Program usavršavanja za poslove u području slušne akustike

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 150 sat(i)
EduCentar cijena: 1.368 EUR 1.440 EUR - 5% popusta za gotovinsko plaćanje

Naziv: Učilište Ambitio - ustanova za obrazovanje odraslih

Kategorija: Tečajevi

Opis

Prijave su u tijeku za upis u 8. generaciju polaznika programa usavršavanja za poslove u području slušne akustike

 

raspisuje

NATJEČAJ

za upis polaznika u program usavršavanja za poslove u području slušne akustike


Uvjeti za upis:

 • Navršenih 18 godina života, poznavanje jednoga stranog jezika, poznavanje rada na računalu, završena srednja škola za sljedeća zanimanja: strojarski tehničar, strojarski tehnološki tehničar, tehničar za finomehaniku, elektrotehničar, tehničar za elektrostrojarstvo, tehničar za procesnu tehniku, tehničar za računalstvo, tehničar za elektroniku, elektroničar, tehničar za mehatroniku, tehničar za očnu optiku.
 • Program usavršavanja također mogu upisati osobe s bilo kojom višom ili visokom školom.

Prilikom prijave potrebno je:

 1. ispuniti obrazac za prijavu dostupan na mrežnoj stranici Učilišta Ambitio – ovdje
 2. dostaviti: presliku završne svjedodžbe srednje škole ili preddiplomskog studija ili diplome fakulteta, rodnog lista, domovnice i osobne iskaznice.

Prijave za upis zaprimaju se od 14. travnja do 4. lipnja 2023. godine.

Upisi za program vršit će se od 5. do 12. lipnja 2023. godine odnosno do popunjenja slobodnih mjesta.

Dokumente za prijavu potrebno je slati e-mail info@uciliste-ambitio.hr , putem faksa, poštom ili osobno. Kandidati koji zadovolje uvjete za upis bit će obaviješteni i pozvani na upis na e-mail. Upisi će se vršiti u prostorijama Učilišta Ambitio, Kuniščak 1A, 10 000 Zagreb.

Početak nastave planiran je 12. lipnja 2023. godine.

 

 UČILIŠTE AMBITIO, Kuniščak 1A, Zagreb,

tel: 01 4677 802, fax: 01 4677 801, info@uciliste-ambitio.hrwww.uciliste-ambitio.hr

 

 

ZAŠTO UPISATI OVAJ PROGRAM

Ovaj jedinstveni program usavršavanja na tržištu obrazovanju odraslih omogućit će stjecanje vještina i kompetencija za kvalitetan i stručan pristup te pomoć klijentu kod odabira optimalnog slušnog pomagala, odnosno za samostalno provođenje svih potrebnih aktivnosti u mjerenju sluha te uzimanju otiska zvukovoda klijenta i podešavanju slušnoga pomagala.

Analiza tržišta rada pokazala je veliku potrebu za stručnjacima s navedenim kompetencijama, a podaci pokazuju nastavak rasta potražnje za takvim stručnjacima i u budućnosti. Tu činjenicu potkrjepljuje Izvješće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o osobama s invaliditetom u RH iz travnja 2017. godine prema kojem 13 461 osoba u RH ima oštećenje sluha, dok prema procjenama i analizama specijaliziranih trgovina za slušna pomagala i sredstva za zaštitu sluha ta brojka premašuje čak 400 tisuća.

Veća i brojnija dostupnost stručnjaka za slušnu akustiku omogućit će jačanje svijesti o mogućim poboljšanjima sluha sa slušnim pomagalima, višem standardu i kvaliteti života te u konačnosti doprinijeti uspješnijoj prevenciji mogućih većih oštećenja sluha.

Klijenti od stručnjaka za slušnu akustiku dobivaju korisne savjete o nužnosti brige o sluhu. Zadaća obrazovanih osoba jest širiti svijest da je za kompletnu sliku o problemu sa sluhom nužno na vrijeme otkriti i dijagnosticirati moguće bolesti uha i oštećenja sluha, za što je potreban pregled specijalista koji će postaviti pravilnu dijagnozu i propisati pravilni tretman. U većini slučajeva će klijenti, nakon pregleda specijalista, ponovno biti upućeni u jednu od specijaliziranih trgovina za slušna pomagala i sredstva za zaštitu sluha gdje će im stručnjaci za slušnu akustiku moći ponuditi odgovarajuće slušno pomagalo.

Kao što je spomenuto, na hrvatskom tržištu prisutne su brojne specijalizirane trgovine za slušna pomagala i sredstva za zaštitu sluha koji su potencijalni poslodavci osobama koje završe ovaj program usavršavanja, a njihov broj sve više raste, dok osobito raste broj stranih investitora koji ulažu u spomenuto područje i zapošljavaju osobe različitih profila. Zbog raznolikosti profila zaposlenika u poslovima u području slušne akustike, koji često ne posjeduju potrebna znanja i vještine, takve specijalizirane trgovine provode internu edukaciju svojih zaposlenika kako bi pružali podršku osobama kod odabira najboljeg slušnog pomagala.

S obzirom na to da je ta edukacija različita kod svakoga poslodavca, a u hrvatskom obrazovnom sustavu do sada nije bila prepoznata potreba formalnog obrazovanja u ovom području, Učilište Ambitio je izradilo ovaj jedinstveni inovativni program u Republici Hrvatskoj i zemljama u okruženju.

Ovaj program usavršavanja provode vrhunski stručnjaci zahvaljujući kojima je Učilište Ambitio jasno definiralo i objedinilo sva potrebna znanja i vještine potrebne za kvalitetno i uspješno obavljanje poslova u području slušne akustike.

Obavljanje poslova u području slušne akustike odvija se u specijaliziranoj trgovini za slušna pomagala i sredstva za zaštitu sluha, optičarskim radnjama i poliklinikama, ljekarnama i drugim specijaliziranim trgovinama. Trgovine su opremljene opremom za ispitivanje i mjerenje sluha, uzimanje otiska zvukovoda, računalima s potrebnim računalnim softverom za prilagodbu programabilnih slušnih pomagala s kojima osoba radi na navedenim poslovima.

Osoba na radnom mjestu stručnjaka za slušnu akustiku radi s klijentima kojima je potrebno prilagođeno slušno pomagalo i sredstva za zaštitu sluha. Sukladno potrebama specijaliziranih trgovina osoba vodi prodajni proces na načelima strukturiranog prodajnog razgovora, dobrog prodavača i korištenjem odgovarajuće terminologije.

Program usavršavanja za poslove u području slušne akustike odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u obrazovnom sektoru Osobne, usluge zaštite i druge usluge kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu. Rješenje možete vidjeti na poveznici Rješenje MZO.

Rbr.

NASTAVNA CJELINA

BROJ SATI

T

VJ

PN

Ukupno

 1.

Osnove anatomije i fiziologije slušnog sustava

10

4

0

14

 2.

Osnove akustike u području ljudskog sluha

7

0

0

7

 3.

Osnove audiometrije – mjerenje sluha

9

14

0

23

 4.

Tehnika slušnih pomagala

12

21

0

33

 5.

Komunikacijske vještine u prodaji u području slušne akustike

6

6

0

12

6. 

Prodajne vještine u području slušne akustike

6

7

0

13

7.

Zaštita na radu i prva pomoć

4

4

0

8

8.

Praktična nastava

 

 

40

40

UKUPNO

54

56

40

150

PN = praktična nastava
VJ = vježbe
T = teorijska nastava

Program usavršavanja poslove u području slušne akustike u trajanju od 150 sati realizira se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavnom. Teorijski dio programa izvodi se u trajanju od 54 sata. Vježbe u trajanju od 56 sati izvode se u specijaliziranoj učionici. Praktična nastava u trajanju od 40 sati izvodi se u specijaliziranoj školskoj radionici/praktikumu za slušna pomagala i sredstva za zaštitu sluha.

Praktična nastava izvodi se u suradnji s poslodavcima s kojima Učilište Ambitio ima sklopljene ugovore o suradnji. Praktična nastava izvodi se pod vodstvom i nadzorom mentora. Polaznik vodi Dnevnik rada.

Polaznik po završetku programa usavršavanja za poslove u području slušne akustike će: 

 1. Razlikovati vrste oštećenja sluha
 2. Komunicirati na pravilan način s klijentom u skladu s njegovim potrebama i osobitostima
 3. Voditi prodajni proces u području slušne akustike na načelima prodajnog razgovora, dobrog prodavača i korištenjem odgovarajuće terminologije
 4. Provesti ispitivanje i mjerenje sluha te uzimanje otiska zvukovoda s pomoću odgovarajuće opreme
 5. Savjetovati klijenta prilikom odabira optimalnog slušnog pomagala prema nalazu specijalista, rezultatima mjerenja sluha, otisku zvukovoda te potrebama klijenta
 6. Prilagoditi slušno pomagalo prema nalazu specijalista, rezultatima mjerenja i ispitivanja sluha te prema specifikacijama proizvođača slušnih pomagala
 7. Uputiti klijenta u način upotrebe i održavanja slušnog pomagala tijekom i nakon privikavanja na slušno pomagalo
 8. Primijeniti postupke zaštite na radu i prve pomoći

Formalno pohađanje programa

Cijena formalnog pohađanja programa usavršavanja za poslove u području slušne akustike iznosi 1.440,00 EUR / 10.849,68 HRK. U cijenu školarine uključeni su nastavni materijali, pribor i oprema potrebna za vježbe. Iznos školarine moguće je plaćati obročno tijekom 4 mjeseca trajanja usavršavanja.

Neformalno pohađanje programa

 • Cijena neformalnog pohađanja programa usavršavanja je 1.330,00 EUR / 10.020,89 HRK
 • 5% popusta za uplatu cjelokupnog iznosa školarine (popust se odnosi na gotovinsko plaćanje)

Uvjeti upisa

 • Navršenih 18 godina života, poznavanje jednoga stranog jezika, poznavanje rada na računalu, završena srednja škola za sljedeća zanimanja: strojarski tehničar, strojarski tehnološki tehničar, tehničar za finomehaniku, elektrotehničar, tehničar za elektrostrojarstvo, tehničar za procesnu tehniku, tehničar za računalstvo, tehničar za elektroniku, elektroničar, tehničar za mehatroniku, tehničar za očnu optiku.

Program usavršavanja također mogu upisati osobe s bilo kojom višom ili visokom školom.

Neformalno, program mogu upisati i sve druge osobe s minimalno završenom srednjom školom bilo kojeg drugog usmjerenja od gore navedenih.

NOVO! MOGUĆNOST KREDITIRANJA ŠKOLOVANJA

Privredna banka Zagreb kao poslovni partner Učilišta omogućava budućim polaznicima mogućnost ugovaranja kredita u svrhu plaćanja školarine i troškova obrazovanja. Poslovnice specijalizirane za ovu vrstu kredita su isključivo zagrebačke poslovnice Cvjetni Trg i Kod Cibone. Kako bi svi naši budući polaznici obrazovanja mogli ostvariti pravo na povoljnije uvjete kreditiranja, potrebno je u navedenim poslovnicama naglasiti kako će se školovati u Učilištu Ambitio.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.