Usavršavanje - Specijalist zaštite na radu

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena:
597,25 EUR

Naziv: Ustanova za obrazovanje odraslih Dominus

Kategorija: Tečajevi

Opis

Usavršavanje - Specijalist zaštite na radu s upisom u radnu knjižicu

Poslodavci su obvezni obavljanje poslova zaštite na radu uskladiti s odredbama Pravilnika o obavljanju poslova zaštite na radu, N.N., br. 112/14, 43/15 i 72/15 u roku od devet mjeseci od dana njegovog stupanja na snagu.

Stručnjak/-inja zaštite na radu je radnik kojeg je poslodavac odredio za obavljanje poslova zaštite na radu i koji ispunjava propisane uvjete za obavljanje tih poslova.

Poslodavac koji zapošljava do uključivo 49 radnika može sam obavljati poslove zaštite na radu ako ispunjava propisane uvjete, odnosno može provođenje zaštite na radu prenijeti na svog ovlaštenika u okviru njegovog djelokruga rada (Zakon o zaštiti na radu, N.N., br. 71/14, 118/14 i 154/14).

U članku 101. stavku 3. Zakona o zaštiti na radu, (N.N., br. 71/14, 118/14 i 154/14), propisano je da Rješenje o oslobađanju obveze ustrojavanja službe zaštite na radu i rješenje o oslobađanju od obveze zapošljavanja stručnjaka zaštite na radu, odnosno o obavljanju poslova zaštite na radu po blažim kriterijima, donijeto temeljem Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, br. 59/96., 94/96., 114/03., 100/04., 86/08., 116/08., 75/09. i 143/12.) i njegovih podzakonskih propisa, prestaje važiti istekom roka za usklađivanje u skladu s Pravilnikom o obavljanju poslova zaštite na radu (N.N., br.112/14, 43/15 i 72/15).

Rok za usklađenje je zadan odredbom članka 11. Pravilnika do 31. prosinca 2015, do kada se mora postupiti sukladno članku 4. Pravilnika, a iza tog roka se mora zaposliti stručnjaka/inju zaštite na radu I. stupnja sukladno odredbi članka 7.,  stavka 2. Pravilnika. Članak 7. (2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, kod poslodavca koji zapošljava od 50 do uključivo 249 radnika i kod kojeg najmanje 80 posto radnika obavlja isključivo poslove s malim rizicima, poslove zaštite na radu može obavljati Stručnjak zaštite na radu I. stupnja.

Stručnjak zaštite na radu I. stupnja je osoba koja ima najmanje srednju školsku ili srednju stručnu spremu i koja je položila opći dio stručnog ispita za stručnjaka zaštite na radu ili posjeduje rješenje o položenom specijalističkom ispitu iz područja zaštite na radu kod obrazovne ustanove.

Sudionici usavršavanja prema tome mogu biti sve osobe koje rade na poslovima stručnjaka/-inje zaštite na radu kod poslodavca ili u ustanovama za zaštitu na radu, a nemaju odgovarajuće zvanje (diplomirani/-a inženjer/-ka sigurnosti ili inženjer/- ka sigurnosti) ili potrebna stručna znanja za obavljanje poslova zaštite na radu, odnosno svi poslodavci i/ili njihovi ovlaštenici za zaštitu na radu koji će sami obavljati poslove zaštite na radu.

  • Troškovi osposobljavanja iznose 3750,00 kn / 497.71 € po polazniku (u cijenu usavršavanja su uračunata predavanja, nastavni materijal)
  • +250 kn upisnina ili 33.18 EUR
  • +500 kn završni ispit ili 66.36 EUR
  • Pošaljite nam upit
  • Naši predavači odgovorit će vam na sva vaša pitanja u vezi s edukacijama
  • upisi su SVAKOG ponedjeljka,utorka i srijede od 18:00 do 21:00 h
  • nastava se održava u večernjim terminima u školi iza 18h od ponedjeljka do četvrtka
  • nastavu je moguće pohađati i online
  • ukoliko su u pitanju veće tvrtke, starački ili obiteljski domovi te druge javne Ustanove možemo držati nastavu i u njihovim prostorijama kako ne bi morali putovati do naše škole

Nastavu mogu pohađati polaznici iz svih mjesta RH te i iz drugih država.

Kada su u pitanju polaznici drugih država a nemaju državljanstvo RH, pomažemo oko verifikacije prethodno završenog obrazovanja te dobivanja OIB-a u svrhu školovanja.

Brinemo o našim polaznicima od početka do završetka programa te ukoliko su spriječeni tijekom tjedna polagati ispite dogovaramo polaganje vikendom.

Uz obvezu provođenja svih stavki propisanih nastavnim planom i programom ministarstva obrazovanja, maksimalno izlazimo u susret našim polaznicima da bez stresa završe uz sve svoje obveze školovanje (srednje škole, osposobljavanje, ili prekvalifikaciju).

Provedbu praktične nastave također dogovaramo kako bi polaznici lakše uz posao obavili i taj obavezni dio školovanja, osim, ukoliko rade na tim poslovima duži vremenski period te provjeravamo njihovo znanje praktičnog dijela i stručno povjerenstvo radi priznavanje praktičnog dijela nastave.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.