Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 120 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Otvoreno učilište Algebra

Kategorija: Tečajevi Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

U ovom trenutku jedan od najvećih prioriteta hrvatskog društva u cjelini je usmjeriti svoje snage na izradu i provedbu kvalitetnih projekata koji će se moći, ravnopravno s projektima iz ostalih zemalja članica EU, natjecati za sufinanciranje iz EU fondova.

Krajem 2014. godine, Europska komisija je usvojila Sporazum o partnerstvu s Hrvatskom, kojim se utvrđuju načini korištenja strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014. – 2020. U tom razdoblju Hrvatskoj je dostupno ukupno 10,6 milijardi eura (10.675,944.270 EUR) za ulaganje u rast konkurentnosti, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, poljoprivredu i ruralni razvoj te otvaranje radnih mjesta, namijenjenih posebice mladim osobama.

Raspoloživi iznos 10 puta ja veći nego u prošlom financijskom razdoblju, što znači da je svaka osoba koja posjeduje znanja i vještine za prepoznavanje prilika za financiranje projekata iz EU fondova, dizajn i cjelokupnu razradu te provedbu EU projekata, od iznimne važnosti za svaku tvrtku, udrugu, organizaciju u javnom vlasništvu, ili bilo koju drugu organizaciju koja može postati nositeljem EU projekta.

Vrijedno znanje povlačenja bespovratnih sredstva za mnoge obrtnike, poduzetnike ali i one koji traže svoje mjesto na tržištu rada, prilika je koja se ne propušta. No, kako i gdje početi? Znanjem koje vam pruža ovaj opsežan program obrazovanja. Naučite sve što vam je potrebno kako biste napravili kvalitetan projekt prema unaprijed definiranim pravilima, prijavili ga na natječaj i ostvarili bespovratna sredstva za njegovo financiranje. Već sutra.

Što ćeš znati nakon završetka?

Cilj programa obrazovanja Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova je upoznati te s mogućnostima financiranja projekata iz strukturnih fondova i kohezijskog fonda koji su Republici Hrvatskoj postali dostupni po ulasku u EU, te naučiti te kako kreirati projektne prijedloge, izraditi natječajnu dokumentaciju i kako uspješno provoditi EU projekte.

U nastavi se koriste aktualni objavljeni obrasci natječaja strukturnih fondova, a naglasak programa obrazovanja je na praktičnim vježbama kojih je u nastavi zamišljeno više od trideset, studijama slučaja i mnoštvu prikaza realnih situacija iz praktičnog rada na razvoju i provedbi EU projekata. U većini seminara praktična nastava izvodi se kroz grupni i individualni rad. Naučiti ćeš kako koristiti stečena znanja u praksi, prilikom izrade stvarnih projektnih prijedloga i provedbe projekata u svojim organizacijama.

Sadržaj programa obrazovanja

1. Modul: EU fondovi i uvod u upravljanje EU projektima

2. Modul: Pristup logičke matrice projekta

3. Modul: Izrada detaljnih aktivnosti i proračuna projekta

4. Modul: Priprema projektne prijave – rad u aplikacijskim obrascima

5. Modul: Osnove uspješne provedbe projekata

Praktični seminar – izrada projektnog prijedloga

Zašto na EU fondove u Algebru?

  • Unutar ovog program imat ćete priliku učiti od najboljih hrvatskih konzultanata koji su svoje iskustvo godinama izgrađivali kao voditelji odjela za provedbu i pripremu projekata unutar ugovornih tijela, da bi kasnije ta znanja primjenjivali u pripremi i pisanju projektnih prijedloga na strani nositelja projekata. Danas rade kao evaluatori aplikacija na natječaje EU programa, sudjeluju u kreiranju operativnih planova i strateških dokumenata na nacionalnoj razini, a kreirali su i proveli stotine projekata financiranih iz EU fondova
  • Kroz nastavu se radi na realnim projektima koristeći najnovije službene dokumente (Aplikacijske obrasce, obrasce budžeta, logičke matrice, upute za prijavitelje,…), a polaznici će dobiti gotove primjere dijelova uspješnih projektnih aplikacija sa tumačenjem razloga uspješnosti / neuspješnosti
  • Unutar programa će svaki polaznik samostalno ili u timu pripremiti svoju projektnu aplikaciju koristeći službene natječajne dokumente aktualnih natječaja za koju će na kraju programa dobiti komentare i ocjenu stručnog konzultanta. Na ovaj način polaznici će imati priliku proći kroz postupak sličan evaluaciji projektnog prijedloga što daje dodatnu edukacijsku vrijednost.
  • Po završetku edukacije svi polaznici mogu se priključiti Algebrinoj Alumni zajednici voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova koja pruža daljnju, organiziranu podršku u vidu besplatnih radionica, promocije otvorenih radnih mjesta u području EU fondova, druženja i razmjenjivanja iskustva s predavačima i drugim polaznicima. Uz mogućnost stručne prakse i volontiranja u našim partnerskim organizacijama, članovi Algebrine Alumni zajednice koriste i posebne pogodnosti za upis u nove edukacije u području EU fondova. Više o mogućnostima koje pruža Algebrina Alumni zajednica saznajte ovdje.
  • Nastava se izvodi korištenjem moderne tehnologije te se kroz program pripremaju projektni prijedlozi na gotovim službenim obrascima korištenjem računala kako bi se ostvario maksimalni obrazovni učinak.
  • Svaki polaznik dobiva knjižicu popusta kojom ostvaruje popuste od 5-20% na pojedine seminare.

Uvjerenje – Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu,

Vrsta obrazovanja – Osposobljavanje

Mjesto održavanja:

Zagreb, Split, Osijek, Zadar, Pula, Dubrovnik, Rijeka, Varaždin, Šibenik + online

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi