Project Management

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Sveučilište Algebra

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Project Management seminari

Upisivanjem naših seminara polaznici će dobiti osnovna i napredna znanja projektnog managementa. Interaktivnim vježbama u web okružju utvrđivati će se nastavna materija uz simulaciju projektnih procesa u virtualnim projektnim timovima polaznika.

Nastavna materija obuhvaća definiranje projekta, faze projekta, uloge u projektu, okruženje projekta, alate i tehnike za planiranje i praćenje projekata, izvještavanje i kontrolu projekata, upravljanje promjenama i rizicima, financijsko planiranje i praćenje projekata.

Predavači su profesionalci iz tvrtke Primakon d.o.o., članovi HUUP-a, certificirani po IPMA 4-L-C sustavu ovjere, s iskustvom sudjelovanja na velikim projektima u Hrvatskoj i široj regiji kao i primjeni PM rješenja u raznim industrijama, od građevinarstva do high-tech i IT-a.

Po završetku seminara, polaznici će steći teoretska znanja koja će im u kombinaciji s alatima i tehnikama omogućiti uspješan rad na jednostavnim i složenim projektima, te će biti osposobljeni za polaganje IPMA 4-L-C pri CAPM-CERT-u kojim će dobiti međunarodno priznati certifikat za PM profesionalce koji jamči njihovu kvalificiranost i stručnost.

U odnosu na druge seminare dostupne na tržištu, odabirom naših seminara i programa edukacije, dobivate stručno znanje po internacionalno priznatim metodologijama, kao najbolju preporuku potrebnu za rad na projektima u Hrvatskoj i svijetu.

Tvrtke koje investiraju u program edukacije i certifikaciju svojih zaposlenika uvelike će unaprijediti svoje poslovanje, te se približiti aktualnim svjetskim trendovima. Individualni polaznici će zasigurno obogatiti svoje znanje i reference te povećati svoju vrijednost na tržištu rada. Projektni management, kao relativno nova profesija u Hrvatskoj, razvija se velikom brzinom i prodire u sve industrije. Vjerujemo da će te u njoj prepoznati jedan od nositelja svoje buduće konkurentske prednosti.

Zašto Projektni Management?

Tržišna situacija zahtijeva od moderne tvrtke određenu razinu projektnog pristupa u poslovanju te ljude koji to mogu izvršavati. Bez obzira nastoje li zadržati osvojene pozicije ili im je imperativ rast, tvrtke nailaze na poteškoće u upravljanju poslovanjem i resursima. Uvid u stanje svih poslova je često otežano, a samo poslovanje kaotično. Klasična organizacija i disperzirani podaci o poslovanju ne daju pravovremene informacije za upravljanje niti na strateškoj, a niti na operativnoj razini. Nepravovremena informacija, u današnjem okružju, je u pravilu informacija iza koje lako može slijediti loša poslovna odluka.

Upravljanje projektima na razini poduzeća omogućuje izvršnom managementu i svakoj organizacijskoj jedinici efikasnu orijentaciju na izvršenje projekata koji su u suglasju sa strateškim ciljevima tvrtke. Tvrtke koje koriste ove principe u stanju su značajno reducirati troškove poslovanja uz istovremeno povećanje produktivnosti te postići prednosti u odnosu na konkurenciju bržim povratom uloženog kapitala u projekte.

Kada je nastao Projektni Management?

Projektni management je nastao u drugoj polovici 20.-tog stoljeća, kada je razvoj tehnologije, konkurencija i globalizacija tržišta natjerala kompanije da razmišljaju i djeluju projektno. Razvijen je prvenstveno iz proizvodno-procesne industrije, vojnih projekata, farmaceutike i građevinarstva, no posljednjih godina mnoge tvrtke se transformiraju iz klasičnih oblika organizacije u moderne, dinamične, projektne organizacije.

Početak korištenja alata i tehnika projektnog managementa omogućuje voditeljima projekata i članovima projektnih timova planiranje, izvršenje i kontrolu projekata unutar ograničenog vremena, budžeta i zahtjeva kvalitete.

Projektni Management u svijetu?

Projektni management, koji predstavlja temeljni skup vještina i znanja modernoga poslovanja, danas su mnoge države prepoznale kao posebnu struku. Već više desetljeća, prvenstveno u SAD, potom i u cijelom svijetu, projektni management je priznat kao profesija i kao takav se primjenjuje na sveučilištima i institutima, poslovnim školama, putem edukacije zaposlenika u tvrtkama, kroz certifikacijske seminare itd…

Neovisno o tipu industrije, osoba zadužena za uspjeh projekta je obučena i certificirana za vođenje projekata, a sve osobe koje sudjeluju u projektima kao članovi projektnih timova također moraju posjedovati određena znanja te primjenjivati vještine i alate u svrhu uspješnog izvršenja projekta.

Konstantnom edukacijom i unapređivanjem znanja iz projektnog managementa svojih zaposlenika, tvrtke umanjuju rizik neuspjeha projekata. Tvrtke čiji su zaposlenici obučeni i certificirani kroz sustav ovjere imaju kompetitivnu prednost pred konkurencijom.

IPMA (International Project Management Association)

Hrvatska udruga za upravljanje projektima (HUUP) član je međunarodne udruge za upravljanje projektima IPMA (International Project Management Association). Ovjera osposobljenosti koju provodi HUUP-CERT, ovlaštena organizacija za ovjeru voditelja projekata u sastavu Hrvatske udruge za upravljanje projektima (HUUP), slijedi međunarodni koncept IPMA univerzalni četverostupanjski sustav ovjere (IPMA Universal-Four-Level-Certification System) prikazan na slici.

IPMA četverostupanjski sustav ovjere (IPMA 4-L-C)

Razina A: Certified Projects Director / IPMA Level A
Ovjereni direktor projekata

Razina B: Certified Senior Project Manager / IPMA Level B
Ovjereni viši voditelj projekta

Razina C: Certified Project Manager / IPMA Level C
Ovjereni voditelj projekta

Razina D: Certified Project Management Associate / IPMA Level D
Ovjereni suradnik za upravljanje projektima

Najmanje pet godina iskustva na složenim projektima ili programima od čega tri godine na odgovornim i rukovodećim funkcijama koordinacije i rukovođenja programa od nekoliko projekata.  Sposoban upravljati portfeljem projekata tvrtke ili programom projekata.

Dodatni zahtjevi:

  • Odgovoran je za upravljanje važnim portfeljem projekata ili jednim ili više važnih programa
  • Doprinosi strateškom upravljanju i radi prijedloge starijem menadžmentu. Odgovoran je za razvijanje tima za upravljanje projektima i vodi voditelje projekata
  • Razvija i primjenjuje zahtjeve, procese, metode, tehnike, alate, priručnike, vodiče za upravljanje projektima
  • Odgovoran je za razvijanje i primjenu metoda, tehnika, alata, priručnika i smjernica za upravljanjem projektima

Portfelj kojim upravlja mora biti važan pri čemu se razmatraju sljedeći parametri:

  • Količina vremena koju kandidat posvećuje portfelju ili programu
  • Broj aktivnih projekata
  • Različite vrste i veličine projekata
  • Kompleksnost projekata
  • Broj voditelja projekata i veličina organizacijske jedinice koju vodi
  • Godišnja veličina investicija u portfelju ili programu

Specifični kriteriji za kandidata za razinu A mogu se pronaći u NCB v3.0

PMI (Project Management Institute)

PMI je vodeća svjetska udruga koja okuplja profesionalce na području upravljanja projektima. Udruga je osnovana 1969. godine, a danas kroz 250 ogranaka iz više od 70 zemalja okuplja više od 420.000 članova i nositelja certifikata.

Profesionalci na području upravljanja projektima u Hrvatskoj okupljeni su u hrvatskom ogranku PMI-a. PMI chapter Zagreb, Croatia dobrovoljna je i neprofitna strukovna organizacija koja promovira razvitak i unapređenje upravljanja projektima u Hrvatskoj. Vizija PMI chapter Zagreb, Croatia je biti pokretač promjena i najvažniji čimbenik u razvoju kakvoće rada na projektima i produktivnosti upravljanja projektima, organizator relevantnih događaja (konferencija, seminara) i poveznica relevantnih sudionika u upravljanju projektima te partner u promicanju i zastupanju interesa struke, znanja i vještina upravljanja projektima.

Certifikacija

PMI pruža mogućnosti certifikacije i profesionalnog razvoja koje Vam mogu pomoći da pokrenete, izgradite ili unaprijedite svoju karijeru u upravljanju projektima, programima ili portelju projekata.
PMI nudi mogućnost certifikacije voditelja projekata na nekoliko različith razina stručnosti. Certifikati su međusobno nazavisni i niti jedan ne predstavlja uvjet nekom drugom.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.