Vijesti

Neograničen pristup mobitelima ima svako peto dijete

Dvije trećine svjetske populacije koristi mobitele. Ponukani užurbanim tempom života, zbog kojeg roditelji sve češće daju djeci mobitel kako bi bila mirna ili kako bi ih zabavili dok oni obavljaju druge obaveze, Portal EduCentar je proveo istraživanje ''Trebaju li zaista djeci mobiteli, i ako da - kada je pravo vrijeme za to?''

Istraživanje je pokazalo da 51% ispitanika smatra da nema potrebe darivati profesore, jer rade svoj posao

Bitan faktor u obrazovanju čine profesori. Stoga smo vas pitali: Trebaju li učenici/student darivati profesore povodom završetka školovanja?

OVI za 2018.: Najtraženija su zanimanja sa srednjom stručnom spremom

U odnosu na pretkriznu 2007. godinu ukupan broj online oglasa u 2018. bio je viši za 11,4 posto, što upućuje na to da je potražnja na hrvatskom tržištu rada na povijesno najvišim razinama.

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

Čak 52% ispitanika odabralo bi zanimanje koje žele raditi bez obzira na potrebe tržišta rada

U anketi provedenoj na gotovo 750 ispitanika istražili smo mišljenje javnosti o odabiru zanimanja. Pitanje je glasilo: Da sada birate zanimanje, biste li se vodili potrebama tržišta rada ili biste birali po svojoj želji?

Komad odjeće za zimu koji peremo prerijetko

Zagonetka: Dugačak je i nosimo ga oko vrata.

Sv. Nikola zaštitnik djece - slavimo ga danas

Sveti Nikola obilježava se 6. prosinca.

Otkrivamo: Zašto se uranjeno kićenje bora preporuča

Pripadate li među ljude koji s božićnim dekoriranjem doma počinju ranije nego što je uobičajeno, najnovija vijest posebno će vas razveseliti i uvjeriti da za to imate zaista dobar razlog.

Top tema: Inovativnost u efikasnosti – pravi put u konkurentnost

Efikasnost, inovativnost i efikasnost pomoću inovativnosti svjetske su top teme koje omogućavaju put u konkurentnost. Na globalnom tržištu prolaze oni koji nude inovativne a kvalitetne proizvode i usluge uz prihvatljivu cijenu.

Štrajk je gotov! Nastava počinje u utorak

Vlada će udovoljiti zahtjevima provjetara i povisiti im koeficijente za traženih 6,11 posto!

Svaki student tijekom studija treba tutora: Gdje pronaći tutora?

Tijekom studija puno je lakše imati nekoga oko sebe koji će vam pomoći savjetom i uputiti vas na pravi put. Što je tutorstvo i kako on pomaže?

SELECTIO pokreće novi program – SELECTIO Leadership Akademija

SELECTIO, vodeća konzultantska kuća za upravljanje ljudskim resursima, od ove godine pokreće svoj novi razvojni program SELECTIO Leadership Akademiju nastavno na više od 10 godina intenzivnog iskustva u provedbi edukacijskih programa za osobni i profesionalni razvoj leadera

Advent u Zagrebu kreće ovu subotu i biti će najljepši

Manifestacija "Advent u Zagrebu" od 30. studenoga 2019. do 7. siječnja 2020. ponudit će bogat sadržaj na brojnim gradskim lokacijama nadahnut baletom Orašar, ekologijom i kulturom.

Privatnost kao PR strategija

Tech divovi poput Microsofta, Applea, Googlea i Facebooka u svojim prezentacijama i govorima spominju privatnost više nego ikada. Kompanije tomu pristupaju na sebi svojstvene načine.

Top tema: Inovativnost u efikasnosti – pravi put u konkurentnost

Efikasnost, inovativnost i efikasnost pomoću inovativnosti svjetske su top teme koje omogućavaju put u konkurentnost. Na globalnom tržištu prolaze oni koji nude inovativne a kvalitetne proizvode i usluge uz prihvatljivu cijenu.