Voditelj/-ica projekata za solarne elektrane i OIE

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 30 sat(i)
EduCentar cijena:
777,99 EUR

Naziv: Europski fondovi.eu

Kategorija: Poslovna edukacija Kategorija: On-line edukacija

Opis

  • edukacijski program
  • trajanje 22 školska sata + praktični dio 8 šk.sati
  • kombinirano online i učionica
  • upisnina 80,00 eura, cijena programa 698,00 eura

Na sve bržem i rastućem području energetike, globalno smo ušli u fazu velikih oscilacija cijena energije, posebno na široko raširenom tržištu električne energije. U bliskoj budućnosti možemo očekivati još intenzivniju potražnju za instalacijom i priključenjem velikog broja manjih elektrana iz obnovljivih izvora energije. Energija koju možete proizvesti u vlastitom dvorištu, postala je apsolutnii hit, što označava istu takvu potražnju za stručjnacima i operativcima koji su u mogućnosti pokrenuti, implementirati i osigurati puštanje u rad takvih sustava. Pri tome je potrebno surađivati sa svim timovima uključenima u proces, osigurati poštivanje rokova isporuke i ugradnje, pratiti troškovnu stranu odvijanja projekata, ostvariti i održati kvalitetnu i učinkovitu komunikaciju sa ostalim stručnjacima uključenima u projekt.

Osim osnovnih elemenata upravljanja projektom, kod energetskih projekata postoje izazovi koje je potrebno riješiti u hodu, znači odluke je potrebno donositi pravilno, brzo i učinkovito. Također je bitna karakteristika vidljivosti rezultata nakon kratkog vremena, jer ako se osiguraju osnovne pretpostavke za instalaciju sustava, moguće je vrlo brzo vidjeti funkcionalnu elektranu u radu.

Bez obzira na koji način se elektrana financira, samostalno od strane investitora ili uz korištenje poticaja i subvencija, krajnji rezulat će biti isti uz različitu vremensku komponentu početka i završetka izvedbe.

Obzirom na veliku potražnju takvih projekta, potrebno je osigurati ljudske potrencijale kojima je moguće povjeriti upravljanje procesima, planiranje aktivnosti, kontroling proračuna i troškova te vođenje projektne dokumentacije. Osim potrebne terminologije za izradu projekta koju je neophodno savladati, potrebno je napraviti fokus na točno određene vještine i znanja, koja omogućuju uspješnu pripremu i provedbu istih. Pri tome podrazumijevamo poseban set alata, ali i savjeta iz prakse koji će pomoći u pripremi i provedbi. Svakako steknite još danas vještine koje možete koristiti već sutra, za jedan od poslova budućnosti, u kojem Vas ne mogu zamijeniti roboti.

U specifična znanja koja se mogu steći ovim programom, svakako bismo ubrojili stjecanje temelja za projektni management, koji će se prezentirati na jednostavan i razumljiv načiun. Pojam projektnog menađmenta, često se pronalazi i pod nazivima vođenja ili upravljanja projektima. Iz tog razloga bitno je naučiti koje standarde i vještine je potrebno primijeniti kako biste precizno i jasno pokrenuli određeni projekt. Sve naše edukacije sadrže ovu bitnu komponentu organiziranja i vođenja projekata, koju smatramo neophodnom za rad u bilo kojem okruženju modernog poslovanja. Sve uspješne tvrtke, od softverskih firmi do velikih trgovaca, pokreću nove aktivnosti putem definiranih projekata, bilo da se radi o proširenju djelatnosti, smanjenju troškova ili optimiziranju postupaka nabave.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.