Preddiplomski stručni studij Računarstva

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Veleučilište Aspira

Kategorija: Fakulteti

Opis

Prateći potrebe tržišta rada na kojemu je uočen kontinuiran nedostatak visoko obrazovanih stručnjaka iz području IT sektora, Visoka škola Aspira pokrenula je studij Računarstva- smjer Programsko inženjerstvo.

Studijski program Programskog inženjerstva je kreiran u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima te imaju za cilj studenta naučiti većinu relevantnih programskih tehnika. Značajke stručnog studija Programskog inženjerstva su da je kreiran u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima, okrenut praksi, baziran na primijenjenom poslovanju u području informatike i računarstva te da kao takav generira zapošljavanje kadrova.

KOME JE NAMIJENJEN STUDIJ

Program preddiplomskog stručnog studija RačunarstvaVisoke škole Aspira namijenjen je svima, neovisno o dobnoj skupini, koji žele ući u svijet rada sa kompetencijama budućnosti i to u području razvoja složenih informacijskih sustava i aplikacija.

TRAJANJE STUDIJA

Studij traje 3 godine (6 semestara) i izvodi se kao redovni i izvanredni. Završetkom studija Računarstva stječe se, prema odredbama Bolonjskog procesa, najmanje 180 ECTS bodova i stručni naziv:

Stručni prvostupnik inženjer računarstva/stručna prvostupnica inženjerka računarstva (bacc. ing. comp.)

STRUČNA PRAKSA – NAJBOLJA PRIPREMA ZA TRŽIŠTE RADA

Stručna praksa sastavni je dio ovog studijskog programa već od prve godine. Studenti se na taj način upoznaju sa svojim budućim poslom te stječu značajne kontakte koji im mogu pomoći u svakodnevnom poslovanju.

Stručna praksa je obvezna za sve redovite studente i obavlja se u informatičkim poduzećima i ustanovama te drugim javnim ili privatnim radnim organizacijama koje se bave djelatnostima sukladnima studijskom programu stručnog studija Računarstva.

Osnovni ciljevi stručne prakse su: povezivanje stečenih teorijskih znanja s profesionalnim iskustvima, stjecanje dodatnih vještina iz područja računarstva i drugih djelokruga poslovanja IT i ostalih organizacija u kojima se praksa obavlja, iznalaženje teme za diplomski rad te stjecanje mogućih preporuka u cilju budućeg zapošljavanja diplomiranih studenata.

GOSTI PREDAVAČI

Veliki naglasak na studiju se stavlja na gostovanja stručnjaka iz prakse, kako bi se studentima njihov budući posao, kao i izazovi suvremene ICT svijeta maksimalno približio. Naime, kroz brojna iskustva gostiju predavača, studentima se približava njihov posao u budućnosti.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.