Vijesti

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

Čak 52% ispitanika odabralo bi zanimanje koje žele raditi bez obzira na potrebe tržišta rada

U anketi provedenoj na gotovo 750 ispitanika istražili smo mišljenje javnosti o odabiru zanimanja. Pitanje je glasilo: Da sada birate zanimanje, biste li se vodili potrebama tržišta rada ili biste birali po svojoj želji?

Suprotno uvriježenom mišljenju, na maturalac se ne ide samo radi zabave

Provjerite mišljenje srednjoškolaca i njihovih roditelja o lokaciji i sadržaju maturalnog putovanja.

Bolje plaćen posao izvan struke? 69% ispitanika kaže 'da'

Bi li građani prihvatili posao izvan struke ukoliko su financijski uvjeti bolji ili se drže posla u struci, istražili smo na više od 820 ispitanika.

Na ispitima se najviše vara radi nesigurnosti te nedostatka vremena za učenje

Svi dobro znamo da u školama i na fakultetima mnogi učenici i studenti varaju na ispitima koristeći različite metode kako bi dobili dobre ocjene. Koliko je varanje raširena pojava kod nas, istražio je portal EduCentar na gotovo 400 ispitanika.

Dječja osobina koja predviđa uspjeh u životu

Je li moguće da su nemirna djeca (netko bi možda upotrijebio i grublje izraze), ustvari pravi mali geniji? Evo o čemu se radi.

Neobični izumi 2018. godine

Pogledajte kakvi su sve neobični izumi ugledali svjetlo dana ove godine. Neki od njih su oživjeli ono što smo već vidjeli u futurističkim filmovima.

Urnebesni prijevodi riječi s drugih jezika

Automatski prijevodi s drugih jezika lako mogu odvesti na krivi trag, nasmijati, pa i zbuniti na putovanjima. No doslovna značenja nekih riječi iz stranih zemalja pomažu nam shvatiti kako su pojmovi koje karakteriziraju nastali.

Studentica Filozofskog fakulteta samostalno osvojila nagradu u kvizu 'Potjera'

Ludbrežanka Karla Tripad osvojila je 50.000 kuna, sjajnom solo igrom u završnoj dionici sinoć emitirane Potjere.

Na današnji dan 1935. godine rođen je Elvis Presley

Elvis Aaron Presley, često nazivan Kraljem Rock and Rolla ili samo Kraljem, još za života postao je legenda i neokrunjeni kralj rock ’n’ rolla.

Kako pobijediti strah od javnog nastupa

Strah od javnog nastupa nije vam stran? Glas vam počne drhtati, a dlanovi se znojiti od same pomisli na seminarski rad koji uskoro izlažete? Ne očajavajte jer slijedi nekoliko savjeta kako u bitci, između vas i javnog nastupa, vi možete izaći kao pobjednik!

15 citata Sigmunda Freuda koji nas potiču na razmišljanje

Sigmund Freud bio je austrijski liječnik i psiholog koji je promijenio način na koji razmišljamo o sebi.

Kako odgojiti sretno, uspješno i pristojno dijete

Kako dijete naučiti da bude dobar čovjek, pristojan i ljubazan, komunikativan i brižan? Psiholozi s Harvarda ponudili su pet rješenja uz koja ćete ih lakše potaknuti na pravi put.

Urnebesni prijevodi riječi s drugih jezika

Automatski prijevodi s drugih jezika lako mogu odvesti na krivi trag, nasmijati, pa i zbuniti na putovanjima. No doslovna značenja nekih riječi iz stranih zemalja pomažu nam shvatiti kako su pojmovi koje karakteriziraju nastali.

10 mjesta koja morate posjetiti u idućoj godini

Provjerite koje će destinacije u 2019. godini zabilježiti porast posjeta.