Ispiti znanja stranih jezika

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 4 sat(i)
EduCentar cijena: Od 800 kn

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Narodno učilište organizira polaganje ispita znanja stranih jezika u skladu s CEF standardom Vijeća Europe za potrebe zaposlenja, studiranja ili specijalizacije kao i za imenovanje za sudske tumače. Položenim ispitom bilo kojeg stranog jezika stječe se potvrda o znanju jezika. Položenim ispitom engleskog, talijanskog, njemačkog ili ruskog jezika može se steći svjedožba o znanju jezika koja se upisuje u radnu knjižicu.

Ispiti se sastoje od pismenog i usmenog dijela. Pismeni dio ispita, ovisno o stupnju tj. težini ispita, traje od 2 do 4 školska sata, a usmeni dio, također ovisno o stupnju, traje od 10 do 20 minuta.

Pismeni dio ispita sastoji se od: čitanja s razumijevanjem, provjere poznavanja gramatike i vokabulara te pisanja sastavka na zadanu temu. Ispit znanja za svjedodžbu sadrži i slušanje s razumijevanjem, a ispit za sudske tumače uključuje i prijevod. Usmeni dio ispita provjerava govornu produkciju izlaganjem o određenoj temi i govornu interakciju kroz razgovor s ispitivačem.

Rok za prijavu ispita je tjedan dana prije održavanja ispita. Potvrda odnosno svjedodžba o položenom ispitu dobiva se najkasnije 7 dana nakon ispita.

Cijena ispita znanja stranih jezika za potvrdu za stupnjeve A1, A2, B1 i B2 je 650 kn, a za stupnjeve C1 i C2 800 kn.
Cijena ispita znanja stranih jezika za svjedodžbu za stupnjeve A1, A2, B1 i B2 je 740 kn, a za stupnjevi C1 i C2 900 kn.
U cijenu je uključen PDV.

 

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi