Primjenjivanje tehnika etičkog hakiranja

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Sveučilište Algebra

Kategorija: Tečajevi Kategorija: On-line edukacija

Opis

Edukacija se temelji na globalnom zlatno standardu u području kibernetičke sigurnosti - Certified Ethical Hacker (C│EH) dobavljača EC-Council. Predavanja i praktične vježbe provode Algebrini stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u primjeni navedenih tehnologija u praksi te iskustvom u prenošenju znanja.
Etičko hakiranje je široka praksa koja pokriva razne tehnologije. Sustavnom primjenom metodologija koje se podučavaju u ovom programu, etički hakeri mogu procijeniti gotovo svaku aplikaciju ili infrastrukturu koja im je postavljena, identificirati potencijalne ranjivosti i dati preporuke kako sanirati te ranjivosti.
Certificirani etički haker je stručnjak koji je fokusiran na napad na računalne sustave i dobivanje pristupa mrežama, aplikacijama, bazama podataka i drugim kritičnim podacima na zaštićenim sustavima. CEH razumije strategije napada, korištenje kreativnih vektora napada i oponaša vještine i kreativnost zlonamjernih hakera. Za razliku od zlonamjernih hakera i aktera, certificirani etički hakeri rade uz dopuštenje vlasnika sustava i poduzimaju sve mjere opreza kako bi osigurali da rezultati ostanu povjerljivi. Bug bounty istraživači su stručni etički hakeri koji koriste svoje vještine napada kako bi otkrili ranjivosti u sustavima. Sama funkcija etičkog hakiranja uključuje metodičnu praksu identificiranja, evaluacije, testiranja i izvješćivanja o ranjivostima u organizaciji.

Što ćete naučiti

  1. Ključne probleme u svijetu informacijske sigurnosti, uključujući osnove etičkog hakiranja, kontrole informacijske sigurnosti, relevantne zakone i standardne procedure.
  2. Koristi najnovije tehnike i alate koji služe za otiske i izviđanja te kritične faze prije napada u procesu etičkog hakiranja.
  3. Koristiti različite tehnike mrežnog skeniranja i protumjere.
  4. Koristiti različite tehnike nabrajanja, kao što su iskorištavanja Border Gateway Protocol (BGP) i mrežnog dijeljenja datoteka (NFS), te povezane protumjere.
  5. Identificirati sigurnosne rupe u mreži, komunikacijskoj infrastrukturi i krajnjim sustavima ciljne organizacije.
  6. Identificirati različite vrste procjene ranjivosti i koristiti alate za procjenu ranjivosti.
  7. Koristiti razne metodologije hakiranja sustava uključujući steganografiju, napade steganalizom i prikrivanje tragova koji se koriste za otkrivanje ranjivosti sustava i mreže.
  8. Identificirati različite vrste malwarea (trojanci, virusi, crvi, itd.), APT i fileless malware te uspostaviti postupak analize zlonamjernog softvera i protumjere protiv malwarea.
  9. Upotrijebiti tehnike njuškanja paketa i kako ih koristiti za otkrivanje ranjivosti mreže, kao i protumjere za obranu od napada njuškanjem.
  10. Upravljati konceptima i tehnikama socijalnog inženjeringa, uključujući identificiranje pokušaja krađe, revidirati ranjivosti na ljudskoj razini i predložiti protumjere socijalnog inženjeringa.
  11. Koristiti različite tehnike Denial of Service (DoS) i Distributed DoS (DDoS), kao i alate koji se koriste za reviziju mete i osmišljavanje DoS i DDoS protumjera i zaštite.
  12. Razumjeti različite tehnike otmice sesije koje se koriste za otkrivanje upravljanja sesijom na mrežnoj razini, provjere autentičnosti, autorizacije i kriptografskih slabosti i povezanih protumjera.
  13. Koristiti alate koji se koriste za reviziju mrežnog perimetra za slabosti i protumjere - Vatrozid, sustav za otkrivanje upada (IDS) i tehnike izbjegavanja honeypota.
  14. Identificirati i riješiti napade na web poslužitelja, uključujući sveobuhvatnu metodologiju napada koja se koristi za reviziju ranjivosti u infrastrukturi web poslužitelja i protumjere.
  15. Identificirati i riješiti napade na web aplikacije, uključujući sveobuhvatnu metodologiju hakiranja web aplikacija koja se koristi za reviziju ranjivosti u web aplikacijama i protumjere.
  16. Identificirati i riješiti napade SQL injekcijom, tehnike izbjegavanja i protumjere SQL injekcije.
  17. Razumjeti različite vrste bežičnih tehnologija, uključujući enkripciju, prijetnje, metodologije hakiranja, alate za hakiranje, alate za sigurnost Wi-Fi mreže i protumjere.
  18. Identificirati i riješiti vektor napada na mobilne platforme, android i iOS hakiranje, upravljati mobilnim uređajima, mobilnim sigurnosnim smjernica i sigurnosnim alatima.
  19. Identificirati i koristiti različite vrste IoT i OT napada, metodologija hakiranja, alate za hakiranje i protumjere.
  20. Definirati različite koncepte računalstva u oblaku, kao što su kontejnerske tehnologije i računalstvo bez poslužitelja, razne prijetnje računalstva u oblaku, napadi, metodologija hakiranja i sigurnosne tehnike i alate u oblaku.
  21. Definirati i koristiti algoritme šifriranja, kriptografske alate, infrastruktura javnih ključeva (PKI), enkripcija e-pošte, šifriranje diska, kriptografski napadi i alati za kriptoanalizu.

Kome je namijenjeno

  • Auditor informacijske sigurnosti
  • Auditor kibernetičke sigurnosti
  • Administrator IT sigurnosti
  • Administrator sigurnosti
  • Analitičar obrane od kibernetičkih napada
  • Analitičar ranjivosti od kibernetičkih napada
  • Analitičar informacijske sigurnosti 1
  • Analitičar sigurnosti L1
  • Warning Analyst
  • Infosec administrator sigurnosti
  • Analitičar kibernetičke sigurnosti razine 1, 2 i 3
  • Inženjer mrežne sigurnosti
  • Analitičar u SOC-u
  • Analitičar sigurnosti
  • Mrežni inženjer
  • Stariji savjetnik sigurnosti
  • Menadžer informacijske sigurnosti
  • Stariji SOC analitičar
  • Solution Architect 
  • Savjetnik kibernetičke sigurnosti

Preduvjeti

  • Najmanje razina 6 HKO.
  • Napredno poznavanje mrežnih tehnologija.
  • Napredno poznavanje operacijskih sustava (Windows/Linux).
  • Osnovno poznavanje kibernetičke sigurnosti.

Za što vas priprema?

Obavezni Algebrin završni ispit - položenim ispitom ostvarujete 7 ECTS bodova.

Program dostupan uz državni poticaj zapošljavanja uz HZZ vaučer.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.