Administriranje infrastrukture u oblaku bazirane na Microsoft tehnologijama

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Sveučilište Algebra

Kategorija: Tečajevi Kategorija: On-line edukacija

Opis

Edukacija se temelji na globalno najpopularnijem Microsoftovom kurikulumu koja se odnosi na područje računarstva u oblaku (engl. cloud). Predavanja i praktične vježbe provode Algebrini stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u primjeni navedenih tehnologija u praksi te iskustvom u prenošenju znanja.

Uz obveznu završnu provjeru znanja svim studentima osigurali smo i mogućnost pristupanja službenom Microsoftovom certifikacijskom ispitu čijim polaganjem kandidati ostvaruju i status Microsoft Certified: Azure Administrator Associate.

Tijekom edukacije IT profesionalci će usvojiti vještine i znanja za upravljanje Azure preplatama, osiguranje identiteta, administriranje infrastrukture, konfiguriranje virtualnog umrežavanja, povezivanje Azurea i lokalnih (eng. on-premises) resursa i upravljanje mrežnim prometom. IT profesionalci naučiti će kako implementirati rješenja za pohranu podataka, kreirati i skalirati virtualne strojeve, implementirati web aplikacije i kontejnere, izraditi sigurnosne kopije i dijeliti podatke te nadgledati svoja rješenja.

Što ćete naučiti

  1. Procijeniti i argumentirati odabir adekvatnog načina upravljanja i korištenja objekata u okruženju računarstva u oblaku.
  2. Nadzirati i upravljati naprednim postavkama rješenja za pohranu i sigurnosnu pohranu podataka i virtualnog umrežavanja. Implementirati i upravljati Azure prostorom za pohranu.Implementirati i upravljati Azure virtualnim strojevima.
  3. Konfigurirati i upravljati Azure virtualnim mrežama.
  4. Upravljati Azure pretplatama i resursima.
  5. Upravljati identitetima.
  6. Postaviti Azure Resource Manager ARM predloške.

Kome je namijenjeno

Azure administratorima čiji je zadatak implementiranje, upravljanje i nadgledanje identiteta, prostora za pohranu i virtualnih mreža u cloud okolini. Azure administratorima čija je zadaća osigurati, mjeriti, pratiti i prilagoditi resurse prema potrebi.

Preduvjeti

  • Najmanje razina 6 HKO.
  • Poznavanje rada u Microsoft Windows baziranoj lokalnoj infrastrukturi (virtualizacija, korisnički servisi).
  • Poznavanje rada mrežnih tehnologija (TCP/IP, DNS, VPN, vatrozid).
  • Poznavanje rada u imeničkom sustavu Active Directory.

Za što vas priprema?

Svim polaznicima osigurali smo besplatni MeasureUp probni certifikacijski ispit i Microsoft certifikacijski ispit odgovarajući za ovaj program stručnog usavršavanja. Oba ispita su fakultativna, a Algebrin završni ispit je obavezan. Obavezni Algebrin završni ispit - položenim ispitom ostvarujete 5 ECTS bodova. Fakultativni certifikacijski ispit: Exam AZ-104: Microsoft Azure Administrator - položenim ispitom ostvarujete status Microsoft Certified: Azure Administrator Associate. Fakultativni MeasureUp Practice test kao priprema za Exam AZ-104.

Program dostupan uz državni poticaj zapošljavanja uz HZZ vaučer.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.