Radionica prirodne aromakozmetike

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 2 sat(i)
EduCentar cijena:
30 EUR

Naziv: Pučko otvoreno učilište Čakovec

Kategorija: Tečajevi

Opis

Termin i vrijeme sljedeće radionice: 13. 12. 2023. u 17:00 sati.

Koža je čovjekov najveći organ i sve štetne tvari iz okoliša, hrane i proizvoda za njegu koje koristimo ulaze u organizam upravo putem kože. Aromakozmetika vam pruža ulaz u neki sasvim drugi svijet, svijet prirode i otkrivanje nepreglednih mogućnosti kombinacija koje nam pruža kao i rješenje nekih naoko sitnih problema poput stalno suhe i ispucale kože koju ne uspijevate hidratizirati komercijalnim balzamima i kremama.

Komercijalna kozmetika uglavnom sadrži sastojke koji nisu srodni lipidima naše kože te nam stoga ne pružaju primjerenu njegu, zaštitu i efekt kakav bismo željeli. Izradom vlastite prirodne aromakozmetike doprinosimo zdravijem načinu života sebe i svoje obitelji jer za razliku od komercijalne kozmetike, aromakozmetika lišena je svih kemijskih sastojaka štetnih za ljude, životinje i okoliš a istovremeno pruža nam njegu i zaštitu kože kakvu želimo.

S obzirom na to da se božićni i novogodišnji blagdani približavaju, organiziramo za vas prigodnu radionicu izrade božićnih kozmetičkih preparata. Na radionici ćete izrađivati proizvode koji zahtijevaju tek malo truda i strpljenja, a moći ćete ih samostalno napraviti kako biste obradovali sebe i svoje najmilije, uživajući u svakoj minuti provedenoj u tom procesu. Na našoj blagdanskoj radionici naučit ćete kako samostalno izraditi dva esencijalna proizvoda za njegu kože tijekom zimskih mjeseci, bilo za sebe ili za nekoga koga volite: novogodišnji kupka sapunčić i novogodišnji zlatni maslac za tijelo. Otkrit ćete kako koristiti prirodne sastojke poput hladno prešanih biljnih ulja, biljnih maslaca, botanički definiranih esencijalnih/eteričnih ulja i otkriti tajnu spravljanja vlastite prirodne zimske kozmetike koja će pružiti upravo onu njegu koja vam je potrebna.

Nije vam potrebno prethodno znanje o biljnim ekstraktima i aromakozmetici. Sa ove radionice ponijet ćete sa sobom svoje proizvode, skriptu s informacijama i receptima kao i stečeno znanje.

Informacije i upisi: PONEDJELJAK – PETAK: 08:00 – 14:00 sati

Požurite s prijavama!

040 / 395 – 236 ili info@pou-cakovec.hr

Tijek radionice:

  • uvodno savjetovanje / predavanje (aromaterapija, prednosti prirodne aroma kozmetike u odnosu na komercijalnu kozmetiku, sastojci u prirodnoj kozmetici, sigurna upotreba eteričnih ulja)
  • teorijski dio radionice (prikaz sastojaka za ovu radionicu; prirodni voskovi, lanolin, biljna ulja, hidrolati, esencijalna ulja, prikaz tehnika formulacije)
  • praktični dio radionice
  • izrada proizvoda / svaki polaznik izrađuje vlastite proizvode

Trajanje radionice:

  • 2 – 2,5 sata (ovisno o broju polaznika)

Napomene:

  • radionica nije namijenjena trudnicama i osobama mlađim od 18 godina
  • svi materijali su uključeni u cijenu radionice: sirovine, pakiranja, printani materijal
  • po završetku radionice, polaznici će sa sobom ponijeti izrađene proizvode i printani materijal

Cijena radionice po polazniku:

  • 30 EUR / 226,04 HRK (Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK)

Voditeljica radionice:

Ivana Stilinović, bacc.oec., certificirana aromaterapeutkinja

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.