Preddiplomski stručni studij: strojarstvo

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Tehničko veleučilište u Zagrebu

Kategorija: Fakulteti

Opis

S diplomom stručnog studija strojarstva moći ćeš samostalno obavljati poslove projektiranja, konstruiranja, ispitivanja, vođenja i održavanja strojarskih uređaja i postrojenja. Inženjer strojarstva može prepoznati tehničke i organizacijske probleme u proizvodnji i eksploataciji strojarskih proizvoda te predlagati načine i provoditi njihovo otklanjanje. Širinom svog temeljnog i stručnog obrazovanja sposoban je kontinuirano pratiti najnovija tehnička, tehnološka i informatička dostignuća, a usmjeren je cjeloživotnom stručnom usavršavanju.
Na stručnom studiju strojarstva fokusiramo se na praktična stručna strojarska znanja. Pretpostavka je da studente treba naučiti kako neki tehnički sustav radi, za razliku od sveučilišnih studija na kojima se uči zašto neki tehnički sustav tako radi.
Tokom studija studentima su na raspolaganju dobro opremljeni računalni i specijalizirani laboratoriji s modernom opremom i programskim alatima. To budućim inženjerima strojarstva omogućuje stjecanje znanja i vještina s kojima će biti konkurentni na tržištu rada. Studiranje na strojarstvu TVZ-a omogućiti će ti da kroz studentsku praksu uz pomoć iskusnih inženjera naučiš rješavati svoje prve inženjerske zadatke, a možda ostvariš i prve kontakte koji će ti omogućiti zapošljavanje. U završnom dijelu studija studenti se potiču na kreativan rad i inovativna rješenja s najnovijom opremom, komponentama i tehnologijama. Kroz stručnu praksu, semestralni projekt i završni rad nastoje se obuhvatiti znanja i vještine stečene kroz studij iz područja strojarstva, te kao rezultat završnog rada isporučiti gotov prototip funkcionalnog dijela ili cjelovitog proizvoda.

ISHODI STUDIJA I STEČENO ZVANJE

Stručni studij traje tri (III) akademske godine kroz šest (VI) semestara. Završetkom studija stječe se 180 ECTS bodova i zvanje stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka strojarstva.

SMJEROVI I UPISNE KVOTE

Na studiju ne postoje dodatni smjerovi, student ima mogućnost odabira s popisa obaveznih izbornih kolegija.

Upisne kvote se nalaze na niže navedenom linku:
https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

KARIJERA

Inženjeri strojarstva su uvijek vrlo traženo zanimanje na tržištu rada i kao takav ćeš se vrlo lako moći zaposliti. Biti ćeš osposobljen za posao u proizvodnim djelatnostima, organizacijama te javnim i privatnim poduzećima te gospodarskim subjektima kao što su metaloprerađivačka, procesna, farmaceutska ili prehrambena industrija, energetika i sl. Inženjeri strojarstva mogu osigurati uspješno funkcioniranje i ostvarenje ciljeva proizvodnih procesa, a to podrazumijeva brigu nad tehnologijom, opremom i proizvodima na mjestu njihova korištenja, od osnivanja tih proizvoda do recikliranja uništenjem, iskorištenjem materijala ili regeneracijom i povratkom u funkciju.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Nastava na svim studijima odvija se od ponedjeljka do subote u jutarnjim i/ili popodnevnim satima sukladno prostornim mogućnostima Veleučilišta.

Nastavni plan

UVJETI UPISA

Tehničko veleučilište u Zagrebu upisuje redovne ili izvanredne studente na sve svoje preddiplomske stručne studije isključivo putem Nacionalnog sustava za upis na Visoka učilišta. Sve informacije o uvjetima upisa i kvotama možete pronaći na www.postani-student.hr.

STUDENTSKA SLUŽBA

Vlatka Merlić, dipl.oec (vmerlic@tvz.hr), djelatnica studentske službe

kontakt telefona 01/5603947

Molimo stranke, ukoliko nas nisu u mogućnosti osobno dobiti na broj telefona 01/5603947; 01/5603945, da se obrate na navedene e-mail adrese.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.