Kada ste zadnji puta uzeli knjigu u ruke?

Vijesti

Neograničen pristup mobitelima ima svako peto dijete

Dvije trećine svjetske populacije koristi mobitele. Ponukani užurbanim tempom života, zbog kojeg roditelji sve češće daju djeci mobitel kako bi bila mirna ili kako bi ih zabavili dok oni obavljaju druge obaveze, Portal EduCentar je proveo istraživanje ''Trebaju li zaista djeci mobiteli, i ako da - kada je pravo vrijeme za to?''

Istraživanje je pokazalo da 51% ispitanika smatra da nema potrebe darivati profesore, jer rade svoj posao

Bitan faktor u obrazovanju čine profesori. Stoga smo vas pitali: Trebaju li učenici/student darivati profesore povodom završetka školovanja?

OVI za 2018.: Najtraženija su zanimanja sa srednjom stručnom spremom

U odnosu na pretkriznu 2007. godinu ukupan broj online oglasa u 2018. bio je viši za 11,4 posto, što upućuje na to da je potražnja na hrvatskom tržištu rada na povijesno najvišim razinama.

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

Čak 52% ispitanika odabralo bi zanimanje koje žele raditi bez obzira na potrebe tržišta rada

U anketi provedenoj na gotovo 750 ispitanika istražili smo mišljenje javnosti o odabiru zanimanja. Pitanje je glasilo: Da sada birate zanimanje, biste li se vodili potrebama tržišta rada ili biste birali po svojoj želji?

Kako se opisati u tri riječi prilikom razgovora za posao

Kada menadžeri za ljudske resurse od vas traže da se opišete u tri riječi, žele procijeniti jeste li autentični i samosvjesni. Vjerujete li u sebe i jeste li spremni razvijati se

Ovo su najbolji studentski ljetni poslovi

Dok jedni ljeto jedva dočekaju da se odmore, drugi ga jedva dočekaju jer znaju da je to vrijeme kada se može zaraditi dosta dobar džeparac. Zato, pogledaj koji su najbolji studentski ljetni poslovi na koje se još uvijek stigneš prijaviti.

Upišite program prekvalifikacije za farmaceutskog tehničara i učite uz vrhunske mentore i praksu

Bolno grlo, visoka temperatura, osip, obična glavobolja… Nevezano o kojim se simptomima radi, pomoć ćete potražiti kod gospođa u ljekarni. Upravo su privatna ili javna ljekarna, uz laboratorij i farmaceutsku proizvodnju lijekova za humanu i veterinarsku upotrebu, potencijalna mjesta na kojima se može zaposliti farmaceutski tehničar.

Zbog ova 4 razloga možda ne napredujete na poslu

Veliki broj profesionalaca želi napredovati u karijeri kako bi postali korporativni lideri. Ovo su četiri najčešća razloga koja predstavljaju prepreku tome cilju.

Studij za budućnost: podatkovno inženjerstvo i strojno učenje

Studiranje na Visokoj školi za informacijske tehnologije uzbudljivo je iskustvo stjecanja naprednih znanja u znanstvenom polju računarstva na stručnom preddiplomskom i specijalističkom diplomskom studiju. Preddiplomski stručni studij informacijskih tehnologija traje tri godine i kroz svoja četiri smjera daje široka temeljna znanja struke, uz usmjeravanje prema afinitetima studenata i potrebama IT tržišta rada. Specijalistički diplomski stručni studij informacijskih tehnologija traje dvije godine i omogućava daljnje usavršavanje usvajanjem visoko vrijednih specijalističkih znanja.

Pet stvari koje natprosječno inteligentni ljudi rade drugačije

Ne moramo znati koliki je nečiji kvocijent inteligencije da bismo zaključili da je ta osoba natprosječno inteligentna. "Lumene" ćemo prepoznati i po 5 stvari koje oni rade drugačije od ostalih

Precizan psihijatrijski test osobnosti koji će vas oduševiti

Riješite ovaj kratki test i saznajte kakvu osobnost imate!

Zbog ova 4 razloga možda ne napredujete na poslu

Veliki broj profesionalaca želi napredovati u karijeri kako bi postali korporativni lideri. Ovo su četiri najčešća razloga koja predstavljaju prepreku tome cilju.

Nova stručnost, nova budućnost - osvoji stipendiju za wellness terapeuta!

Za sve mlade nezaposlene mlađe od 25 godina osigurali smo 32 stipendije za program osposobljavanja za Wellness terapeuta. Wellness terapeut jedno je od najtraženijih zanimanja u turizmu.

Freudov test osobnosti: u nekoliko sekundi otkriva prave prioritete u vašem životu!

Obične, svakodnevne aktivnosti mogu vam pokazati što vam je najvažnije i što vas pokreće u životu. Ovaj test je koristio i sam Freud kako bi ustanovio prioritete u životu svojih pacijenata.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.