Diplomski studij međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 2 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Veleučilište Aspira

Kategorija: Fakulteti

Opis

Specijalistički diplomski stručni studij Hotelijersko-turističkog menadžmenta osigurava najvišu razinu specijalizacije u kompleksnom hotelijerskom – turističkom sektoru prateći najuspješnije poslovne svjetske prakse, angažirajući vrhunske domaće i inozemne stručnjake.

Diplomski MBA studij Hotelijersko-turističkog menadžmenta prvi je studij orijentiran globalnom turističkom tržištu s naglaskom na stjecanje praktičnih znanja i vještina primjenjivih bilo gdje u svijetu. Studenti ostvaruju pravo na praksu u prestižnim svjetskim hotelima, turističkim kompanijama i organizacijama, restoranima te imaju mogućnost steći znanja koja im daju komparativnu prednost na tržištu rada.

Osmišljen je kao nastavak preddiplomskog stručnog studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu, ali i kao nastavak školovanja za sve one koji su završili studije iz drugih područja, a žele steći stručna znanja iz područja hotelijersko-turističkog menadžmenta kroz specijalizaciju iz tri područja odnosno studijska smjera: Hotelski menadžment, Menadžment destinacijskih kompanija i organizacija (DMC i DMO) i Gastronomija.

KOME JE NAMIJENJEN STUDIJ

Program specijalističkog diplomskog MBA stručnog studija Hotelijersko-turističkog menadžmenta namijenjen je profesionalcima koji već rade u turizmu te žele unaprijediti svoju karijeru, ali i onima koji se žele specijalizirati za upravljačke funkcije u hotelijerstvu, ugostiteljstvu i turizmu te ostvariti uspješnu karijeru u ovoj branši.

Posebnu ulogu u razvoju hotelijerstva, ugostiteljstva i turizma te podizanju njihove kvalitete upravo imaju menadžerski kadrovi (top management) koji su posebno nedostatni, a upravo o njima ovisi razvoj i podizanje kvalitete hotelijerstva i turizma. O nedostatku navedenih kadrova svjedoče brojni poslodavci, s kojima se i kreirao studijski program Hotelijersko-turističkog menadžmenta, kako bi proizašle kompetencije odgovarale njihovim potrebama.

TRAJANJE STUDIJA

Studij traje 2 godine (4 semestra) i izvodi se kao redovni i izvanredni. Završetkom specijalističkog diplomskog MBA studija Hotelijersko-turističkog menadžmenta stječe se, prema odredbama Bolonjskog procesa, najmanje 120 ECTS bodova i stručni naziv:

- stručni/a specijalist/ica hotelijersko-turističkog menadžmenta (struč. spec. oec.)

STRUČNA PRAKSA

Stručna praksa je obvezna za sve redovite studente. Obavlja se u hotelijerskim, ugostiteljskim i turističkim poduzećima i ustanovama te drugim javnim ili privatnim radnim organizacijama koje se bave djelatnostima sukladnima studijskom programu stručnog studija Hotelijersko-turističkog menadžmenta. Stručna praksa se obavlja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu; u hotelima, organizacijama, turističkim uredima, agencijama s kojima Visoka škola Aspira ima potpisan sporazum o suradnji.

GOSTI PREDAVAČI

Priznati hrvatski i inozemni stručnjaci iz hotelijerstva i turizma sudjeluju kao gosti predavači, kako u teorijskom tako i u praktičnom dijelu nastave. Studenti na taj način dobivaju najsuvremenija turistička teoretska znanja.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.