Ekonomsko-financijska analiza investicijskih projekata

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 7 sat(i)
EduCentar cijena:
144,66 EUR + PDV

Naziv: Sveučilište u Splitu, Odjel za stručne studije, Centar za cjeloživotno učenje i obrazovanje odraslih

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Imate poslovnu ideju? Ili možda trebate napraviti investicijski projekt?

Želite li saznati kako napraviti kvalitetnu ekonomsko-financijsku analizu investicijskih projekata i donijeti odluku o isplativosti investicijskog projekta?

Ili Vas možda zanima kako i na temelju čega procijeniti ima li projekt ekonomski smisao i je li projekt dovoljno likvidan? Što je to i kako izračunati obrtni kapital projekta? Kako napraviti i što sve uključiti u ekonomski i financijski novčani tok investicijskog projekta? Koje sve izvještaje uključiti u izradu investicijskog projekta? Na temelju čega i kako donijeti ocjenu o isplativosti investicijskog projekta? Koje su prednosti i nedostaci pojedinih metoda za donošenje odluka o isplativosti projekta? Kako napraviti analizu osjetljivosti i što je to Monte Carlo simulacija i koja je njezina primjena kod investicijskih projekata?

Seminar je koncipiran kao praktično predavanje o temeljnim postavkama koje treba analizirati, pripremiti i napraviti prilikom izrade ekonomsko financijske analize investicijskog projekta, kao i metodama koje stoje na raspolaganju prilikom statičke i dinamičke ocjene investicijskih projekata. Seminar prikazuje koje su osnovne prednosti i razlike među pojedinim metodama koje stoje na raspolaganju prilikom donošenja odluke o tome ima li projekt ekonomski smisao i je li projekt likvidan i kada se određene metode mogu upotrijebiti, a kada njihova primjena nema smisla. Što je to DSCR pokazatelj i koje su metode za ocjenu isplativosti općenito najvažnije i najprihvaćenije? Seminar polaznicima daje uvid u povezanost financijskih izvještaja i njihovu važnost za investicijski projekt. Također, seminar se bavi problematikom obrtnog kapitala, često neshvaćene i podcijenjene problematike s kojom se često susrećemo prilikom izrade investicijske studije. Seminar daje uvid u analizu osjetljivosti investicijskih projekata te koje su mogućnosti korištenje Monte Carlo simulacije kod izrade investicijskih projekata.

Ciljana skupina polaznika: bankari, voditelji financija i računovodstva, poslovni konzultanti, poduzetnici, investicijski savjetnici, Project manageri, djelatnici računovodstvenih servisa koji izrađuju investicijske studije za svoje klijente te sve ostale osobe povezane sa investicijskim projektima.

Ciljevi seminara: seminar se bavi problematikom ocjene prihvatljivosti projekta s aspekta ekonomsko-tržišne ocjene projekta. Seminar ima za cilj slušatelja naučiti o osnovnim komponentama ekonomsko-financijske analize kao što je ulaganje u obrtna sredstva, izrada ekonomskog i financijskog novčanog toka, te koje su osnovne metode dinamičke i statičke ocjene, kao što su primjerice NPV metoda, IRR metoda ili MIRR kod dinamičkih metoda ili DSCR pokazatelj, EBITDA i drugi pokazatelji kod statičkih metoda. Uz teorijski i praktični prikaz tematike seminara cilj je polaznika osposobiti za usvajanje tehnike pripreme, strukturiranja, ocjene i praćenja investicijskih projekata koje ih čine kompetentnim za praktičnu primjenu stečenog znanja u realnim situacijama.

KOTIZACIJA SEMINARA: 144,67 EUR (1090,00 kn) + PDV. U cijenu su uključeni materijali, kava, ručak i certifikat o prisustvu na seminaru.

Bivši studenti Odjela kao i poslovni subjekti koji primaju studente Odjela na stručnu i specijalističku praksu ostvaruju pravo na 10% popusta.
Dvoje i više polaznika iz istog poslovnog subjekta ostvaruju pravo na 10% popusta.

Mjesto održavanja: Sveučilišni odjel za stručne studije, Kopilica 21, Split

Datum održavanja seminara: lipanj 2024. godine

Raspored i sadržaj seminara:

08:45-09:00

Prijem i registracija polaznika

09:00-10:30

Karakteristike investicijskih projekata

Struktura investicijske studije

Financijski izvještaji investicijskog projekta i njihova povezanost

Novčani tokovi investicijskog projekta

Ekonomski novčani tok vs Financijski novčani tok

Radni kapital investicijskog projekta

10:30-10:45

Pauza za kavu

10:45-12:15

Dinamičke metode za ocjenu projekta

Neto sadašnja vrijednost i problematika diskontne stope

Period povrata, interna stopa rentabilnosti (IRR), modificirana interna stopa rentabilnosti, relativna neto sadašnja vrijednost…

12:15-13:15

Pauza za ručak

13:15-14:45

Ukratko o statičkim metodama

Analiza neizvjesnosti investicijskih projekata: analiza praga rentabilnosti, analiza osjetljivosti i ostale metode za analizu neizvjesnosti

Pitanja i odgovori

14:45 – 15:00

Pauza za kavu

15:00 – 15:45

Monte Carlo simulacija

Pitanja i odgovori

Životopis predavača:

Marko Miletić doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu 2014. godine. Titulu doktora znanosti stekao je u znanstvenoj grani financije.

Od 2007. godine zaposlenik je Odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu gdje je nositelj i sunositelj na nekoliko predmeta iz područja financija i poreza. Kao nastavnik na Odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu izradio je veliki broj stručnih i znanstvenih radova iz područja financija.

Sudjelovao je kao autor i koautor u izradi većeg broja investicijskih studija za potrebe poslovnih subjekata. Također je sudjelovao na velikom broju specijalističkih seminara prvenstveno namijenjenim izradi investicijskih studija, među kojima se ističe sudjelovanje na Project finance akademiji u organizaciji Hrvatskog instituta za financije gdje je 25.10.2013. položio ispit i ostvario pravo za dobivanje certifikata „Savjetnik za projektno financiranje“.

Uža specijalnost mu je područje izrade investicijskih studija gdje korištenjem MS Excela modelira i izrađuje investicijske projekte. Također uže područje djelovanja je i rješavanje problematike obveznih doprinosa i oporezivanja dohotka fizičkih osoba.

Kontakt za sve upite:

dr. sc. Dijana Perkušić

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.