Preddiplomski stručni studij: računarstva

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Tehničko veleučilište u Zagrebu

Kategorija: Fakulteti

Opis

S diplomom programa stručnog studija računarstva možete samostalno obavljati poslove izrade i održavanja aplikativnih rješenja i računarskih sustava.

Po završetku stručnog studija studenti su osposobljeni za posao u proizvodnim i uslužnim djelatnostima, organizacijama te javnim i privatnim poduzećima.
Cilj stručnog studija računarstva obrazovanje je inženjera računarstva za samostalno obavljanje poslova održavanja, posluživanja i oblikovanja računarskih sustava, manjih mreža, informacijskih sustava i aplikacija, kao i njihova korištenja kao alata.
Po završetku stručnog studija studenti su osposobljeni za posao u proizvodnim i uslužnim djelatnostima, organizacijama te javnim i privatnim poduzećima.
Struktura je nastavnih sadržaja određena tako da je prva godina zajednička za sve smjerove, a nakon prve se godine studenti opredjeljuju i specijaliziraju za jedan od dva smjera.

ISHODI STUDIJA I STEČENO ZVANJE

Stručni studij računarstva traje tri (III) akademske godine kroz šest (VI) semestara. Završetkom studija stječe se 180 ECTS bodova i zvanje stručnog/ne prvostupnika/ce (baccalaureus) inženjera/ke računarstva (bacc. ing. comp.).

SMJEROVI I UPISNE KVOTE

SMJER PROGRAMSKO INŽENJERSTVO nudi obrazovanje u programiranju, izradi i održavanju složenih aplikacija i programskih alata.

SMJER INŽENJERSTVO RAČUNALNIH SUSTAVA I MREŽA nudi obrazovanje u projektiranju i održavanju računalnih sustava i mreža.
Uz obavezne kolegije, studenti imaju i izborne kolegije s kojima se specijaliziraju za pojedina područja vezana uz programsko inženjerstvo i inženjerstvo računalnih sustava i mreža.
Nakon stručnog studija računarstva, studiranje je moguće nastaviti na specijalističkom diplomskom stručnom studiju informatike

Upisne kvote se nalaze na niže navedenom linku:
https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

KARIJERA

Program je osmišljen kako bi vas educirao da postanete važan član bilo kojeg inženjerskog tima i drugih stručnjaka u području programskog inženjerstva i inženjerstva računalnih sustava i mreža. Također s ovim programima možete biti uključeni u rane faze izgradnje projekata gdje se donose ključne odluke i gdje će vaš doprinos biti prepoznat.
U donošenju programa studija korištene su upute za izradu nastave iz područja računarstva, sastavljene od uglednih međunarodnih stručnih organizacija i renomiranih studija iz ovog područja, koji su nadograđeni praktičnim znanjima dobivenim ispitivanjem potreba poslodavaca anketama.
Ovakav program nije stalan, već se iz godine u godinu prilagođava trendovima struke, konzultirajući pri tome nastavnike, eminentne stručnjake iz područja struke, poslodavce, kao i želje studenata

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Nastavni plan i program potpuno su isti su za redoviti i izvanredni studij.
Nastave na svim studijima odvija se od ponedjeljka do subote u jutarnjim i/ili popodnevnim satima sukladno prostornim mogućnostima Veleučilišta.
Obzirom da se radi o stručnom studiju, vrlo je malen broj općih predmeta (10) – matematika, fizika, strani jezik i kineziološka kultura, dok ih je 25 stručnih, od toga 13 obaveznih i čak 12 izbornih, cijela treća godini. U nastavi se koristi 16 računalnih učionica/labova, a na stručnim predmetima vježbe nadmašuju predavačku satnicu za punih 20%.

Nastavni plan

UVJETI UPISA

Tehničko veleučilište u Zagrebu upisuje redovne ili izvanredne studente na sve svoje preddiplomske stručne studije isključivo putem Nacionalnog sustava za upis na Visoka učilišta. Sve informacije o uvjetima upisa i kvotama možete pronaći na www.postani-student.hr.

STUDENTSKA SLUŽBA

Vrbik 8 (prizemlje), 10000 Zagreb

tel: + 385 (0)1 5603 943

e-mail: dlezaic1@tvz.hr

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.