Specijalistički diplomski stručni studij: informatike

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 2 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Tehničko veleučilište u Zagrebu

Kategorija: Fakulteti

Opis

Nakon završetka specijalističkog diplomskog stručnog studija informatike u trajanju od 2 godine (4 semestra) stječeš 120 ECTS bodova i stručni naziv “stručni/a specijalist/ica inženjer/ka informacijskih tehnologija” (struč. spec. ing. techn. inf.). Nastavni plan u potpunosti je prilagođen studiju uz rad te se stječu specijalističke kompetencije za široku lepezu izrazito traženih poslova. U izvedbi nastave sudjeluju i mnogi vanjski suradnici/stručnjaci koji iz prve ruke prenose svoja praktična iskustva i znanja kako bi nakon završetka studija raspolagao što modernijim pristupima i vještinama potrebnima za rad u struci. Kvaliteta studija prepoznata je i od strane tržišta rada u obliku visokog stupnja zapošljivosti.

ISHODI STUDIJA I STEČENO ZVANJE

Specijalistički diplomski stručni studij traje četiri (IV) semestara. Završetkom studija stječe se 120 ECTS bodova i zvanje: stručni/a specijalist/ica inženjer/ka informacijskih tehnologija.

SMJEROVI I UPISNE KVOTE

Struktura nastavnih sadržaja određena je tako da je prvi semestar zajednički za sva tri modula, nakon čega studenti slušaju obavezne i izborne kolegije koji su specijalizirani za jedan od tri modula.

Modul “Dizajn i multimedija” usmjeren je na stjecanje kompetencija iz područja grafičkog i web dizajna te e-Učenja. Program ovog modula koncipiran je tako da kroz obavezne i izborne kolegije studenti steknu kompetencije bitne za dizajn web aplikacija, grafičkih dokumenata i vrijednosnica.

Modul “e-Poslovanje” usmjeren je na stjecanje kompetencija analitičara informacijskih sustava u različitim poslovnim okruženjima. Program ovog modula koncipiran je tako da kroz obavezne kolegije studenti steknu kompetencije bitne za razvoj i upravljanje informacijskim sustavima. Kroz izborne kolegije stječu se dodatne kompetencije analitičara IT sustava koje su bitne za suradnju s programerima.

Modul “Računarski sustavi” dijeli se na dva usmjerenja: Mreže i mrežni sustavi te Programsko inženjerstvo računalnih i ugradbenih sustava.

  • Usmjerenje “Mreže i mrežni sustavi” orijentirano je na stjecanje kompetencija sistemskih inženjera računalnih sustava u različitim poslovnim okruženjima. Program ovog usmjerenja koncipiran je tako da kroz obavezne i izborne kolegije studenti steknu kompetencije bitne za konfiguriranje složenih mrežnih i poslužiteljskih sustava.
  • Usmjerenje “Programsko inženjerstvo računarskih i ugradbenih sustava” orijentirano je na stjecanje kompetencija programera informacijskih sustava u različitim poslovnim okruženjima. Program ovog usmjerenja koncipiran je tako da kroz obavezne i izborne kolegije studenti steknu kompetencije bitne za razvoj i programiranje složenih informacijskih sustava u različitim okruženjima i platformama.

Više na https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

KARIJERA

Kao stručni specijalist informacijskih tehnologija raspolagat ćeš znanjima i vještinama koja su potrebna za razvoj i održavanje složenih informacijskih sustava. Kroz projektni rad tijekom studija upoznat ćeš mnoge tehnologije, pristupe i alate za rješavanje konkretnih problema iz prakse, te ćeš na taj način biti prepoznat i kao vrijedan član svakog tima. Također, stečena znanja omogućit će ti daljnje samostalno usavršavanje te praćenje trendova u tehnologiji i struci.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Nastavni plan

UVJETI UPISA

Preduvjet: završen preddiplomski studij (180 ECTS).

Upisuje se 130 izvanrednih i 30 redovnih studenata, a nastava se provodi uz definirane posebne specijalističke module koji su složeni prema specijalističkim znanjima koje student stječe završetkom studija.

Razredbeni postupak temelji se na uspjehu na preddiplomskom studiju, razredbenom ispitu poznavanja informatičko-računarske kulture te ocjenama izabranih predmeta za specijalizaciju.

Cijena ECTS boda za izvanredne studente iznosi:

Cijena koju plaća pravna osoba 250 kuna/ECTS bod
Studenti sami plaćaju studij (fizičke osobe) 250 kuna/ECTS bod
Studenti koji nisu državljani EU ili nemaju hrvatsko državljanstvo 250 kuna/ECTS bod

STUDENTSKA SLUŽBA

Vrbik 8 (prizemlje), 10000 Zagreb

Blaženka Lozančić (blozanci1@tvz.hr)

tel: + 385 (0)1 5603 946

Molimo stranke, ukoliko nas nisu u mogućnosti dobiti na broj telefona + 385 (0)1 5603 946, da se obrate na navedenu e-mail adresu.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.