Vijesti

Istraživanje je pokazalo da 51% ispitanika smatra da nema potrebe darivati profesore, jer rade svoj posao

Bitan faktor u obrazovanju čine profesori. Stoga smo vas pitali: Trebaju li učenici/student darivati profesore povodom završetka školovanja?

OVI za 2018.: Najtraženija su zanimanja sa srednjom stručnom spremom

U odnosu na pretkriznu 2007. godinu ukupan broj online oglasa u 2018. bio je viši za 11,4 posto, što upućuje na to da je potražnja na hrvatskom tržištu rada na povijesno najvišim razinama.

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

Čak 52% ispitanika odabralo bi zanimanje koje žele raditi bez obzira na potrebe tržišta rada

U anketi provedenoj na gotovo 750 ispitanika istražili smo mišljenje javnosti o odabiru zanimanja. Pitanje je glasilo: Da sada birate zanimanje, biste li se vodili potrebama tržišta rada ili biste birali po svojoj želji?

Suprotno uvriježenom mišljenju, na maturalac se ne ide samo radi zabave

Provjerite mišljenje srednjoškolaca i njihovih roditelja o lokaciji i sadržaju maturalnog putovanja.

9 navika koje poboljšavaju mentalno zdravlje

Dobra je vijest to što je najčešće riječ o izmjenama koje se mogu vrlo jednostavno uklopiti u vaš svakodnevni način života.

Studentski život: Kako troše studenti?

Svi znamo da studentski život nije ni lak ni jeftin. Međutim, postoje neki troškovi koje nijedan student ne može izbjeći.

Izbjegnite neugodnosti ovim trikovima na putovanjima

Svaka zemlja ima svoje tradicije i propisane obrasce ponašanja, koje ponekad mogu samo razumjeti domaći. No, mi mislimo kako bi svaki pravi putnik trebao znati barem neke od njih.

Otkrivamo: Zašto ne možeš kontrolirati misli?

Danas se puno govori o tome kako bismo trebali pozitivno razmišljati, ali mnogima je to teško postići jer negativne misli nekako opet pronađu svoj put.

Što je Phubbing?

Jeste li i vi pokleknuli?

Ostvarite svoj san o stipendiji prema vlastitom izboru Učilišta Galbanum

Portal EduCentar u suradnji s Učilištem Galbanum omogućuje vam da osvojite besplatno školovanje za terapeutski smjer po vlastitom izboru. Postanite aromaterapeut, fitoterapeut, refleksoterapeut, maser, ayurvedski maser...

14 Šefovskih zakona koja vrijede uvijek

Na kraju uvijek dođemo do Zakona 1. Šef je uvijek u pravu.

Empati su moćni ljudi: Kako ih prepoznati?

Empati su iznimno moćni ljudi i ne bih vam preporučio da se igrate s njima. Empati su izvrsni u čitanju govora tijela i uma! Međutim, ako ste empat, to već znate. Ne znate kako objasniti zašto znate. To je najistaknutiji osjećaj koji ćete ikada osjetiti.

Što nam se događa kad spavamo manje od osam sati?

Što nam se događa kad spavamo manje od onih opjevanih osam sati. Idemo od najgorih prema sve normalnijim opcijama.

Dadilja Meghaninog i Harryjevog sinčića je morala proći diktatorski fakultet

Osnovan 1892. godine od strane Emily Ward, Norland College je najprestižniji fakultet za dadilje koji svojim polaznicima garantira posao u najvažnijim obiteljima diljem svijeta.