Vijesti

Svaka četvrta osoba kod kuće ima knjigu koju su 'trajno posudili' od prijatelja ili člana obitelji

U mnoštvu stvari koje se nalaze u našim domovima redovito se 'skrivaju' i sitnice koje, strogo gledano, nisu naše vlasništvo. Ponekad je to 'ostavština' zaboravnog gosta nakon subotnjeg druženja, predmet posve nepoznatog podrijetla ili pak knjiga na privr

Neograničen pristup mobitelima ima svako peto dijete

Dvije trećine svjetske populacije koristi mobitele. Ponukani užurbanim tempom života, zbog kojeg roditelji sve češće daju djeci mobitel kako bi bila mirna ili kako bi ih zabavili dok oni obavljaju druge obaveze, Portal EduCentar je proveo istraživanje ''T

Istraživanje je pokazalo da 51% ispitanika smatra da nema potrebe darivati profesore, jer rade svoj posao

Bitan faktor u obrazovanju čine profesori. Stoga smo vas pitali: Trebaju li učenici/student darivati profesore povodom završetka školovanja?

OVI za 2018.: Najtraženija su zanimanja sa srednjom stručnom spremom

U odnosu na pretkriznu 2007. godinu ukupan broj online oglasa u 2018. bio je viši za 11,4 posto, što upućuje na to da je potražnja na hrvatskom tržištu rada na povijesno najvišim razinama.

Više od 55% ispitanika ne radi u struci

U anketi provedenoj na 570 ispitanika istražili smo rade li bivši studenti i srednjoškolci u području za koje su se školovali i jesu li zadovoljni tim poslom.

15 stvari koje su nam svima govorili roditelji (a nisu se uvijek pokazale točnima)

Svatko je u jednom periodu života slijepo vjerovao svojim roditeljima i mislio da oni znaju baš sve, naravno zbog njihova životnog iskustva i godina, a oni su to znali iskoristiti i dijelili su nam svakakve savjete, od kojih neki, kako se pokazalo kasnije

Pripremite se za državnu maturu na VVG-u- maturanti javite se, prijave i dalje traju

Kako bi budućim studentima omogućili što lakši i uspješniji prolazak državne mature te upis željenog studija, Veleučilište Velika Gorica odlučilo je uvesti pripreme za državnu maturu

Kako dizajnirati i prilagoditi svoju WordPress stranicu kao profesionalac? Upišite besplatnu edukaciju!

Najveća prednost WordPress sustava je da osobama s minimalnim tehničkim vještinama i iskustvom u dizajnu, korištenjem unaprijed napravljenih tema i predložaka može učiniti proces dizajna jasnim i jednostavnim.

Studiji diplomske razine

Kao prvo hrvatsko privatno sveučilište, Libertas Međunarodno Sveučilište nudi brojne mogućnosti obrazovanja: od preddiplomske i diplomske stručne ili sveučilišne, pa sve do doktorske razine.

Otvoren je natječaj za EMMIE - studij na kojem se stječu tri master diplome unutar 18 mjeseci te se studira na najboljim fakultetima u Europi!

Prijave za osvajanje stipendije otvorene su do 1. veljače 2023., a stipendija pokriva troškove školarine i osiguranja (13.500 EUR) kao i mjesečnu stipendiju od 1.400 EUR za troškove života za vrijeme trajanja programa.

Kava na prazan želudac: Zašto ne biste trebali piti kavu odmah ujutro?

Kava na prazan želudac se baš i ne preporučuje.

Najčešće pravopisne pogreške u 2022.: ne zna se razlikovati č i ć, niti ije i je, a ‘nebi’ ni naučili…

Kao i svake godine, administratori usluge poznate i pod imenom Hašek (Hrvatski akademski spelling checker ) objavili su popis najčešćih zatipaka (tipfelera) i jezičnih pogrešaka koje su korisnici imali tijekom 2022. godine.

Izglasano je: Ovo su najgluplji hrvatski izrazi koji se svakodnevno upotrebljavaju!

Diljem Lijepe Naše postoji mnoštvo poštapalica, uzrečica i poslovica koje se upotrebljavaju u svakodnevnom govoru i pismu, ali kada malo zastanete i bolje ih poslušate ili pročitate, pitate se što uopće znače i zašto se rabe u određenom kontekstu?

Growth Mindset- Vrhunski program poslovnog i osobnog razvoja

Kreirajući Growth Mindset program, htjela sam ljudima dati znanja za bolje razumijevanje i sebe i ljudi oko sebe. No osim znanja, smatrala sam još važnijim dati im alate koji će im pomoći u boljem upravljanju vlastitim emocionalnim stanjima i situacijama,

Otvoren je natječaj za EMMIE - studij na kojem se stječu tri master diplome unutar 18 mjeseci te se studira na najboljim fakultetima u Europi!

Prijave za osvajanje stipendije otvorene su do 1. veljače 2023., a stipendija pokriva troškove školarine i osiguranja (13.500 EUR) kao i mjesečnu stipendiju od 1.400 EUR za troškove života za vrijeme trajanja programa.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.