Radionica: Aromamasaža

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 24 sat(i)
EduCentar cijena:
250 EUR

Naziv: Ustanova za cjeloživotno učenje Magistra

Kategorija: Tečajevi

Opis

Massage

Edukacija aromamasaže osposobljava polaznike za izvođenje aromaterapijske masaže cijelog cijela. Uključuje teorijska znanja o djelovanju aromaterapijske masaže, indikacijskom području te kontraindikacijama. Radionica je namijenjena profesionalnim maserima, aromaterapeutima, kao i svima koji žele proširiti lepezu svojih vještina.

Aromaterapijska masaža ili aromamasaža je tehnika masaže koja djeluje holistički na sve razine našeg tijela (na fizičkoj, mentalnoj i emotivnoj razini) primjenom laganog isjeljujućeg dodira uz mješavinu eteričnih ulja.

Na tjelesnoj razini aromamasaža opušta mišiće, pomaže venoznom toku krvi, podiže razinu hemoglobina, pospješuje limfni tok, rasteže vezivno tkivo zglobova.

Na mentalnoj razini aromamasaža oslobađa stres i tjeskobu, pomaže da postanete svjesniji svoga tijela kao cjeline. Kad postanete svjesni vlastite energije, možete pokušati povezati svoj duh i tijelo, ali i razviti pozitivniju sliku o samome sebi, što će djelovati na vašu sreću i zdravlje.

Na emotivnoj razini aromamasaža djeluje na osjećaje, dovodeći do emotivne ispunjenosti.

Kako djeluje aromaterapijska masaža?

Aromamasaža je izuzetno opuštajuća tehnika masaže u kojoj je dodir masera usmjeren je upravo na kožu, kao najsenzibilniji i najfiniji izvor taktilnih informacija. U procesu masaže se ne utječe direktno na ostala tkiva i sustave (mišići, vezivno tkivo, krvotok,…) već se tehnikom effleurage aktiviraju fini senzorni receptori u koži, te se uspostavlja prijenos informacija unutar organizma i aktiviraju se prirodni mehanizmi uravnoteženja i iscjeljivanja u cijelom biću.

U aromamasaži je izraženo snažno djelovanje eteričnih ulja koja se koriste u koncentracijama od 2,5 – 4% u baznom hladnoprešanom biljnom ulju. Kako su eterična ulja organski spojevi male molekularne mase, lako se apsorbiraju kroz kožu, te dospijevaju u međustaničnu tekućinu, krvotok i limfni sustav. Vrlo brzo nakon nanošenja na kožu eterična ulja dospijevaju u krvotok.

Osim djelovanja preko kože dodirom i eteričnih ulja u mješavini, masaža poprima cjelovito djelovanje inhalacijom eteričnih ulja, koja se koristi u velikim koncentracijama. Eterična ulja apsorpcijom putem inhalacije, dospijevaju u međustaničnu tekućinu, krvotok i limfni sustav.

Ova se metoda primjenjuje za:

  1. opću stimulaciju ili duboku relaksaciju
  2. blago ljekovito djelovanje (reuma, prehlade, zakočenosti…)
  3. jačanje imuniteta i otpornosti
  4. uravnoteženje psiho emotivnog stanja
  5. duboka spontana emotivna zacjeljenja

Trajanje:

  • 24 nastavna sata

Predavačica

Mirjeta Liverić, dipl.učit., aromaterapeut anglosaksonske škole aromaterapije (ASAA)

Uvjeti za upis

1. Završena minimalno osnovna škola

2. Navršenih 18 godina života

Cijena programa

250 € (1.883,63 kn) za jednokratno plaćanje

Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

U cijenu su uračunati nastavni materijali, skripta i izdavanje potvrde o završenoj radionici aroma masaže.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.