Vijesti

Istraživanje je pokazalo da 51% ispitanika smatra da nema potrebe darivati profesore, jer rade svoj posao

Bitan faktor u obrazovanju čine profesori. Stoga smo vas pitali: Trebaju li učenici/student darivati profesore povodom završetka školovanja?

OVI za 2018.: Najtraženija su zanimanja sa srednjom stručnom spremom

U odnosu na pretkriznu 2007. godinu ukupan broj online oglasa u 2018. bio je viši za 11,4 posto, što upućuje na to da je potražnja na hrvatskom tržištu rada na povijesno najvišim razinama.

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

Čak 52% ispitanika odabralo bi zanimanje koje žele raditi bez obzira na potrebe tržišta rada

U anketi provedenoj na gotovo 750 ispitanika istražili smo mišljenje javnosti o odabiru zanimanja. Pitanje je glasilo: Da sada birate zanimanje, biste li se vodili potrebama tržišta rada ili biste birali po svojoj želji?

Suprotno uvriježenom mišljenju, na maturalac se ne ide samo radi zabave

Provjerite mišljenje srednjoškolaca i njihovih roditelja o lokaciji i sadržaju maturalnog putovanja.

Psihološki trikovi koji život čine lakšim

Svako ljudsko biće je svijet za sebe, ali psiholozi koji su istraživali detalje u ljudskom ponašanju, otkrili su nove obrasce ponašanja, za koje se vjeruje da su utemeljeni u našem djetinjstvu i da se mogu primijeniti na sve. Ili skoro na sve.

Death metal potiče sreću, a ne nasilje

Psihološki eksperiment je zahtijevao od 32 obožavatelja death metala i 48 ljudi koji ne slušaju death metal – gledanje prilično neugodnih slika. Cilj testa je bio izmjeriti koliko je mozak sudionika primijetio nasilne scene te usporediti njihovu osjetljivost na te prizore. I to pod utjecajem glazbene pratnje.

Motivacija: Najbolji hrvatski maturant dobiva 5.000 dolara

Nikako se ne možete natjerati na učenje za maturu? Imamo dobru vijest koja bi vas za to mogla motivirati. Marin Soljačić, profesor na Odsjeku za fiziku na bostonskom MIT-u, najboljem će hrvatskom maturantu dodijeliti nagradu od 5.000 dolara.

Pripremite se: stiže snažna solarna oluja

Prema meteorologinji Tamithi Snow, modeli NASA-e i NOAA-e (Nacionalne agencije za istraživanje oceana i atmosfere), pokazuju da će nas u subotu, 23. ožujka, pogoditi gusta i snažna solarna oluja usmjerena direktno prema Zemlji.

Test: Provjerite u 15 pitanja jeste li depresivni

Depresija je sve češća bolest suvremenog čovjeka bez obzira na godine, a u trećoj životnoj dobi je često neprepoznata, maskirana "staračkom mrzovoljom", smanjenim interesiranjem i zabrinutošću zbog u to doba već napredovalih kroničnih bolesti.

Trikovi: Uštedite prilikom kupovine namirnica!

Reader's Digest je razgovarao s trgovcima, ekspertima industrije i šoping guruima kako bi saznao što više ovakvih trikova i pomogao vam da uštedite pri kupovini namirnica.

Kako reći NE i dobiti što želimo

"Ne" pretvorite u prikladan argument u kojem objašnjavate zašto mislite da to što se od vas traži nije dobra ideja

Poučni crtići kojih se rado sjećamo: Nogalo, Majstor Fantać, Brum i još mnogi drugi

Crtića kojih se danas prisjećamo nema više na televizijskim programima. Osim što su nas zabavljali, neki od njih su bili i jako poučni: Nogalo, Majstor Fantać, Brum i još mnogi drugi

Iseljavanje odavno više nije demografska, nego politička i psihološka tema

Hrvati se sve više iseljavaju. Kakve su prognoze za budućnost i kada će tome doći kraj.

Slušni akustičar - buduće vrlo traženo zanimanje u RH

Sve veća potražnja na tržištu za poslove u području slušne akustike. Učilište Ambitio upisuje polaznike i daje popust pri upisu!