Vijesti

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

Čak 52% ispitanika odabralo bi zanimanje koje žele raditi bez obzira na potrebe tržišta rada

U anketi provedenoj na gotovo 750 ispitanika istražili smo mišljenje javnosti o odabiru zanimanja. Pitanje je glasilo: Da sada birate zanimanje, biste li se vodili potrebama tržišta rada ili biste birali po svojoj želji?

Suprotno uvriježenom mišljenju, na maturalac se ne ide samo radi zabave

Provjerite mišljenje srednjoškolaca i njihovih roditelja o lokaciji i sadržaju maturalnog putovanja.

Bolje plaćen posao izvan struke? 69% ispitanika kaže 'da'

Bi li građani prihvatili posao izvan struke ukoliko su financijski uvjeti bolji ili se drže posla u struci, istražili smo na više od 820 ispitanika.

Na ispitima se najviše vara radi nesigurnosti te nedostatka vremena za učenje

Svi dobro znamo da u školama i na fakultetima mnogi učenici i studenti varaju na ispitima koristeći različite metode kako bi dobili dobre ocjene. Koliko je varanje raširena pojava kod nas, istražio je portal EduCentar na gotovo 400 ispitanika.

Navike prosječnog 25-godišnjaka u Hrvatskoj

Prosječan 25-godišnjak u Hrvatskoj zaposlen je u struci, spava između pet i sedam sati i barem isto toliko, odnosno u prosjeku više od šest sati dnevno, provodi na svom pametnom telefonu.

Studenti bi radije bili gladni nego bez mobitela

Znanstvenici sa Sveučilišta Buffalo došli su do nekih zanimljivih otkrića.

Što trebaju činiti mladi u Hrvatskoj?

Od 19. do 23.11. u Zagrebu se održava Šesti Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Gradonačelnik osigurao studentima stipendije od novca iz vlastite plaće

Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića, raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademsku godinu 2018./2019.

Nova zanimanja sa uspješnim primjerima iz prakse

U usklađivanju obrazovanja s potrebama tržišta rada, Učilište Ambitio je jedan od svijetlih primjera kako treba planirati izradu i izvođenje novih programa obrazovanja.

Znakovi da je vaš sugovornik psihopat

Kada čujemo riječ psihopat prvo nam na pamet mogu pasti Dexter Morgan ili Hannibal Lecter, ali činjenica je da se psihopati nalaze u našoj okolini i da su vrlo dobro prilagođeni.

Gradonačelnik osigurao studentima stipendije od novca iz vlastite plaće

Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića, raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademsku godinu 2018./2019.

Uspješna komunikacija = uspješno poslovanje

Lako je imati briljantne ideje, no ako se one ne prenesu na odgovarajući način, vjerojatno nas neće dovesti do željenog cilja i izgledno je da za njih nitko neće čuti.

Zašto nije dozvoljeno smijati se na fotografijama za putovnicu

Prilikom dolaska na aerodrom snima vas kamera koja skenira vaše lice. Tada računalo odlučuje podudara li se matematička mapa koja se stvara na aerodromu s onom u vašoj putovnici.

Četiri izuzetno tražena zanimanja za koja se ne možete obrazovati na fakultetu

Programi za cjeloživotno obrazovanje od velike su koristi za potezanje novih i drugačijih koraka u vlastitom životu i karijeri.