Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova - Online

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 120 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Otvoreno učilište Algebra

Kategorija: Poslovna edukacija Kategorija: Tečajevi

Opis

U ovom trenutku jedan od najvećih prioriteta hrvatskog društva u cjelini je usmjeriti svoje snage na izradu i provedbu kvalitetnih projekata koji će se moći, ravnopravno s projektima iz ostalih zemalja članica EU, natjecati za sufinanciranje iz EU fondova.

Krajem 2014. godine, Europska komisija je usvojila Sporazum o partnerstvu s Hrvatskom, kojim se utvrđuju načini korištenja strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014. – 2020. U tom razdoblju Hrvatskoj je dostupno ukupno 10,6 milijardi eura (10.675,944.270 EUR) za ulaganje u rast konkurentnosti, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, poljoprivredu i ruralni razvoj te otvaranje radnih mjesta, namijenjenih posebice mladim osobama.

Raspoloživi iznos 10 puta ja veći nego u prošlom financijskom razdoblju, što znači da je svaka osoba koja posjeduje znanja i vještine za prepoznavanje prilika za financiranje projekata iz EU fondova, dizajn i cjelokupnu razradu te provedbu EU projekata, od iznimne važnosti za svaku tvrtku, udrugu, organizaciju u javnom vlasništvu, ili bilo koju drugu organizaciju koja može postati nositeljem EU projekta.

Vrijedno znanje povlačenja bespovratnih sredstva za mnoge obrtnike, poduzetnike ali i one koji traže svoje mjesto na tržištu rada, prilika je koja se ne propušta. No, kako i gdje početi? Znanjem koje vam pruža ovaj opsežan program obrazovanja. Naučite sve što vam je potrebno kako biste napravili kvalitetan projekt prema unaprijed definiranim pravilima, prijavili ga na natječaj i ostvarili bespovratna sredstva za njegovo financiranje. Već sutra.

Što ćeš znati nakon završetka?

Cilj programa obrazovanja Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova je upoznati te s mogućnostima financiranja projekata iz strukturnih fondova i kohezijskog fonda koji su Republici Hrvatskoj postali dostupni po ulasku u EU, te naučiti te kako kreirati projektne prijedloge, izraditi natječajnu dokumentaciju i kako uspješno provoditi EU projekte.

U nastavi se koriste aktualni objavljeni obrasci natječaja strukturnih fondova, a naglasak programa obrazovanja je na praktičnim vježbama kojih je u nastavi zamišljeno više od trideset, studijama slučaja i mnoštvu prikaza realnih situacija iz praktičnog rada na razvoju i provedbi EU projekata. U većini seminara praktična nastava izvodi se kroz grupni i individualni rad. Naučiti ćeš kako koristiti stečena znanja u praksi, prilikom izrade stvarnih projektnih prijedloga i provedbe projekata u svojim organizacijama.

Sadržaj programa obrazovanja

1. Modul: EU fondovi i uvod u upravljanje EU projektima

2. Modul: Pristup logičke matrice projekta

3. Modul: Izrada detaljnih aktivnosti i proračuna projekta

4. Modul: Priprema projektne prijave – rad u aplikacijskim obrascima

5. Modul: Osnove uspješne provedbe projekata

Praktični seminar – izrada projektnog prijedloga

Zašto na EU fondove u Algebru?

  • Unutar ovog program imat ćete priliku učiti od najboljih hrvatskih konzultanata koji su svoje iskustvo godinama izgrađivali kao voditelji odjela za provedbu i pripremu projekata unutar ugovornih tijela, da bi kasnije ta znanja primjenjivali u pripremi i pisanju projektnih prijedloga na strani nositelja projekata. Danas rade kao evaluatori aplikacija na natječaje EU programa, sudjeluju u kreiranju operativnih planova i strateških dokumenata na nacionalnoj razini, a kreirali su i proveli stotine projekata financiranih iz EU fondova
  • Kroz nastavu se radi na realnim projektima koristeći najnovije službene dokumente (Aplikacijske obrasce, obrasce budžeta, logičke matrice, upute za prijavitelje,…), a polaznici će dobiti gotove primjere dijelova uspješnih projektnih aplikacija sa tumačenjem razloga uspješnosti / neuspješnosti
  • Unutar programa će svaki polaznik samostalno ili u timu pripremiti svoju projektnu aplikaciju koristeći službene natječajne dokumente aktualnih natječaja za koju će na kraju programa dobiti komentare i ocjenu stručnog konzultanta. Na ovaj način polaznici će imati priliku proći kroz postupak sličan evaluaciji projektnog prijedloga što daje dodatnu edukacijsku vrijednost.
  • Po završetku edukacije svi polaznici mogu se priključiti Algebrinoj Alumni zajednici voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova koja pruža daljnju, organiziranu podršku u vidu besplatnih radionica, promocije otvorenih radnih mjesta u području EU fondova, druženja i razmjenjivanja iskustva s predavačima i drugim polaznicima. Uz mogućnost stručne prakse i volontiranja u našim partnerskim organizacijama, članovi Algebrine Alumni zajednice koriste i posebne pogodnosti za upis u nove edukacije u području EU fondova. Više o mogućnostima koje pruža Algebrina Alumni zajednica saznajte ovdje.
  • Nastava se izvodi korištenjem moderne tehnologije te se kroz program pripremaju projektni prijedlozi na gotovim službenim obrascima korištenjem računala kako bi se ostvario maksimalni obrazovni učinak.
  • Svaki polaznik dobiva knjižicu popusta kojom ostvaruje popuste od 5-20% na pojedine seminare.

Uvjerenje – Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu,

Vrsta obrazovanja – Osposobljavanje

Mjesto održavanja:

Zagreb, Split, Osijek, Zadar, Pula, Dubrovnik, Rijeka, Varaždin, Šibenik + online

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.