Vijesti

Svaka četvrta osoba kod kuće ima knjigu koju su 'trajno posudili' od prijatelja ili člana obitelji

U mnoštvu stvari koje se nalaze u našim domovima redovito se 'skrivaju' i sitnice koje, strogo gledano, nisu naše vlasništvo. Ponekad je to 'ostavština' zaboravnog gosta nakon subotnjeg druženja, predmet posve nepoznatog podrijetla ili pak knjiga na privr

Neograničen pristup mobitelima ima svako peto dijete

Dvije trećine svjetske populacije koristi mobitele. Ponukani užurbanim tempom života, zbog kojeg roditelji sve češće daju djeci mobitel kako bi bila mirna ili kako bi ih zabavili dok oni obavljaju druge obaveze, Portal EduCentar je proveo istraživanje ''T

Istraživanje je pokazalo da 51% ispitanika smatra da nema potrebe darivati profesore, jer rade svoj posao

Bitan faktor u obrazovanju čine profesori. Stoga smo vas pitali: Trebaju li učenici/student darivati profesore povodom završetka školovanja?

OVI za 2018.: Najtraženija su zanimanja sa srednjom stručnom spremom

U odnosu na pretkriznu 2007. godinu ukupan broj online oglasa u 2018. bio je viši za 11,4 posto, što upućuje na to da je potražnja na hrvatskom tržištu rada na povijesno najvišim razinama.

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

Održana 4. Poslovna srijeda

Učenici privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski mali su jedinstvenu priliku posjetiti Hrvatsku gospodarsku komoru, gdje su se upoznali s njenim djelovanjem, misijom, vizijom te širokim spektrom usluga koje pruža.

Giveaway – Transformirajte svoj prostor u zelenu oazu s Profokus Natječajem!

I ove godine, Učilište Profokus donosi osmijeh na lica sretnika svojim neodoljivim giveaway natječajem!

Preporučuju ih i znanstvenici: Deset metoda za bolje učenje

Govorenje gradiva naglas, pisanje rukom umjesto tipkanja te povezivanje s onim što već znate, samo su neki od savjeta.

Jeste li čuli za ‘psihologiju boja’?

Boje su povezane sa stanjem na emotivnom planu, a tu su i preferencije, o osobi možemo saznati nešto na temelju tonova koje najviše voli. Svaki od njih ima svoje specifične karakteristike.

Prijavite svoje poduzeće na ovogodišnji Business Matchmaker i započnite uzbudljivu potragu za novim talentima!

Projekt Business Matchmaker predstavlja inovativan način uspostavljanja kontakata između talentiranih studenata i njihovih potencijalnih poslodavaca putem brzog i efikasnog speed dating formata.

GROWTH MINDSET – ključ za osobni i poslovni uspjeh

Želite bolje voditi druge i sebe? Biti otporniji na stres? Kvalitetnije upravljati vremenom, odnosima s drugim ljudima, promjenama...?

Kako prepoznati mentalne blokade koje koče naš napredak?

Mentalne blokade javljaju se u trenutku kada se počnete ograničavati i sumnjati u svoje sposobnosti i vlastitu autentičnost, a posebno pod utjecajem stresa, zahvaljujući kojemu propitkujete sve.

Je li teže odgojiti sina ili kćer?

Znanstvenici su proučavali više od 13 tisuća roditelja u dobi od 50 i više godina.

Osobina koja ukazuje na iznadprosječnu inteligenciju

Ljudi često misle da su pametniji nego zbilja jesu, no ova je osobina nedvojbeni pokazatelj toga, pokazali su pregledi velikih studija o ljudskim sposobnostima i njihovim manifestacijama.

Jeste li čuli za pozitivno tračanje?

Evo zašto bi ono trebalo postati dijelom svačije rutine.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.