji natjecanja „Poslovni izazov“ i „Što hoću mogu“ te voditeljica Učeničkog servisa održat će webinare na kojima će izložiti svoje projekte te s vanjskim stručnim suradnicima dogovoriti daljnji tijek suradnje. U sklopu programa Poslovne srijede i Nastave projektima, 15. studenog, prof. Vitomir Tafra održat će radionicu za nastavnike ekonomske grupe predmeta na temu kurikularnih aspekata modularne nastave, a učenici će posjetiti Državni zavod za intelektualno vlasništvo. Tjedan se nastavlja obilježavanjem 350. godišnjice smrti Katarine Zrinski i obilježavanjem Međunarodnog dana tolerancije. Petak, 17. studenog,  bit će posvećen sjećanju na žrtve Vukovara i Škabrnje, uz paljenje svijeća, gledanje dokumentarnih filmova i razgovor o tragičnim događajima Domovinskog rata. Zadnja planirana radionica ovogodišnjeg Međunarodnog tjedna odgoja i obrazovanja održat će se pod vodstvom pedagoga Alena Hasikića na temu „Od pedagoga pripravnika do pedagoga mentora“ te prezentiranjem rezultata istraživanja „Izazovi suradnje učitelja/nastavnika i stručnih suradnika psihološko-pedagoškog profila“ koje će voditi gosp. Hasikić te pedagoginja Valerija Baran.

 

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.