Vijesti

Suprotno uvriježenom mišljenju, na maturalac se ne ide samo radi zabave

Provjerite mišljenje srednjoškolaca i njihovih roditelja o lokaciji i sadržaju maturalnog putovanja.

Bolje plaćen posao izvan struke? 69% ispitanika kaže 'da'

Bi li građani prihvatili posao izvan struke ukoliko su financijski uvjeti bolji ili se drže posla u struci, istražili smo na više od 820 ispitanika.

Na ispitima se najviše vara radi nesigurnosti te nedostatka vremena za učenje

Svi dobro znamo da u školama i na fakultetima mnogi učenici i studenti varaju na ispitima koristeći različite metode kako bi dobili dobre ocjene. Koliko je varanje raširena pojava kod nas, istražio je portal EduCentar na gotovo 400 ispitanika.

Ususret državnoj maturi: "Dobro osmišljen, ali loše proveden koncept"

Državna matura je prvi put provedena 2010. godine i od tada ne prestaju nagađanja je li ovaj koncept pravedan i dobivaju li fakulteti nakon uvođenja državne mature bolje ili lošije studente. Što javnost misli o državnoj maturi kao konceptu za provjeru znanja i upis na fakultet, provjerili smo na gotovo 500 ispitanika.

Više od 60% ispitanika protiv školovanja od kuće: „Socijalizacija je važna!“

S obzirom da se u posljednje vrijeme često spominje školovanje djece od kuće, tzv. homeschooling, portal EduCentar istražio je na više od 1.170 ispitanika mišljenje javnosti o ovoj temi.

Umjetna inteligencija predstavlja sve veću opasnost

Očekuje se da će umjetna inteligencija postati presudna u događajima jer će omogućiti sofisticiranije kibernetičke i fizičke napade na pojedince, skupine i institucije, upozorili su u srijedu stručnjaci.

Umjetna inteligencija predstavlja sve veću opasnost

Očekuje se da će umjetna inteligencija postati presudna u događajima jer će omogućiti sofisticiranije kibernetičke i fizičke napade na pojedince, skupine i institucije, upozorili su u srijedu stručnjaci.

Teško se budite ujutro? Okrivite roditelje!

Vjerovali ili ne, ritam spavanja i buđenja te genetika zapravo su povezani.

POU Profokus i Dani ljepote i fitnessa organiziraju make-up natjecanje

Na natjecanje se mogu prijaviti učenici srednjih škola i amateri. Na natjecanje se ne mogu prijaviti profesionalni vizažisti.

Njujorški bar zabranio korištenje riječi 'doslovno'

Pretjerana i često pogrešna upotreba riječi 'doslovno' živcira mnoge u Sjedinjenim Državama, ali još nitko nije otišao tako daleko kao njujorški bar koji je njezino korištenje doslovno zabranio.

14 pravila ponašanja koja možda i ne znate!

Pravila ponašanja su vrlo jednostavna, samo što smo na neka od njih vjerojatno zaboravili.

Osobine iznadprosječno inteligentne osobe

Znakovi inteligencije dolaze u različitim oblicima. Možda vam idu jezici, možda ste matematički genijalac, a možda vam nema ravnog u nekom obliku umjetnosti.

Ustanite iz kreveta na prvi zvuk alarma!

Kako bez problema ustati za samo jednu minutu? Evo nekoliko savjeta.

Sjetite se ovih lekcija svaki dan

Nemojte trošiti vrijeme na beskonačna planiranja i uživajte u malim radostima.

Mitovi o ljudskom ponašanju

Za sve ljude ovog svijeta bi se moglo reći da su psiholozi amateri jer, bilo da se radi o intuiciji ili životnom iskustvu, iz prve ruke imamo informacije o nama samima i o tome kako se ponašamo i kako ćemo se ponašati.