Fizioterapeutski tehničar

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Polaznici ovog programa prvenstveno će naučiti na temelju dijagnostičkih postupaka precizno procijeniti stanje pacijenta. Na temelju procjene te u skladu s liječničkom dijagnozom i preporukama i drugim dostupnim i značajnim podacima, fizioterapeut izrađuje plan terapije. Da bi mogli točno dijagnosticirati situaciju pacijenta, te odabrati prikladnu terapiju za pacijenta polaznici će usvajati znanja iz kineziologije i patofiziologije te će se upoznati s raznim oblicima terapija i njihovim učincima.

Uz stručno znanje fizioterapije polaznici će imati satove zdravstvene psihologije i socijalne medicine u svrhu poznavanja psiholoških čimbenika koji utječu na odnos između pacijenta i terapeuta da bi mogli uspostaviti skladnu komunikaciju i pozitivne odnose s pacijentom. Zahvaljujući ovim vještinama fizioterapeut stvara okružje uzajamnog povjerenja i tako pacijenta može lakše motivirati i potaknuti na aktivnost te otkloniti osjećaj tjeskobe što ponekad zna biti ključni faktor za uspješnost terapije.

Uz sve navedeno polaznici će se također upoznati s etičkim i stručnim načelima zdravstvenog djelatnika, kodeksom etike nacionalne udruge fizioterapeuta i utvrđenim standardima prakse koje fizioterapeut mora poštivati tijekom izvođenja svoje djelatnosti.

Ovaj program realiziramo u suradnji s učilištem Studium iz Vukovara. Nastava i vježbe se realiziraju u Rijeci, a predavači su redovni predavači Narodnog učilišta.

KATEGORIJA: PREKVALIFIKACIJA

Uvijeti za upis i trajanje programa

Ovaj srednjoškolski program moguće je upisati samo kao program prekvalifikacije što znači da je za upis potrebno imati završenu trogodišnju ili četverogodišnju srednju školu. Ovisno o prethodno završenom srednjoškolskom programu, prekvalifikacija za zanimanje FIZIOTERAPEUTSKI TEHNIČAR može trajati između 15 i 24 mjeseca iako školovanje u ovom programu traje četiri godine. Nakon izrade i obrane završnog rada izdaje se završna svjedodžba i stječe zvanje Fizioterapeutski tehničar što se upisuje u radnu knjižicu. 

Rok prijave:

  • 30.09.2017. ZA ŠKOLSKU GODINU 2017/18.

Trajanje:             

  • 15 – 24 mjeseca

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera