Bolničar

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Program za stjecanje srednje stručne spreme za zanimanje

BOLNIČAR

Bolničar je traženo zanimanje niže stručne spreme u području zdravstva i socijalne skrbi koje pridonosi kvaliteti bolničke usluge i usluge zdravstvene skrbi i njege na bolničkim odjelima i ustanovama socijalne skrbi. Bolničar/ka se zapošljava u zdravstvenim i socijalnim ustanovama kao pomoćnik medicinskim sestrama za manje složene poslove i bolesnicima pri jednostavnijim poslovima zdravstvene njege.

Polaznici ovog programa će usvojiti stručna znanja i vještine za obavljanje bolničarskih djelatnosti. Neki od zadataka bolničara su briga o mikroklimi i dezinfekcija prostora u kojem boravi bolesnik, pomaganje pri jelu bolesniku, pratnja bolesnika na dijagnostičke preglede, priprema pribora za sterilizaciju, sudjelovanje u sprečavanju intrahospitalnih infekcija te uočavanje promjena na bolesniku. Uz navedene zadatke, u opisu posla bolničara je i asistiranje medicinskom osoblju te surađivanje s članovima zdravstvenog tima u ustanovi pa je za stjecanje ove kvalifikacije važna komunikativnost i spremnost na suradnju i timski rad. Uz stručno znanje pružanja zdravstvene njege bolesnima i nemoćnima polaznici će imati satove psihologije u svrhu poznavanja psiholoških čimbenika koji utječu na rehabilitaciju pacijenta te nastavu iz prve pomoći neophodnu za rad sa starijim, bolesnim i nemoćnim osobama.

Uz teorijske nastavne sadržaje i vježbe, ovaj program se sastoji i od praktične nastave koju polaznici pohađaju u bolničkim centrima i odjelima ustanove socijalne skrbi uz mentorstvo kvalificirane osobe zaposlene u ustanovi.

Minimalni uvjeti Završena osnovna ili srednja škola. Osoba starija od 17 godina.

Poseban popust za osobe koje imaju završen program osposobljavanja za njegovatelja.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.