Homeschooling (školovanje kod kuće: dobra opcija ili nužno zlo?

Vijesti

Neograničen pristup mobitelima ima svako peto dijete

Dvije trećine svjetske populacije koristi mobitele. Ponukani užurbanim tempom života, zbog kojeg roditelji sve češće daju djeci mobitel kako bi bila mirna ili kako bi ih zabavili dok oni obavljaju druge obaveze, Portal EduCentar je proveo istraživanje ''Trebaju li zaista djeci mobiteli, i ako da - kada je pravo vrijeme za to?''

Istraživanje je pokazalo da 51% ispitanika smatra da nema potrebe darivati profesore, jer rade svoj posao

Bitan faktor u obrazovanju čine profesori. Stoga smo vas pitali: Trebaju li učenici/student darivati profesore povodom završetka školovanja?

OVI za 2018.: Najtraženija su zanimanja sa srednjom stručnom spremom

U odnosu na pretkriznu 2007. godinu ukupan broj online oglasa u 2018. bio je viši za 11,4 posto, što upućuje na to da je potražnja na hrvatskom tržištu rada na povijesno najvišim razinama.

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

Čak 52% ispitanika odabralo bi zanimanje koje žele raditi bez obzira na potrebe tržišta rada

U anketi provedenoj na gotovo 750 ispitanika istražili smo mišljenje javnosti o odabiru zanimanja. Pitanje je glasilo: Da sada birate zanimanje, biste li se vodili potrebama tržišta rada ili biste birali po svojoj želji?

OSVOJI STIPENDIJU – izaberi jedan od 3 smjera medijske produkcije!

Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju u suradnji s EduCentrom organizira nagradni natječaj za Vas i dodjeljuje 3 stipendije za Programe osposobljavanja za Video snimatelja, Video montera ili Snimatelja i montera zvuka. Prijavi se!

U Algebra LAB-u održano finalno natjecanje startupa 12. generacije inkubatora: najboljima proglašeni Farseer i SportReact

Na finalnom natjecanju 12. generacije startupa u sklopu inkubatorskog programa Algebra LAB-a sudjelovalo je sedam timova koji su pred žirijem i investitorima predstavili projekte koje su, pod mentorskim vodstvom stručnjaka, usavršavali proteklih mjeseci, uspješno pritom završivši inkubatorski program.

U kojoj godini najčešće doživljavamo 'burnout'?

Prekovremeni rad i manjak ravnoteže između poslovnog i privatnog dijela života najčešći su uzroci.

ONLINE izdanje Make up Natjecanja

Pozivamo Vas da nam se priključite u jedinstvenom ONLINE izdanju Make up Natjecanja u organizaciji Učilišta Profokus i dugogodišnjeg partnera Beauty&Hair EXPO 2020 s temom "Euphoria". Podržite mlade make up entuzijaste, priključite se u live i osvojite nagrade!

Kako se nositi s kritikama na poslu?

Na radnom mjestu često ćete čuti kritiku, bez obzira na to dolazi li ona od vaših kolega, nadređenih ili klijenata. Ono čega morate biti svjesni je to da je vaša reakcija mnogo važnija od same kritike koja vam je upućena.

TEST: Ono što ste prvo vidjeli na slici otkriva vaš način komunikacije!

Što ste prvo ugledali na slici? Odgovor otkriva koliko dobro komunicirate s ljudima oko vas! Činjenica da znate puno riječi ne znači da ih znate sastaviti u rečenice koje točno prenose ono što želite reći. Ako vas zanima koliko uspješno možete pronaći zajednički jezik s drugim ljudima, onda je ovo test za vas. Pogledajte ovu optičku iluziju i odgovorite – što prvo vidite? Sada otkrijte koliko dobro komunicirate s ljudima oko vas – od prijatelja i članova obitelji, do kolega i povremenih poznanika.

Što radi projektni menadžer?

Čime se bavi menadžer projekata i zašto je to jedan od najplaćenijih poslova? Da bi se određeni projekt realizirao na efikasan i racionalan način potrebno je koristiti metode organizacije, planiranja i kontrole. Ako se držite ovog koncepta svakako ćete ispuniti postavljene ciljeve a projekt će biti završen u planiranom vremenu i predviđenim troškovima.

Profokus Design&Fashion BOOTCAMP - osvoji stipendiju!

Profokus BOOTCAMP je nov i uzbudljiv projekt Učilišta Profokus koji će jednom od kreativnih sretnika omogućiti osvajanje besplatne školarine u programu po izboru!

Controlling – The Time to Wow is Now! - online konferencija o kontrolingu

Kao i zadnjih nekoliko godina, slobodni smo Vam dostaviti informacije vezane za organizaciju ovogodišnje 8 ICCC – Međunarodne (on line) konferencije o kontrolingu u Hrvatskoj koju ćemo održati 12- 13.11.2020. godine u potpunosti na engleskom jeziku

15 znakova da vam je kolega psihopat

Kako prepoznati pravog psihopata? Evo nekoliko kriterija! Da je netko psihopat često se može čuti u svakodnevnoj komunikaciji. No, ako nam se ne sviđa nečije ponašanje ne mora nužno značiti da je psihopat. Kako prepoznati pravog psihopata? Evo nekoliko kriterija.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.