Vijesti

Svaka četvrta osoba kod kuće ima knjigu koju su 'trajno posudili' od prijatelja ili člana obitelji

U mnoštvu stvari koje se nalaze u našim domovima redovito se 'skrivaju' i sitnice koje, strogo gledano, nisu naše vlasništvo. Ponekad je to 'ostavština' zaboravnog gosta nakon subotnjeg druženja, predmet posve nepoznatog podrijetla ili pak knjiga na privr

Neograničen pristup mobitelima ima svako peto dijete

Dvije trećine svjetske populacije koristi mobitele. Ponukani užurbanim tempom života, zbog kojeg roditelji sve češće daju djeci mobitel kako bi bila mirna ili kako bi ih zabavili dok oni obavljaju druge obaveze, Portal EduCentar je proveo istraživanje ''T

Istraživanje je pokazalo da 51% ispitanika smatra da nema potrebe darivati profesore, jer rade svoj posao

Bitan faktor u obrazovanju čine profesori. Stoga smo vas pitali: Trebaju li učenici/student darivati profesore povodom završetka školovanja?

OVI za 2018.: Najtraženija su zanimanja sa srednjom stručnom spremom

U odnosu na pretkriznu 2007. godinu ukupan broj online oglasa u 2018. bio je viši za 11,4 posto, što upućuje na to da je potražnja na hrvatskom tržištu rada na povijesno najvišim razinama.

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

Znate li što o vama govori dugo tuširanje ili boja vaših ulaznih vrata?

Ako imate neurednu ladicu, to ne znači da ste neuredna osoba, već da znate odrediti prioritete i koncentrirati se na njih, tvrde stručnjaci. Na sličan način objašnjavaju i neke druge stvari.

Što mlađim generacijama predstavlja uspjeh?

Svjedočimo dobu u kojemu sve više ljudi prioritet daje poslu sa smislom, umjesto visokim prihodima i statusnom simbolu.

Tko bi rekao? Akcijske videoigre mogu potaknuti razvoj vještine čitanja kod djece s disleksijom

Naravno, proces igre mora se odvijati pod nadzorom roditelja, poručuju istraživači koji su došli do ovog zaključka.

Školujte se za tražena zanimanja u zdravstvu, wellnessu i beauty industriji

Polaznici ove škole danas rade u hrvatskim i europskim turističkim destinacijama, u wellness centrima i lječilištima, dentalnim ordinacijama i klinikama, u salonima za kozmetiku i masažu, a više od 10% završenih polaznika se odlučuje za vlastito poduzetni

Dunja Križek: Kako sam uredski posao zamijenila radom u ljekarni

S Dunjom smo razgovarali o njenoj odluci za velikom promjenom karijere do koje je došlo nakon dugo razmišljanja i skupljanja hrabrosti kada je shvatila da nema što izgubiti.

Osvoji nagradu za školovanje na Učilištu Ambitio i postani dentalni asistent!

Ostvari svoj san na učilištu koje ti jamči zapošljavanje i olakšaj si put do željenog te vrlo traženog zanimanja kroz tri moguće nagrade koje ti dodjeljuje Učilište Ambitio.

Morate nešto promijeniti u svojoj karijeri? Ne znate kako? Nekoliko koraka koji će vam olakšati proces

Dođeš tako do jedne točke u životu kada zastaneš i pomisliš – okej, to je to. Moram nešto promijeniti. Ne mogu više ovako. Želim nešto drugo.

Školujte se za tražena zanimanja u zdravstvu, wellnessu i beauty industriji

Polaznici ove škole danas rade u hrvatskim i europskim turističkim destinacijama, u wellness centrima i lječilištima, dentalnim ordinacijama i klinikama, u salonima za kozmetiku i masažu, a više od 10% završenih polaznika se odlučuje za vlastito poduzetni

Kako se nositi s grubim komentarima na naš račun?

Najveća moć je pokazati da druga osoba nema moć nad nama.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.